Keskustelualueen etusivu ›› Keskustelualueen säännöt >>
1/23

Voilla voittaa

Voilla voittaa

Eläinrasva ei todellakaan ole vaarallista. THL:lla on aihetta pyytää anteeksi Suomen kansalta. Teidän kannattaa kysyä mihin tutkimuksiin eläinrasvan vaarallisuus perustuu. Aina kun lehdessä tulee vastaan jokin älytön väite, kuten esimerkiksi, että voi tukkii verisuonet rasvalla tai, että eläinrasvaa syömällä kuolee sydänkohtaukseen, pyytäkää silloin jutun julkaisseelta lehdeltä perustelut miksi kirjoittavat juuri sillä tavalla. Jos jutussa haastatellaan jotain asiantuntijaa, pyytäkää häneltä viipymättä tietoa siitä, mihin tutkimuksiin hän perustaa näkemyksensä eläinrasvojen vaarallisuudesta. Sekä tutkimukset margariinin terveellisyydestä, jos sitä väitetään terveelliseksi rasvaksi ihmiselle.

http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm

Totuus kevytlevitteistä, margariinista ja teollisesti käsitellyistä rasvoista
Teollisesti käsiteltyjä kevytlevitteitä pyritään voimallisesti markkinoimaan terveystuotteina. Mutta mikä on lopulta totuus tämän takana? Miten margariinia valmistetaan? Onko media missään vaiheessa pyrkinyt oikeasti kyseenalaistamaan näitä eräiden "terveysgurujen" väitteitä? Heillähän on asiassa oma lehmä ojassa, siis merkittävät omistusosuudet kasvirasvateollisuuden osakkeita.

http://medianvahtikoira.blogspot.com/2012/01/totuus-kevytlevitteista-margariinista.html

[quote author="Vierailija" time="27.01.2012 klo 08:13"]

Voilla voittaa

Eläinrasva ei todellakaan ole vaarallista. THL:lla on aihetta pyytää anteeksi Suomen kansalta. Teidän kannattaa kysyä mihin tutkimuksiin eläinrasvan vaarallisuus perustuu. Aina kun lehdessä tulee vastaan jokin älytön väite, kuten esimerkiksi, että voi tukkii verisuonet rasvalla tai, että eläinrasvaa syömällä kuolee sydänkohtaukseen, pyytäkää silloin jutun julkaisseelta lehdeltä perustelut miksi kirjoittavat juuri sillä tavalla. Jos jutussa haastatellaan jotain asiantuntijaa, pyytäkää häneltä viipymättä tietoa siitä, mihin tutkimuksiin hän perustaa näkemyksensä eläinrasvojen vaarallisuudesta. Sekä tutkimukset margariinin terveellisyydestä, jos sitä väitetään terveelliseksi rasvaksi ihmiselle.

http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm

Totuus kevytlevitteistä, margariinista ja teollisesti käsitellyistä rasvoista
Teollisesti käsiteltyjä kevytlevitteitä pyritään voimallisesti markkinoimaan terveystuotteina. Mutta mikä on lopulta totuus tämän takana? Miten margariinia valmistetaan? Onko media missään vaiheessa pyrkinyt oikeasti kyseenalaistamaan näitä eräiden "terveysgurujen" väitteitä? Heillähän on asiassa oma lehmä ojassa, siis merkittävät omistusosuudet kasvirasvateollisuuden osakkeita.

http://medianvahtikoira.blogspot.com/2012/01/totuus-kevytlevitteista-margariinista.html

[/quote]
0 0
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
2/23

kasviksia

Suomalainen sairas kansa?

1. Lähes miljoonalla on luut hauraat D-vitamiinin puutoksen takia, vaikka kyseinen vitamiini keksittiin jo 1800-luvulla ja sen lähde on kesän keskipäivän aurinko Suomessa paljaalle iholle. Ja lisäksi sitä on tutkittu tieteellisesti jo yli 20 vuotta ja yliannostuksia ei ole missään raportoitu.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm


2. n. 40 000 suomalaista sairastaa I-tyypin diabetesta, joka on vahvasti yhdistetty D-vitamiinin puutoksen aiheuttamaksi ja tämä on tiedetty jo 10 vuotta, mutta edelleen Suomessa tämä sairaus lisääntyy 4% vuosivauhtia, koska virallinen taho ei tee mitään asian hyväksi. Miksi?
http://personal.inet.fi/koti/remeli/diabetes.htm


3. n. 500 000 sairastaa II-tyypin diabetesta, koska meitä on valistettu mm. rasvan vaaroista 40 vuotta, jotta niitä pitää välttää. Margariini on jotain terveysruokaa rasvattoman maidon kanssa vaikka ne aiheuttavat sairauksia.
http://www.katsomo.fi/?progId=104389

4. n. 700 000 syö masennuslääkkeitä, koska suurimman osan aivojen välittäjäaineiden toiminta ei ole kohdallaan, johtuen rasvojen ja ravintoaineiden puutoksesta. Näitä aineita ei saa leivästä, rasvattomasta maidosta ja margariinista.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/laakkeet.htm


5. n. 700 000 syö statiineita, vaikka ne ovat suurimmalle osalle täysin turhia ja jopa haitallisia. Oikeanlainen ruokavalio ja muutama lähes ilmainen lisäravinne pitävät suonet puhtaina liiallisesta kalkista, tulehduksesta ja LDL-kolesterolista.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm


6. Myös monet syövät on yhdistetty D-vitamiinin puutteeseen, muista sairauksista puhumattakaan, kuten MS ja parkinson.


Virallinen taho ei muuta kantaansa vaan valehtelee ja pelottelee kansaa milloin milläkin, jotta margariini maistuisi ja kansa söisi lääkkeensä kiltisti ja olisi hiljaa.

Meillä on Suomessa muutama lääkäri, monta terveysbloggaria ja muutama laillistettu ravitsemusterapeutti, jotka kertovat totuuden ja valistavat meitä tieteellisten tutkimusten ja satojen tuhansien parantuneiden potilaiden kertomusten valossa. Mutta jostain kumman syystä he saavat lokaa niskaansa, milloin milläkin verukkeella.

Kauanko haluatte tämän jatkuva?

Seuraavaankin sukupolveen?

[quote author="Vierailija" time="28.01.2012 klo 15:36"]

Suomalainen sairas kansa?

1. Lähes miljoonalla on luut hauraat D-vitamiinin puutoksen takia, vaikka kyseinen vitamiini keksittiin jo 1800-luvulla ja sen lähde on kesän keskipäivän aurinko Suomessa paljaalle iholle. Ja lisäksi sitä on tutkittu tieteellisesti jo yli 20 vuotta ja yliannostuksia ei ole missään raportoitu.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm


2. n. 40 000 suomalaista sairastaa I-tyypin diabetesta, joka on vahvasti yhdistetty D-vitamiinin puutoksen aiheuttamaksi ja tämä on tiedetty jo 10 vuotta, mutta edelleen Suomessa tämä sairaus lisääntyy 4% vuosivauhtia, koska virallinen taho ei tee mitään asian hyväksi. Miksi?
http://personal.inet.fi/koti/remeli/diabetes.htm


3. n. 500 000 sairastaa II-tyypin diabetesta, koska meitä on valistettu mm. rasvan vaaroista 40 vuotta, jotta niitä pitää välttää. Margariini on jotain terveysruokaa rasvattoman maidon kanssa vaikka ne aiheuttavat sairauksia.
http://www.katsomo.fi/?progId=104389

4. n. 700 000 syö masennuslääkkeitä, koska suurimman osan aivojen välittäjäaineiden toiminta ei ole kohdallaan, johtuen rasvojen ja ravintoaineiden puutoksesta. Näitä aineita ei saa leivästä, rasvattomasta maidosta ja margariinista.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/laakkeet.htm


5. n. 700 000 syö statiineita, vaikka ne ovat suurimmalle osalle täysin turhia ja jopa haitallisia. Oikeanlainen ruokavalio ja muutama lähes ilmainen lisäravinne pitävät suonet puhtaina liiallisesta kalkista, tulehduksesta ja LDL-kolesterolista.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm


6. Myös monet syövät on yhdistetty D-vitamiinin puutteeseen, muista sairauksista puhumattakaan, kuten MS ja parkinson.


Virallinen taho ei muuta kantaansa vaan valehtelee ja pelottelee kansaa milloin milläkin, jotta margariini maistuisi ja kansa söisi lääkkeensä kiltisti ja olisi hiljaa.

Meillä on Suomessa muutama lääkäri, monta terveysbloggaria ja muutama laillistettu ravitsemusterapeutti, jotka kertovat totuuden ja valistavat meitä tieteellisten tutkimusten ja satojen tuhansien parantuneiden potilaiden kertomusten valossa. Mutta jostain kumman syystä he saavat lokaa niskaansa, milloin milläkin verukkeella.

Kauanko haluatte tämän jatkuva?

Seuraavaankin sukupolveen?

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
3/23

Voi Hyvin

"" Margariinin kulutukseen onkin liitetty useita vakavia seuraamuksia, esim. sydänsairaudet, alentunut älykkyys ja syöpä. Margariinin lisäksi kovetettuja kasvirasvoja löytyy nykyään myös seuraavista tuotteista: keksit, leivokset, murot, leivät, kasvisrasvajäätelöt jne. Tässä on taas hyvä syy välttää mahdollisimman monia teollisesti valmistettuja tuotteita. ""


""Ruotsalaisjärjestö vaatii, että Ruotsin elintarvikevirasto vetää kolesterolia alentavan margariinin myynnistä syöpäriskin vuoksi.

Ruotsalaisen kuluttajajärjestö Skis vaatii terveysmargariinin vetämistä pois markkinoilta. Järjestön mukaan Becel proactive -margariini sisältää liian suuria pitoisuuksia syöpää aiheuttavaa ainetta. Järjestö on tutkituttanut margariinia ja vaatii nyt, että Ruotsin elintarvikevirasto vetää sen myynnistä ja varoittaa kuluttajia.

-Suhtaudumme tähän vakavasti ja olemme pyytäneet yhtiötä antamaan selvityksen, sanoi elintarvikeviraston tarkastaja Åsa Eneroth uutistoimisto TT:lle.

Skisin mukaan tutkimukset ovat osoittaneet, että Becel proactivessa on lähes kaksi kertaa enemmän karsinogeeni PAH:ta eli aromaattista hiilivetyä kuin raja-arvot sallisivat. Becel proactive -margariinia markkinoidaan ns. toiminnallisena elintarvikkeena ja sen sanotaan alentavan veren kolesteroliarvoa.

Elintarvikevirasto pitää Skisin tekemiä tutkimuksia luotettavina, mutta ei aio vielä määrätä myyntikieltoa. Enerothin mukaan virasto ei voi ryhtyä toimenpiteisiin, ennen kuin se itse on tehnyt omia kokeitaan.

Margariinia valmistavan Unilever-yhtiön vastausta odotetaan maanantaina."

Saas nähdä miten vaikuttaa Suomeen. Vedetäänköhän Suomessakin pois markkinoilta... ""

Ja tämä oli vuonna 2003 ja edelleen kyseistä rasvaa on kaupan!



"" Millä tahansa menetelmällä jalostetut luonnolliset kasvisöljyt aiheuttavat ongelmia keholle solutasolla. Nämä rasvat eivät ole enää luonnollisessa tilassaan eikä keho osaa käsitellä niitä. Elimistö yrittää käyttää niitä ja siinä prosessissa nämä rasvat päätyvät solukalvoille ja muihin paikkoihin, missä ne voivat aiheuttaa tuhoa terveydelle.

Onneksi näiden rasvojen välttäminen on suhteellisen helppoa, koska niitä on käytännöllisesti katsoen kaikissa ravintoaineissa, joten välttämällä transrasvoja ja teollisesti valmistettuja ruokia yleensä vältetään myös interesterifioituja rasvoja. Jos teollisesti valmistetun ruoan seloste sisältää ”0 % transrasvoja” tai ”ei transrasvoja”, mutta on valmistettu kasvisöljyistä, voitte olla varma, että se sisältää joko interesterifioituja rasvoja tai kokonaan vedytettyjä vihannesöljyjä, joita molempia on syytä välttää.

Käyttäkää voita (mieluummin raa’asta maidosta valmistettu) margariinien ja kasvisöljylevitteiden sijasta. Voi on terveellinen täysravinto, joka on saanut aiheettomasti huonon maineen.
• Käyttäkää kookosöljyä ruoanvalmistuksessa. Se on ylivoimainen muihin ruokaöljyihin verrattuna ja sillä on runsaasti terveysetuja.
• Parantaaksenne terveiden rasvojen saantianne huolehtikaa, että syötte raakoja rasvoja, joita saa esimerkiksi avokaadosta, raaoista maitotuotteista ja oliiviöljystä. Ottakaa myös korkealaatuisesta lähteestä tulevia eläinperäisiä omega-3 -rasvoja esimerkiksi krilliöljyä.


JA NYT , MARGARIINISTA:
* paljon transrasvahappoja.
* kolminkertaistaa sepelvaltimotaudin riskiä
* nostaa kokonaiskolestrolin ja LDL- kolestrolin määrää sekä alentaa sitten HDL:ää, joka on muuten se hyvä kolestroli
* nostaa syöpäriskiä viisinkertaiseksi
* alentaa äidinmaidon laatua
* laskee immuunipuolustusta
* laskee insuliini vastetta

JA MITÄS SANOT TÄSTÄ!

MARGARIINI ON VAIN YHDEN MOLEKYYLIN PÄÄSSÄ SIITÄ, ETTÄ SE ON MUOVIA !
JA SIINÄ ON 27 SAMAA VALMISTUSAINETTA KUIN MAALISSA.

RUOKA OLKOON LÄÄKKEESI (Hippocrates)

Tavallista kansalaista huijataan kaikilla elämän alueilla ja todistetaan erilaisten johtajien tai muiden auktoriteettien sanomisilla vääriä asioita oikeiksi. Meille esitetään uskottavaksi erilaisia totuuksia: erilaisten valkotakkisten totuus, tieteellinen totuus, lääketeollisuuden totuus, elintarviketeollisuuden totuus, virkamiesten totuus ja monta muuta ns. virallista totuutta.

"" Margariinin valmistuksessa kasvisöljyjä käsitellään lipeällä, niitä valkaistaan ja hydrogenoidaan, niihin lisätään nikkeliä ja emulgointiaineita ja taas valkaistaan. Harmaa massa höystetään sitten väri- ja makuaineilla. Hydrogenoinnin yhteydessä syntyvät transrasvahapot ovat juuri niitä rasvapaholaisia, joina viralliset ravintosuositukset nyt ja yhä pitävät tyydyttyneitä rasvoja (Hbl 6.1.2010). Margariini lisää astmaa, ekseemaa, allergioita ja paksusuolen haavaumia. Useat tutkimukset osoittavat, että margariinia ja muita omega 6-ruokia syövillä lapsilla on kohonnut tulehdustautien riski. Tuoreen ruotsalaisen tutkimuksen mukaan lapsilla jotka syövät voita on muita vähemmän astmaa (Hbl 4.12.2009). Minusta on käsittämätöntä, että terveysviranomaiset voivat suositella margariineja, kevytlevitteitä, kevytmaitoja ja vastaavia lapsille ja nuorille, ylipäätään kenellekään. Ja käsittämätöntä on, että lasten on pakko syödä niitä päiväkodeissa ja kouluissa.

http://www.elinahytonen.fi/2011/03/lyhyt-rasva-aapinen/

[quote author="Vierailija" time="31.01.2012 klo 17:10"]

"" Margariinin kulutukseen onkin liitetty useita vakavia seuraamuksia, esim. sydänsairaudet, alentunut älykkyys ja syöpä. Margariinin lisäksi kovetettuja kasvirasvoja löytyy nykyään myös seuraavista tuotteista: keksit, leivokset, murot, leivät, kasvisrasvajäätelöt jne. Tässä on taas hyvä syy välttää mahdollisimman monia teollisesti valmistettuja tuotteita. ""


""Ruotsalaisjärjestö vaatii, että Ruotsin elintarvikevirasto vetää kolesterolia alentavan margariinin myynnistä syöpäriskin vuoksi.

Ruotsalaisen kuluttajajärjestö Skis vaatii terveysmargariinin vetämistä pois markkinoilta. Järjestön mukaan Becel proactive -margariini sisältää liian suuria pitoisuuksia syöpää aiheuttavaa ainetta. Järjestö on tutkituttanut margariinia ja vaatii nyt, että Ruotsin elintarvikevirasto vetää sen myynnistä ja varoittaa kuluttajia.

-Suhtaudumme tähän vakavasti ja olemme pyytäneet yhtiötä antamaan selvityksen, sanoi elintarvikeviraston tarkastaja Åsa Eneroth uutistoimisto TT:lle.

Skisin mukaan tutkimukset ovat osoittaneet, että Becel proactivessa on lähes kaksi kertaa enemmän karsinogeeni PAH:ta eli aromaattista hiilivetyä kuin raja-arvot sallisivat. Becel proactive -margariinia markkinoidaan ns. toiminnallisena elintarvikkeena ja sen sanotaan alentavan veren kolesteroliarvoa.

Elintarvikevirasto pitää Skisin tekemiä tutkimuksia luotettavina, mutta ei aio vielä määrätä myyntikieltoa. Enerothin mukaan virasto ei voi ryhtyä toimenpiteisiin, ennen kuin se itse on tehnyt omia kokeitaan.

Margariinia valmistavan Unilever-yhtiön vastausta odotetaan maanantaina."

Saas nähdä miten vaikuttaa Suomeen. Vedetäänköhän Suomessakin pois markkinoilta... ""

Ja tämä oli vuonna 2003 ja edelleen kyseistä rasvaa on kaupan!



"" Millä tahansa menetelmällä jalostetut luonnolliset kasvisöljyt aiheuttavat ongelmia keholle solutasolla. Nämä rasvat eivät ole enää luonnollisessa tilassaan eikä keho osaa käsitellä niitä. Elimistö yrittää käyttää niitä ja siinä prosessissa nämä rasvat päätyvät solukalvoille ja muihin paikkoihin, missä ne voivat aiheuttaa tuhoa terveydelle.

Onneksi näiden rasvojen välttäminen on suhteellisen helppoa, koska niitä on käytännöllisesti katsoen kaikissa ravintoaineissa, joten välttämällä transrasvoja ja teollisesti valmistettuja ruokia yleensä vältetään myös interesterifioituja rasvoja. Jos teollisesti valmistetun ruoan seloste sisältää ”0 % transrasvoja” tai ”ei transrasvoja”, mutta on valmistettu kasvisöljyistä, voitte olla varma, että se sisältää joko interesterifioituja rasvoja tai kokonaan vedytettyjä vihannesöljyjä, joita molempia on syytä välttää.

Käyttäkää voita (mieluummin raa’asta maidosta valmistettu) margariinien ja kasvisöljylevitteiden sijasta. Voi on terveellinen täysravinto, joka on saanut aiheettomasti huonon maineen.
• Käyttäkää kookosöljyä ruoanvalmistuksessa. Se on ylivoimainen muihin ruokaöljyihin verrattuna ja sillä on runsaasti terveysetuja.
• Parantaaksenne terveiden rasvojen saantianne huolehtikaa, että syötte raakoja rasvoja, joita saa esimerkiksi avokaadosta, raaoista maitotuotteista ja oliiviöljystä. Ottakaa myös korkealaatuisesta lähteestä tulevia eläinperäisiä omega-3 -rasvoja esimerkiksi krilliöljyä.


JA NYT , MARGARIINISTA:
* paljon transrasvahappoja.
* kolminkertaistaa sepelvaltimotaudin riskiä
* nostaa kokonaiskolestrolin ja LDL- kolestrolin määrää sekä alentaa sitten HDL:ää, joka on muuten se hyvä kolestroli
* nostaa syöpäriskiä viisinkertaiseksi
* alentaa äidinmaidon laatua
* laskee immuunipuolustusta
* laskee insuliini vastetta

JA MITÄS SANOT TÄSTÄ!

MARGARIINI ON VAIN YHDEN MOLEKYYLIN PÄÄSSÄ SIITÄ, ETTÄ SE ON MUOVIA !
JA SIINÄ ON 27 SAMAA VALMISTUSAINETTA KUIN MAALISSA.

RUOKA OLKOON LÄÄKKEESI (Hippocrates)

Tavallista kansalaista huijataan kaikilla elämän alueilla ja todistetaan erilaisten johtajien tai muiden auktoriteettien sanomisilla vääriä asioita oikeiksi. Meille esitetään uskottavaksi erilaisia totuuksia: erilaisten valkotakkisten totuus, tieteellinen totuus, lääketeollisuuden totuus, elintarviketeollisuuden totuus, virkamiesten totuus ja monta muuta ns. virallista totuutta.

"" Margariinin valmistuksessa kasvisöljyjä käsitellään lipeällä, niitä valkaistaan ja hydrogenoidaan, niihin lisätään nikkeliä ja emulgointiaineita ja taas valkaistaan. Harmaa massa höystetään sitten väri- ja makuaineilla. Hydrogenoinnin yhteydessä syntyvät transrasvahapot ovat juuri niitä rasvapaholaisia, joina viralliset ravintosuositukset nyt ja yhä pitävät tyydyttyneitä rasvoja (Hbl 6.1.2010). Margariini lisää astmaa, ekseemaa, allergioita ja paksusuolen haavaumia. Useat tutkimukset osoittavat, että margariinia ja muita omega 6-ruokia syövillä lapsilla on kohonnut tulehdustautien riski. Tuoreen ruotsalaisen tutkimuksen mukaan lapsilla jotka syövät voita on muita vähemmän astmaa (Hbl 4.12.2009). Minusta on käsittämätöntä, että terveysviranomaiset voivat suositella margariineja, kevytlevitteitä, kevytmaitoja ja vastaavia lapsille ja nuorille, ylipäätään kenellekään. Ja käsittämätöntä on, että lasten on pakko syödä niitä päiväkodeissa ja kouluissa.

http://www.elinahytonen.fi/2011/03/lyhyt-rasva-aapinen/

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
4/23

Voi Hyvin

Mielen ongelmien hoito liiaksi lääkekeskeistä!
""" Suurelta osin elintavoista aiheutuvia kansantautejamme, kuten kohonnutta verenpainetta, aikuistyypin diabetesta, kohonneita veren rasva- ja kolesteroliarvoja sekä osteoporoosia ja myös masennusta, hoidetaan pääasiassa lääkkeillä. Lääketehtaat voivat hyvin, kansa sairastaa, syö lääkkeitä ja kärsii sivuvaikutuksista. Lääkkeet eivät kuitenkaan tehoa kansantautiemme todelliseen syyhyn eli epäterveellisiin elintapoihin. Lääketieteen isä Hippokrates sanoi jo aikanaan "ruoka olkoon lääkkeesi". Miksi nykyiset terveydenhuollon ammattilaiset ovat unohtaneet tämän ikivanhan viisauden? Vuodesta toiseen intetään, etä tavallinen ruoka riittää turvaamaan ravintoaineiden saannin. Monelle tavallinen ruoka on lisäainepitoisia eineksiä, sokerisia muroja, valkoisia jauhoja sisältäviä leivonnaisia sekä sokeririkkaita maustettuja maitotaloustuotteita. Sellainen ruoka ei riitä. Ravintoainepuutokset ajavat ahmimaan ja sekoittavat ihmisen herkän sisäeritysjärjestelmän ja aiheuttavat sitä kautta monia vakavia riippuvuuksia. Ravintoainepuutokset altistavat sairauksille, räjäyttävät terveydenhuollon kustannukset ja katkaisevat työuran ennen aikojaan."""

Mielen ongelmien hoito liiaksi lääkekeskeistä!
Nykypäivän psykiatrista sairaanhoitoa moititaan ylenmääräisestä lääkityksen käytöstä.

Aiheestakin, sillä lääkkeitä määrätään aivan liian herkästi. Lääkitystä tulisi käyttää harkitusti ja mahdollisimman pienin annoksin, ettei lääkkeillä tukahduteta tunteita, joita ihmisen tulisi käydä läpi. Lääkkeillä on myös ikäviä sivuvaikutuksia, psykiatri Ilkka Härkönen toteaa.

Lääkkeiden räjähdysmäisen lisääntymisen takana ovat Härkösen mukaan lääketehtaat.

Lääke-edustajat kiertävät puhumassa lääkäreille lääketutkimuksista. Jos lääkärillä ei ole tietoa tai uteliaisuutta muihin hoitotapoihin, lääkitys on jokseenkin "helppo" tapa kohdata potilas. Ennakkoluulotkin estävät vaihtoehtoisten hoitotapojen löytymistä. Tiedon etsiminen edellyttää vaivannäköä ja aitoa halua auttaa potilasta.

