Tuleeko ruokamyrkytys heti vai myöhemmin? Minkälaiset oireet? Kesto? Mitä tehtävissä?

Vierailija

Kommentit (3)

Vierailija

noin 5tuntia syömisestä alkaa voimakas vatsakipu ja yleensä oksentelu/ripuli. Kuume voi nousta piikkinä 40asteeseen.

Voi syödä maitohappotabuja ja juoda paljon nestettä.

Jos oireet pitkittyy niin lääkäriin.

Yleensä se oksentelu loppuu kun pilaantunut ruoka on tullut pois.

Joku voi lisätä/korjata, koska en oo sairaanhoitaja :) .

Vierailija

Ruokamyrkytys



Ruokamyrkytyksiä voivat aiheuttaa mm. bakteerit ja virukset. Ruokamyrkytysten syynä on useimmiten elintarvikkeiden virheellinen tai puutteellinen käsittely tai säilytys. Ruokamyrkytys alkaa yleensä äkillisesti 1-12 tunnin kuluttua ruokailusta ja sen yleisimpiä oireita ovat oksentelu ja ripuli.







Ruokamyrkytys voi aiheutua elintarvikkeiden liian hitaasta jäähdyttämisestä, liian korkeasta säilytyslämpötilasta, epähygieenisistä käsittelyoloista tai ruuan puutteellisesta kypsennyksestä. Ruokamyrkytysbakteerit lisääntyvät nopeasti huoneenlämmössä. Riittävä kuumennus tuhoaa useimmat bakteerit tehokkaasti. Bakteerien erittämät toksiinit voivat kuitenkin kestää myös kuumennusta, jolloin elintarvikkeen kuumennus ei kaikissa tapauksissa estä ruokamyrkytystä.







Mikäli epäilet ruokamyrkytystä, mieti mitä ja missä olet syönyt viimeisen 12 tunnin aika. Mikäli mahdollista ota elintarvikkeesta näyte ja pakasta se. Ota yhteys elintarviketarkastajaan mahdollisen ruokamyrkytyksen selvittämiseksi. Asiakkaalle ei aiheudu kustannuksia selvityksestä

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat