Merivesi auttaa lasten flunssaan

terveys1 120437

Uusi flunssan ja allergiaoireiden hoitokeino voi ehkäistä tulehduksia. Pienten lasten lievän flunssan ja aikuisten lievän allergian hoidoksi riittää usein nenän huuhtelu merivesiliuoksella. Jos perinteisen nenäkannun käyttö on lapselle hankalaa, apteekeista löytyy erilaisia merivesisuihkeita.

– Lastenlääkärit suosittelevat yhä useammin pienten lasten flunssan hoitoon nenähuuhtelua, mutta se sopii myös aikuisille flunssan tai lievän siitepölyallergian hoitokeinoksi. Nenän säännöllinen ja huolellinen huuhteleminen puhtaaksi poistaa vaivoja aiheuttavia hiukkasia ja vähentää tulehduksien tarttumista, kertoo korva-, nenä-, ja kurkkutautien ylilääkäri Matti Anniko Upsalan akateemisesta sairaalasta.

Nenän limakalvojen mekaaninen puhdistaminen vähentää tulehdusriskiä 0–4-vuotiailla lapsilla.
–  Myös aikuiset voivat ehkäistä tulehduksia ja hoitaa lieviä allergiaoireita nenähuuhtelulla. Aikuinen, jolla on lievä allergia voi aloittaa nenähuuhtelun ennen siitepölykauden alkamista. Jos odottaa kunnes siitepölyä on ilmassa, ehtii nenän limakalvo tulehtua ja sinne kertyy turvotusta, sanoo Matti Anniko.

Apteekista on saatavilla esimerkiksi ACO:n markkinoima Physiomer-tuotesarja, joilla voi puhdistaa vauvan tai pienen lapsen nenän kätevästi suihkeella.

Kommentoi 
leikki-ikä, terveys

Kommentit

Annoin poikani pois

Vanhemmuus 4

Se on vain uhmaa, Tanjalle sanottiin, kun hän haki apua raivokkaalle pojalleen. Ei se ollut. ››

Yksinhuoltajan arki rullaamaan

Vanhemmuus

Miten arjessa pärjää yhdellä käsiparilla? Kokeneet yksinhuoltajat jakavat vinkkinsä. ››

Parisuhde ei kehity, jos puolisot jumiutuvat menneeseen

Parisuhde

Syyttelyn sijaan katse kannattaa parisuhteessa kääntää hetkeksi taaksepäin. ››

Karkota kevätväsymys

Sinä

Kevätväsymystä voi helpottaa kotikonsteilla. ››

Opettele onnelliseksi

Sinä 1

Olisinko onnellinen? No olisin! Onnelliset menestyvät, ovat muita luovempia ja elävät jopa kymmenen vuotta pidempään. ››