D-vitamiini ja rasvahapot aivojen ruokaa:
Psykiatri Ilkka Härkösen mukaan vitamiineilla ja hivenaineilla on oleellinen rooli myös psyykkisessä hyvinvoinnissa. D-vitamiini ja omega-3-rasvahapot ovat aivojen ruokaa, hän painottaa. D-vitamiinia Härkönen itse syö 100µg/vrk. Suomalaiset viralliset saantisuositukset ovat kovasti jäljessä.

Aivot ovat 80% rasvaa ja hän ei suosittele lainkaan MARGARIINIA ja KEVYTLEVITTEITÄ.
Luontaisterveys Nro 5/2011 http://www.karprint.fi/luontaisterveys/



Lisäravinteita masennuksen hoitoon:

5-Hydroksitryptofaania myydään Suomessa ja ympäri maailmaa reseptivapaasti luontaistuotekaupoissa lisäravinteena masennuksen hoitoon, ruokahalua vähentämään ja unilääkkeeksi. Sitä markkinoidaan myös vakavan masennuksen hoitoon Euroopassa mm. tuotenimillä Cincofarm, Levothym, Levotonine, Oxyfan, Telesol, Tript-OH, ja Triptum. Useat kliiniset lumelääke-kontrolloidut kaksoissokkotutkimukset ovat osoittaneet 5-HTP:n tehokkaaksi masennuksen hoidossa.
http://www.iherb.com/5-HTP-100-mg

Gluteeniviljat pois! Mielenterveysongelman taustalla voi lymyillä gluteeni. Tämän neuvon voi antaa melkein minkä sairauden kohdalla tahansa ja se toimii.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

Masennuksen omatoiminen hoito
http://masennus.nettisivu.org/osa-1/

Unettomuutta voi hoitaa melatoniinilla (luontaistuote), jolla ei ole sivuvaikutuksia, ei aiheuta riippuvuutta eikä toleranssi nouse:
http://www.tietoaunettomuudesta.fi/melatoniini/
http://www.iltalehti.fi/terveys/2011072214001810_tr.shtml
http://www.tiede.fi/keskustelut/post1275228.html#p1275228


Myös piilevä kilpirauhasen vajaatoiminta voi aiheuttaa masennuksen kaltaisia oireita. http://www.kilpirauhasenvajaatoiminta.fi/


D-vitamiinin puute liittyy masennukseen, sanovat psykiatrit:
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2239

Masennuslääkkeiden sivuvaikutukset
http://www.tiede.fi/keskustelut/laaketiede-ja-terveys-f11/masennuslaakkeiden-sivuvaikutukset-t36763.html

""" 70-luvulla Yhdysvalloissa tutustuin sellaisiin herroihin kuin Linus Pauling, psykiatri Abram Hoffer sekä muihin, jotka loivat perustan ravinnon käytöstä sairauksien hoidossa, mikä on aivan jotain muuta kuin viralliset ravintosuositukset. Läheisin näistä oli new yorkilainen psykiatri Richard Ribner, joka hoiti ihmisten mielenterveysongelmia pelkän ravinnon avulla erittäin hyvin tuloksin. Pellinkidieetti on oikeastaan suomalainen versio hänen ruokavaliostaan. """
http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=260

[quote author="Vierailija" time="04.02.2012 klo 07:54"]

Mielen ongelmien hoito liiaksi lääkekeskeistä!
""" Suurelta osin elintavoista aiheutuvia kansantautejamme, kuten kohonnutta verenpainetta, aikuistyypin diabetesta, kohonneita veren rasva- ja kolesteroliarvoja sekä osteoporoosia ja myös masennusta, hoidetaan pääasiassa lääkkeillä. Lääketehtaat voivat hyvin, kansa sairastaa, syö lääkkeitä ja kärsii sivuvaikutuksista. Lääkkeet eivät kuitenkaan tehoa kansantautiemme todelliseen syyhyn eli epäterveellisiin elintapoihin. Lääketieteen isä Hippokrates sanoi jo aikanaan "ruoka olkoon lääkkeesi". Miksi nykyiset terveydenhuollon ammattilaiset ovat unohtaneet tämän ikivanhan viisauden? Vuodesta toiseen intetään, etä tavallinen ruoka riittää turvaamaan ravintoaineiden saannin. Monelle tavallinen ruoka on lisäainepitoisia eineksiä, sokerisia muroja, valkoisia jauhoja sisältäviä leivonnaisia sekä sokeririkkaita maustettuja maitotaloustuotteita. Sellainen ruoka ei riitä. Ravintoainepuutokset ajavat ahmimaan ja sekoittavat ihmisen herkän sisäeritysjärjestelmän ja aiheuttavat sitä kautta monia vakavia riippuvuuksia. Ravintoainepuutokset altistavat sairauksille, räjäyttävät terveydenhuollon kustannukset ja katkaisevat työuran ennen aikojaan."""

Mielen ongelmien hoito liiaksi lääkekeskeistä!
Nykypäivän psykiatrista sairaanhoitoa moititaan ylenmääräisestä lääkityksen käytöstä.

Aiheestakin, sillä lääkkeitä määrätään aivan liian herkästi. Lääkitystä tulisi käyttää harkitusti ja mahdollisimman pienin annoksin, ettei lääkkeillä tukahduteta tunteita, joita ihmisen tulisi käydä läpi. Lääkkeillä on myös ikäviä sivuvaikutuksia, psykiatri Ilkka Härkönen toteaa.

Lääkkeiden räjähdysmäisen lisääntymisen takana ovat Härkösen mukaan lääketehtaat.

Lääke-edustajat kiertävät puhumassa lääkäreille lääketutkimuksista. Jos lääkärillä ei ole tietoa tai uteliaisuutta muihin hoitotapoihin, lääkitys on jokseenkin "helppo" tapa kohdata potilas. Ennakkoluulotkin estävät vaihtoehtoisten hoitotapojen löytymistä. Tiedon etsiminen edellyttää vaivannäköä ja aitoa halua auttaa potilasta.

D-vitamiini ja rasvahapot aivojen ruokaa:
Psykiatri Ilkka Härkösen mukaan vitamiineilla ja hivenaineilla on oleellinen rooli myös psyykkisessä hyvinvoinnissa. D-vitamiini ja omega-3-rasvahapot ovat aivojen ruokaa, hän painottaa. D-vitamiinia Härkönen itse syö 100µg/vrk. Suomalaiset viralliset saantisuositukset ovat kovasti jäljessä.

Aivot ovat 80% rasvaa ja hän ei suosittele lainkaan MARGARIINIA ja KEVYTLEVITTEITÄ.
Luontaisterveys Nro 5/2011 http://www.karprint.fi/luontaisterveys/



Lisäravinteita masennuksen hoitoon:

5-Hydroksitryptofaania myydään Suomessa ja ympäri maailmaa reseptivapaasti luontaistuotekaupoissa lisäravinteena masennuksen hoitoon, ruokahalua vähentämään ja unilääkkeeksi. Sitä markkinoidaan myös vakavan masennuksen hoitoon Euroopassa mm. tuotenimillä Cincofarm, Levothym, Levotonine, Oxyfan, Telesol, Tript-OH, ja Triptum. Useat kliiniset lumelääke-kontrolloidut kaksoissokkotutkimukset ovat osoittaneet 5-HTP:n tehokkaaksi masennuksen hoidossa.
http://www.iherb.com/5-HTP-100-mg

Gluteeniviljat pois! Mielenterveysongelman taustalla voi lymyillä gluteeni. Tämän neuvon voi antaa melkein minkä sairauden kohdalla tahansa ja se toimii.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

Masennuksen omatoiminen hoito
http://masennus.nettisivu.org/osa-1/

Unettomuutta voi hoitaa melatoniinilla (luontaistuote), jolla ei ole sivuvaikutuksia, ei aiheuta riippuvuutta eikä toleranssi nouse:
http://www.tietoaunettomuudesta.fi/melatoniini/
http://www.iltalehti.fi/terveys/2011072214001810_tr.shtml
http://www.tiede.fi/keskustelut/post1275228.html#p1275228


Myös piilevä kilpirauhasen vajaatoiminta voi aiheuttaa masennuksen kaltaisia oireita. http://www.kilpirauhasenvajaatoiminta.fi/


D-vitamiinin puute liittyy masennukseen, sanovat psykiatrit:
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2239

Masennuslääkkeiden sivuvaikutukset
http://www.tiede.fi/keskustelut/laaketiede-ja-terveys-f11/masennuslaakkeiden-sivuvaikutukset-t36763.html

""" 70-luvulla Yhdysvalloissa tutustuin sellaisiin herroihin kuin Linus Pauling, psykiatri Abram Hoffer sekä muihin, jotka loivat perustan ravinnon käytöstä sairauksien hoidossa, mikä on aivan jotain muuta kuin viralliset ravintosuositukset. Läheisin näistä oli new yorkilainen psykiatri Richard Ribner, joka hoiti ihmisten mielenterveysongelmia pelkän ravinnon avulla erittäin hyvin tuloksin. Pellinkidieetti on oikeastaan suomalainen versio hänen ruokavaliostaan. """
http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=260

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
5/23

Voi Hyvin

Tässä lääkärin luento terveydestä. D-vitamiinista 19 minuutin kohdalla ja kolesterolista 1 tunnin. Eli säädä liukusäädintä sopivaan kohtaan, jos ei halua kaikkea kuunnella.

http://www.raumatv.fi/?tapahtuma/tohtoritolonen.wmv


Ja on edullista:
http://www.iherb.com/Vitamin-D

http://www.onnistuneetkaupat.fi/iherb-tilausohjeet/

[quote author="Vierailija" time="09.02.2012 klo 17:56"]

Tässä lääkärin luento terveydestä. D-vitamiinista 19 minuutin kohdalla ja kolesterolista 1 tunnin. Eli säädä liukusäädintä sopivaan kohtaan, jos ei halua kaikkea kuunnella.

http://www.raumatv.fi/?tapahtuma/tohtoritolonen.wmv


Ja on edullista:
http://www.iherb.com/Vitamin-D

http://www.onnistuneetkaupat.fi/iherb-tilausohjeet/

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
6/23

Voi Hyvin

D-vitamiini ehkäisee sekä lasten että aikuisten diabetesta, kertovat uudet tutkimukset Yhdysvalloista ja Espanjasta. Suomen Diabetesliitto ja THL ovat aiheuttaneet valtavaa vahinkoa kansanterveydelle ja -taloudelle vastustaessaan D-vitamiinia ja muita ravintolisiä.

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2267

Ja on edullista:
http://www.iherb.com/Vitamin-D

http://www.onnistuneetkaupat.fi/iherb-tilausohjeet/

[quote author="Vierailija" time="13.02.2012 klo 16:20"]

D-vitamiini ehkäisee sekä lasten että aikuisten diabetesta, kertovat uudet tutkimukset Yhdysvalloista ja Espanjasta. Suomen Diabetesliitto ja THL ovat aiheuttaneet valtavaa vahinkoa kansanterveydelle ja -taloudelle vastustaessaan D-vitamiinia ja muita ravintolisiä.

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2267

Ja on edullista:
http://www.iherb.com/Vitamin-D

http://www.onnistuneetkaupat.fi/iherb-tilausohjeet/

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
7/23

Voi Hyvin

Arkkiatri Pelkosen ja THL:n on turha väittää, ettei kukaan tiennyt narkolepsian ja Pandemrix-rokotteen yhteydestä. Me tiesimme ja varoitimme jo syyskuussa 2009 omilla nettisivuillamme rokotteen vaarallisuudesta, erityisesti rokotteen sisältämän adjuvantti skvaleenin vuoksi. Kerroimme, että USA on kieltänyt skvaleenia sisältävien rokotteiden käytön kansalaisillaan, koska sen on havaittu aiheuttavan neurologisia sairauksia.

http://www.luontaisnetti.fi/index.php?valikko=valikko&sivu=arkisto_2011_narkolepsia_oli_odotettavissa


Lehti: Sikainfluenssaan kuolleisuus sama Saksassa ja Ruotsissa


Sikainfluenssaan kuolleisuus oli Saksassa yhtä suurta kuin Ruotsissa, kirjoittaa Svenska Dagbladet. Ruotsissa tautia vastaan rokotettiin noin 60 prosenttia väestöstä, kun Saksassa kansasta rokotettiin vain kahdeksan prosenttia.


Kuolleisuus oli sekä Ruotsissa että Saksassa 0,31 sataatuhatta ihmistä kohden. Puolassa, missä väestöä ei rokotettu lainkaan, kuolleisuus oli 0,47 sataatuhatta kohden.

Lehden mukaan eri maiden kuolleisuusluvut ovat huomiota herättävän samankaltaisia, vaikka maiden rokotuskattavuudessa oli eroja.

Ruotsin tartuntatauti-instituutin mukaan rokotusten ansiosta Ruotsissa säästyi kuusi ihmishenkeä. Ruotsissa rokotettiin yli viisi miljoonaa ihmistä yhdessä maan historian kalleimmista rokotuskampanjoista.

http://yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinvointi/2012/02/lehti_sikainfluenssaan_kuolleisuus_sama_saksassa_ja_ruotsissa_3260364.html

[quote author="Vierailija" time="15.02.2012 klo 18:00"]

Arkkiatri Pelkosen ja THL:n on turha väittää, ettei kukaan tiennyt narkolepsian ja Pandemrix-rokotteen yhteydestä. Me tiesimme ja varoitimme jo syyskuussa 2009 omilla nettisivuillamme rokotteen vaarallisuudesta, erityisesti rokotteen sisältämän adjuvantti skvaleenin vuoksi. Kerroimme, että USA on kieltänyt skvaleenia sisältävien rokotteiden käytön kansalaisillaan, koska sen on havaittu aiheuttavan neurologisia sairauksia.

http://www.luontaisnetti.fi/index.php?valikko=valikko&sivu=arkisto_2011_narkolepsia_oli_odotettavissa


Lehti: Sikainfluenssaan kuolleisuus sama Saksassa ja Ruotsissa


Sikainfluenssaan kuolleisuus oli Saksassa yhtä suurta kuin Ruotsissa, kirjoittaa Svenska Dagbladet. Ruotsissa tautia vastaan rokotettiin noin 60 prosenttia väestöstä, kun Saksassa kansasta rokotettiin vain kahdeksan prosenttia.


Kuolleisuus oli sekä Ruotsissa että Saksassa 0,31 sataatuhatta ihmistä kohden. Puolassa, missä väestöä ei rokotettu lainkaan, kuolleisuus oli 0,47 sataatuhatta kohden.

Lehden mukaan eri maiden kuolleisuusluvut ovat huomiota herättävän samankaltaisia, vaikka maiden rokotuskattavuudessa oli eroja.

Ruotsin tartuntatauti-instituutin mukaan rokotusten ansiosta Ruotsissa säästyi kuusi ihmishenkeä. Ruotsissa rokotettiin yli viisi miljoonaa ihmistä yhdessä maan historian kalleimmista rokotuskampanjoista.

http://yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinvointi/2012/02/lehti_sikainfluenssaan_kuolleisuus_sama_saksassa_ja_ruotsissa_3260364.html

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
8/23

100µg

D-vitamiini on immuunijärjestelmän avaintekijä, joka suojaa meitä lähes kaikilta sairauksilta flunssasta syöpään. Keskityn tässä katsauksessa siihen, mitä tällä hetkellä tiedetään D-vitamiinin vaikutuksista virus- bakteeri- ja muihin infektioihin. Kuten tiedämme, D-vitamiinia saadaan kahdesta lähteestä, auringonvalosta ja ravitsemuksesta (ruoasta ja ravintolisistä). Pohjoisilla leveysasteilla (45 leveyspiirin pohjoispuolella, jossa Suomikin sijaitsee) auringosta ei saada riittävästi D-vitamiinia. Suomessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Valtion ravitsemusneuvottelukunta kehottavat kaikkia suomalaisia ottamaan D-vitamiinia ravintolisänä vuoden jokaisena päivänä. Uusien tutkimusten valossa viranomaissuositus vain on aivan liian pieni. Aikuisen todellinen tarve on noin 100 µg päivässä. Ihanteellinen S-D-25:n pitoisuus infektioiden torjunnassa on yli 95 nmol/l.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2129

Odottavan äidin D-vitamiinin puute haittaa lapsen kielellistä kehitystä

Raskaana olevan naisen tulee nauttia riittävästi D-vitamiinia ruoan lisänä, sillä se turvaa syntyvän lapsen keiellistä kehitystä yli 10-vuoden ikään, osoittaa uusi austalialainen 750 naisen ja lapsen tutkimus. Suomen viranomaisten suositus raskaaana oleville (10 µg/vrk) on kymmenen kertaa liian pieni.

Australian Perthissä sijaitseva The Telethon Institute for Child Health Research on tutkinut 750 raskaana olevan naisen seerumin D-vitamiinin pitoisuutta (S-D-25) ja verrannut sitä syntyvien lasten kielelliseen kehitykseen yli 10 ensimmäisen elinvuoden kuluessa. Äidin matalat S-D-25:t liittyvät lapsen kielen kehityksen ongelmiin.

Tutkimusta johtanut apulaisprofessori Andrew Whitehouse kehottaa odottavia naisia lisäämään D-vitamiinin saantiaan ravintolisistä. D-vitamiini on tärkeä lapsen normaalille neurologiselle kehitykselle. D-vitamiinin niukkuus vaikeuttaa uusien sanojen oppimista ja lauseiden muodostamista sanoista, tutkija selvittää. Whitehouse on erikoistunut tutkimaan autismin ja muiden lasten muiden kehityshäiriöiden geneettisiä ja neurobiologisia syitä.

Amerikkalaiset tutkijat (mm. neonatologi Karen Wagner) ovat jo aikaisemmin todenneet, että riittävä D-vitamiinin saanti, 100 µg/vrk) ehkäisee raskauskomplikaatioita ja turvaa lapsen normaalia kehitystä. Suomen viranomaisten raskaana oleville naisille antama saantisuositus (10 µg/vrk) on ilmeisesti kymmenen kertaa liian pieni.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2269

D-vitamiinin kokonaissaantia auringosta ja ravinnosta mittaa sen metaboliitin, kalsidiolin, pitoisuus seerumissa. Yleinen mielipide on, että D-vitamiinin saanti tulee varmistaa lisäämällä
sitä ravintovalmisteisiin ja käyttämällä D-vitamiinivalmistetta. Virallisen suosituksen mukaan aikuisen päivittäinen D-vitamiinin lisätarve vitamiinivalmisteesta on 7,5 µg. Luoja ei kuitenkaan laskenut D-vitamiinin päiväannosta puolen mikrogramman tarkkuudella vaan mahdollisti aurinkohormonin jopa 250 µg:n kertatuotannon ihossa, mikä etelässä tuottaa seerumin kalsidiolipitoisuuden 100–200 nmol/l (Vieth 2009). D-vitamiinin toksisuudesta on yllättävän vähän raportteja. Jopa vuoden tarvetta vastaavat kerta-annokset eivät ole aiheuttaneet myrkytysoireita. IOM:n uusin suositus kaksinkertaisti D-vitamiinin turvallisen päiväsaannin 50:stä 100:aan µg:an. Aikuisilla ei ole osoitettu toksisuutta, kun D-vitamiinin pitkäaikainen päiväsaanti on ollut 250 µg:n tasolla. Sattumoisin noin 250 µg on D-vitamiinin määrä, jonka iho tuottaa auringon UVB-säteiden kerta-altistuksen aikana. Suomalaiset saavuttavat 75 nmol:n tason yleensä vain kesäkuukausina. Duodecim 2011;127:1242–3

Suomalaiset tarvitsevat 100 mikrogrammaa (µg) D-vitamiinia päivässä, etenkin nyt talviaikaan ja kun influenssa- ja flunssa-aalto uhkaa. Seerumin D-vitamiinin (S-D-25) tulee nousta 75–150 nmoliin/l, jolloin immuunijärjestelmä toimii parhaiten. Turvallisena päiväannoksena jatkuvassa käytössä yli 9-vuotiaille lapsille pidetään nyt 100 µg ja aikuisille jopa 250 µg. D-vitamiini ehkäisee ja jarruttaa monia sairauksia vaikuttamalla suotuisasti satoihin geeneihin. D-vitamiini ehkäisee masennusta ja tehostaa mm. syöpälääkkeiden vaikutusta. Syöpäpotilaan tarve on 175 mikrogrammaa päivässä ja S-D-25:n tavoitearvo vähintään 125 nmol/l. D-vitamiini vahvistaa myös ikääntyvien lihaskuntoa. Raskausajan D-vitamiini ehkäisee vauvojen virusinfektioita. Odottavan äidin D-vitamiinin tarve on yli kymmenen kertaa suurempi kuin nykyinen viranomaissuositus.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

[quote author="Vierailija" time="18.02.2012 klo 07:21"]

D-vitamiini on immuunijärjestelmän avaintekijä, joka suojaa meitä lähes kaikilta sairauksilta flunssasta syöpään. Keskityn tässä katsauksessa siihen, mitä tällä hetkellä tiedetään D-vitamiinin vaikutuksista virus- bakteeri- ja muihin infektioihin. Kuten tiedämme, D-vitamiinia saadaan kahdesta lähteestä, auringonvalosta ja ravitsemuksesta (ruoasta ja ravintolisistä). Pohjoisilla leveysasteilla (45 leveyspiirin pohjoispuolella, jossa Suomikin sijaitsee) auringosta ei saada riittävästi D-vitamiinia. Suomessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Valtion ravitsemusneuvottelukunta kehottavat kaikkia suomalaisia ottamaan D-vitamiinia ravintolisänä vuoden jokaisena päivänä. Uusien tutkimusten valossa viranomaissuositus vain on aivan liian pieni. Aikuisen todellinen tarve on noin 100 µg päivässä. Ihanteellinen S-D-25:n pitoisuus infektioiden torjunnassa on yli 95 nmol/l.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2129

Odottavan äidin D-vitamiinin puute haittaa lapsen kielellistä kehitystä

Raskaana olevan naisen tulee nauttia riittävästi D-vitamiinia ruoan lisänä, sillä se turvaa syntyvän lapsen keiellistä kehitystä yli 10-vuoden ikään, osoittaa uusi austalialainen 750 naisen ja lapsen tutkimus. Suomen viranomaisten suositus raskaaana oleville (10 µg/vrk) on kymmenen kertaa liian pieni.

Australian Perthissä sijaitseva The Telethon Institute for Child Health Research on tutkinut 750 raskaana olevan naisen seerumin D-vitamiinin pitoisuutta (S-D-25) ja verrannut sitä syntyvien lasten kielelliseen kehitykseen yli 10 ensimmäisen elinvuoden kuluessa. Äidin matalat S-D-25:t liittyvät lapsen kielen kehityksen ongelmiin.

Tutkimusta johtanut apulaisprofessori Andrew Whitehouse kehottaa odottavia naisia lisäämään D-vitamiinin saantiaan ravintolisistä. D-vitamiini on tärkeä lapsen normaalille neurologiselle kehitykselle. D-vitamiinin niukkuus vaikeuttaa uusien sanojen oppimista ja lauseiden muodostamista sanoista, tutkija selvittää. Whitehouse on erikoistunut tutkimaan autismin ja muiden lasten muiden kehityshäiriöiden geneettisiä ja neurobiologisia syitä.

Amerikkalaiset tutkijat (mm. neonatologi Karen Wagner) ovat jo aikaisemmin todenneet, että riittävä D-vitamiinin saanti, 100 µg/vrk) ehkäisee raskauskomplikaatioita ja turvaa lapsen normaalia kehitystä. Suomen viranomaisten raskaana oleville naisille antama saantisuositus (10 µg/vrk) on ilmeisesti kymmenen kertaa liian pieni.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2269

D-vitamiinin kokonaissaantia auringosta ja ravinnosta mittaa sen metaboliitin, kalsidiolin, pitoisuus seerumissa. Yleinen mielipide on, että D-vitamiinin saanti tulee varmistaa lisäämällä
sitä ravintovalmisteisiin ja käyttämällä D-vitamiinivalmistetta. Virallisen suosituksen mukaan aikuisen päivittäinen D-vitamiinin lisätarve vitamiinivalmisteesta on 7,5 µg. Luoja ei kuitenkaan laskenut D-vitamiinin päiväannosta puolen mikrogramman tarkkuudella vaan mahdollisti aurinkohormonin jopa 250 µg:n kertatuotannon ihossa, mikä etelässä tuottaa seerumin kalsidiolipitoisuuden 100–200 nmol/l (Vieth 2009). D-vitamiinin toksisuudesta on yllättävän vähän raportteja. Jopa vuoden tarvetta vastaavat kerta-annokset eivät ole aiheuttaneet myrkytysoireita. IOM:n uusin suositus kaksinkertaisti D-vitamiinin turvallisen päiväsaannin 50:stä 100:aan µg:an. Aikuisilla ei ole osoitettu toksisuutta, kun D-vitamiinin pitkäaikainen päiväsaanti on ollut 250 µg:n tasolla. Sattumoisin noin 250 µg on D-vitamiinin määrä, jonka iho tuottaa auringon UVB-säteiden kerta-altistuksen aikana. Suomalaiset saavuttavat 75 nmol:n tason yleensä vain kesäkuukausina. Duodecim 2011;127:1242–3

Suomalaiset tarvitsevat 100 mikrogrammaa (µg) D-vitamiinia päivässä, etenkin nyt talviaikaan ja kun influenssa- ja flunssa-aalto uhkaa. Seerumin D-vitamiinin (S-D-25) tulee nousta 75–150 nmoliin/l, jolloin immuunijärjestelmä toimii parhaiten. Turvallisena päiväannoksena jatkuvassa käytössä yli 9-vuotiaille lapsille pidetään nyt 100 µg ja aikuisille jopa 250 µg. D-vitamiini ehkäisee ja jarruttaa monia sairauksia vaikuttamalla suotuisasti satoihin geeneihin. D-vitamiini ehkäisee masennusta ja tehostaa mm. syöpälääkkeiden vaikutusta. Syöpäpotilaan tarve on 175 mikrogrammaa päivässä ja S-D-25:n tavoitearvo vähintään 125 nmol/l. D-vitamiini vahvistaa myös ikääntyvien lihaskuntoa. Raskausajan D-vitamiini ehkäisee vauvojen virusinfektioita. Odottavan äidin D-vitamiinin tarve on yli kymmenen kertaa suurempi kuin nykyinen viranomaissuositus.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
9/23

100µg

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd) piilottelee valtion ravitsemusneuvottelukunnan selän takana D-vitamiinin saantisuositusasiassa. Hänen tulisi vaatia valtion ravitsemusneuvottelukuntaa nostamaan suositus tutkimustiedon edellyttämälle tasolle, sillä nykyinen suositus heikentää kansalaisten terveyttä ja lisää yhteiskunnan kuluja. Suomalaiset tarvitsevat 100 mikrogrammaa (µg) D-vitamiinia päivässä, etenkin nyt talviaikaan ja kun influenssa- ja flunssa-aalto uhkaa. Seerumin D-vitamiinin (S-D-25) tulee nousta 75–150 nmoliin/l, jolloin immuunijärjestelmä toimii parhaiten. Turvallisena päiväannoksena jatkuvassa käytössä yli 9-vuotiaille lapsille pidetään nyt 100 µg ja aikuisille jopa 250 µg. D-vitamiini ehkäisee ja jarruttaa monia sairauksia vaikuttamalla suotuisasti satoihin geeneihin. D-vitamiini ehkäisee masennusta ja tehostaa mm. syöpälääkkeiden vaikutusta. Syöpäpotilaan tarve on 175 mikrogrammaa päivässä ja S-D-25:n tavoitearvo vähintään 125 nmol/l. D-vitamiini vahvistaa myös ikääntyvien lihaskuntoa. Raskausajan D-vitamiini ehkäisee vauvojen virusinfektioita. Odottavan äidin D-vitamiinin tarve on yli kymmenen kertaa suurempi kuin nykyinen viranomaissuositus.

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

Myrkytyksiä on raportoitu meijerionnettomuuksien yhteydessä. Ihmiset ovat saaneet jopa 1?000-kertaisia määriä useita vuosia. Silloin veripitoisuudet ovat olleet yli 500 nmol/l. Pitkäaikaisesta D-vitamiinin liikasaannista voi seuratamunuaiskiviä. Sitäkään ei ole kuvattu terveillä ihmisillä.

[quote author="Vierailija" time="21.02.2012 klo 17:11"]

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd) piilottelee valtion ravitsemusneuvottelukunnan selän takana D-vitamiinin saantisuositusasiassa. Hänen tulisi vaatia valtion ravitsemusneuvottelukuntaa nostamaan suositus tutkimustiedon edellyttämälle tasolle, sillä nykyinen suositus heikentää kansalaisten terveyttä ja lisää yhteiskunnan kuluja. Suomalaiset tarvitsevat 100 mikrogrammaa (µg) D-vitamiinia päivässä, etenkin nyt talviaikaan ja kun influenssa- ja flunssa-aalto uhkaa. Seerumin D-vitamiinin (S-D-25) tulee nousta 75–150 nmoliin/l, jolloin immuunijärjestelmä toimii parhaiten. Turvallisena päiväannoksena jatkuvassa käytössä yli 9-vuotiaille lapsille pidetään nyt 100 µg ja aikuisille jopa 250 µg. D-vitamiini ehkäisee ja jarruttaa monia sairauksia vaikuttamalla suotuisasti satoihin geeneihin. D-vitamiini ehkäisee masennusta ja tehostaa mm. syöpälääkkeiden vaikutusta. Syöpäpotilaan tarve on 175 mikrogrammaa päivässä ja S-D-25:n tavoitearvo vähintään 125 nmol/l. D-vitamiini vahvistaa myös ikääntyvien lihaskuntoa. Raskausajan D-vitamiini ehkäisee vauvojen virusinfektioita. Odottavan äidin D-vitamiinin tarve on yli kymmenen kertaa suurempi kuin nykyinen viranomaissuositus.

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

Myrkytyksiä on raportoitu meijerionnettomuuksien yhteydessä. Ihmiset ovat saaneet jopa 1?000-kertaisia määriä useita vuosia. Silloin veripitoisuudet ovat olleet yli 500 nmol/l. Pitkäaikaisesta D-vitamiinin liikasaannista voi seuratamunuaiskiviä. Sitäkään ei ole kuvattu terveillä ihmisillä.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
10/23

100µg

Auringon säteily saa aikaan ihossa D-vitamiinin tuotannon. Valitettavasti tätä ilmaista elämän eliksiiriä ei näillä leveysasteilla saa kuin keskellä kesää ja silloinkin vain keskipäivän aikaan. Iän myötä tämäkin herkku vähenee: mitä vanhempi, sen huonommin iho kykenee sitä muodostamaan. D-vitamiinin muodostuminen voi jäädä vain neljännekseen nuoriin verrattuna. Järkevät ihmiset eivät polta nahkaansa keskipäivän aikaan, vaan käyttävät aurinkosuojavoiteita, jotka myös estävät D-vitamiinin muodostumista. Niinpä järkevät ihmiset saavat ruskettuneen ihon, mutta eivät D-vitamiinia. Huonona kesänä he eivät saa kumpaakaan.

Luiden ja lihasten lisäksi D-vitamiini näyttää suojaavan sydäntä ja verenkiertoa. D-vitamiinin puute lisää riskiä kuolla sydämen ja verenkierron sairauksiin. Erityisen myönteinen vaikutus sillä näyttäisi olevan aivojen verenkierrolle. Nyt jo selvitetään voisiko se osaltaan suojata aivohalvauksilta.

D-vitamiini on olennainen steroidihormoni, joka lisää lihassolujen määrää ja massaa. Näin se vaikuttaa tukielimistön toimintaan. Se vaikuttaa lihaskipuihin myös analgeettisesti.

D-vitamiini on elintärkeä luuston ylläpitäjä, kasvattaja ja lujuuden rakentaja. Sitä tarvitaan, jotta kalsium imeytyisi luustoon. Se on hormoni, jota elimistö tuottaa ihossa auringonvalon vaikutuksesta. Riittävä D-vitamiinin saanti ehkäisee myös monia kansanterveydellisesti merkittäviä sairauksia ja edistää siten suomalaisten yleistä hyvinvointia. D-vitamiinin on todettu parantavan lihasten toimintaa ja siten vähentävän esimerkiksi vanhusten kaatumisriskiä. Myös syövän, diabeteksen, nivelreuman ja MS-taudin ehkäisyssä D-vitamiinin käytöstä on näyttöä.
Lapsilla vakava D-vitamiinin puutos johtaa riisitautiin ja aikuisilla luiden pehmenemiseen. Lisäksi D-vitamiinilla saattaa olla vaikutusta myös kaamosmasennuksen ja sydäntautien torjumisessa. Sen on myös todettu parantavan vastustuskykyä ja ehkäisevän influenssaa. D-vitamiinin terveysvaikutuksia tutkitaan jatkuvasti.

Lihas- ja luustokivut ovat yleisiä ja ne voivat johtua D-vitamiinin piilevästä puutteesta, kertoo uusi Manchesterin yliopiston tutkimus. Sen tekijöiden joukossa on myös suomalainen nimi, Huhtaniemi, IT. Raportin julkaisee reumalääkäreiden lehti Annals of Rheumatic Diseases.

http://personal.inet.fi/koti/remeli/puhutaandeesta.pdf

D-vitamiini ja urheilu
http://youtu.be/gQs4CFc3yNE

Peak Athletic Performance and Vitamin D
http://www.vitamindcouncil.org/news-archive/2007/peak-athletic-performance-and-vitamin-d/

Riittävä D-vitamiinitaso veressä, yli 80 nmol/l, auttaa ylläpitämään tervettä luuntiheyttä ja -kovuutta kaikenikäisillä, erityisesti ikääntyvillä. Terve luu paranee nopeammin murtumasta kuin pehmennyt. D-vitamiini myös lisää lihasvoimaa ja kestävyyttä, jolloin kaatumiset vähenevät.. Osteoporoosi on luuston sairaus, jossa luun lujuuden heikentyminen altistaa murtumalle. On arvioitu, että Suomessa on yli 400 000 osteoporoosista kärsivää henkilöä, ja ehkä saman verran niitä, joilla luun haurastuminen on alkanut lievänä (osteopenia). Ja vuosittain tapahtuu noin 30 000 - 40 000 luunmurtumaa, joissa osasyynä on luuston haurastuminen.
http://www.pronutritionist.net/luusto-lujaksi-kirja-apua-osteoporoosin-itsehoitoon/

[quote author="Vierailija" time="25.02.2012 klo 08:49"]

Auringon säteily saa aikaan ihossa D-vitamiinin tuotannon. Valitettavasti tätä ilmaista elämän eliksiiriä ei näillä leveysasteilla saa kuin keskellä kesää ja silloinkin vain keskipäivän aikaan. Iän myötä tämäkin herkku vähenee: mitä vanhempi, sen huonommin iho kykenee sitä muodostamaan. D-vitamiinin muodostuminen voi jäädä vain neljännekseen nuoriin verrattuna. Järkevät ihmiset eivät polta nahkaansa keskipäivän aikaan, vaan käyttävät aurinkosuojavoiteita, jotka myös estävät D-vitamiinin muodostumista. Niinpä järkevät ihmiset saavat ruskettuneen ihon, mutta eivät D-vitamiinia. Huonona kesänä he eivät saa kumpaakaan.

Luiden ja lihasten lisäksi D-vitamiini näyttää suojaavan sydäntä ja verenkiertoa. D-vitamiinin puute lisää riskiä kuolla sydämen ja verenkierron sairauksiin. Erityisen myönteinen vaikutus sillä näyttäisi olevan aivojen verenkierrolle. Nyt jo selvitetään voisiko se osaltaan suojata aivohalvauksilta.

D-vitamiini on olennainen steroidihormoni, joka lisää lihassolujen määrää ja massaa. Näin se vaikuttaa tukielimistön toimintaan. Se vaikuttaa lihaskipuihin myös analgeettisesti.

D-vitamiini on elintärkeä luuston ylläpitäjä, kasvattaja ja lujuuden rakentaja. Sitä tarvitaan, jotta kalsium imeytyisi luustoon. Se on hormoni, jota elimistö tuottaa ihossa auringonvalon vaikutuksesta. Riittävä D-vitamiinin saanti ehkäisee myös monia kansanterveydellisesti merkittäviä sairauksia ja edistää siten suomalaisten yleistä hyvinvointia. D-vitamiinin on todettu parantavan lihasten toimintaa ja siten vähentävän esimerkiksi vanhusten kaatumisriskiä. Myös syövän, diabeteksen, nivelreuman ja MS-taudin ehkäisyssä D-vitamiinin käytöstä on näyttöä.
Lapsilla vakava D-vitamiinin puutos johtaa riisitautiin ja aikuisilla luiden pehmenemiseen. Lisäksi D-vitamiinilla saattaa olla vaikutusta myös kaamosmasennuksen ja sydäntautien torjumisessa. Sen on myös todettu parantavan vastustuskykyä ja ehkäisevän influenssaa. D-vitamiinin terveysvaikutuksia tutkitaan jatkuvasti.

Lihas- ja luustokivut ovat yleisiä ja ne voivat johtua D-vitamiinin piilevästä puutteesta, kertoo uusi Manchesterin yliopiston tutkimus. Sen tekijöiden joukossa on myös suomalainen nimi, Huhtaniemi, IT. Raportin julkaisee reumalääkäreiden lehti Annals of Rheumatic Diseases.

http://personal.inet.fi/koti/remeli/puhutaandeesta.pdf

D-vitamiini ja urheilu
http://youtu.be/gQs4CFc3yNE

Peak Athletic Performance and Vitamin D
http://www.vitamindcouncil.org/news-archive/2007/peak-athletic-performance-and-vitamin-d/

Riittävä D-vitamiinitaso veressä, yli 80 nmol/l, auttaa ylläpitämään tervettä luuntiheyttä ja -kovuutta kaikenikäisillä, erityisesti ikääntyvillä. Terve luu paranee nopeammin murtumasta kuin pehmennyt. D-vitamiini myös lisää lihasvoimaa ja kestävyyttä, jolloin kaatumiset vähenevät.. Osteoporoosi on luuston sairaus, jossa luun lujuuden heikentyminen altistaa murtumalle. On arvioitu, että Suomessa on yli 400 000 osteoporoosista kärsivää henkilöä, ja ehkä saman verran niitä, joilla luun haurastuminen on alkanut lievänä (osteopenia). Ja vuosittain tapahtuu noin 30 000 - 40 000 luunmurtumaa, joissa osasyynä on luuston haurastuminen.
http://www.pronutritionist.net/luusto-lujaksi-kirja-apua-osteoporoosin-itsehoitoon/

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
11/23

100µg

Lapset saavat uusista suosituksista huolimatta yhä liian vähän D-vitamiinia, arvioi HYKSin lasten ja nuorten sairaalan apulaislääkäri Outi Mäkitie. D-vitamiinin virallisia saantisuosituksia nostettiin vuosi sitten, mutta käytännössä uusia suosituksia ei ole omaksuttu. Mäkitie tutki helsinkiläisten koululaisten D-vitamiinin saantia. Mittaukset osoittivat, että yli 90% koululaisista oli D-vitamiinin puutos. Mäkitien mukaan tulos on yleistettävissä koko maahan. Apulaisylilääkäri Outi Mäkitie Helsingin Lastenklinikalta kertoo, että lasten kyynärvarren murtumat ovat lisääntyneet 31 prosenttia ja olkavarren murtumat 39 prosenttia 20 viime vuoden aikana. Lastenlääkäri Outi Mäkitien mukaan nykyisetkin D-vitamiinisuositukset ovat liian alhaisia. Tutkitut lapset saivat D-vitamiinia keskimäärin nykyisten suositusten mukaisesti ja joivat maitoa. Siitä huolimatta heidän verestä mitattiin liian vähäisiä pitoisuuksia.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2090

http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99587.pdf

70 % eurooppalaisista kärsii D-vitamiinin vajauksesta. Näin arvioidaan tuoreessa asiantuntijaraportissa. Riittävänä pidettiin 75 nmol/l (30 ng/ml) ylittävää D-vitamiinitasoa.
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2012-01/f-sf-7oe011012.php

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2250


Ja rahasta sen syöminen ei ole kiinni:
http://www.iherb.com/Vitamin-D

http://www.onnistuneetkaupat.fi/iherb-tilausohjeet/

[quote author="Vierailija" time="01.03.2012 klo 17:48"]

Lapset saavat uusista suosituksista huolimatta yhä liian vähän D-vitamiinia, arvioi HYKSin lasten ja nuorten sairaalan apulaislääkäri Outi Mäkitie. D-vitamiinin virallisia saantisuosituksia nostettiin vuosi sitten, mutta käytännössä uusia suosituksia ei ole omaksuttu. Mäkitie tutki helsinkiläisten koululaisten D-vitamiinin saantia. Mittaukset osoittivat, että yli 90% koululaisista oli D-vitamiinin puutos. Mäkitien mukaan tulos on yleistettävissä koko maahan. Apulaisylilääkäri Outi Mäkitie Helsingin Lastenklinikalta kertoo, että lasten kyynärvarren murtumat ovat lisääntyneet 31 prosenttia ja olkavarren murtumat 39 prosenttia 20 viime vuoden aikana. Lastenlääkäri Outi Mäkitien mukaan nykyisetkin D-vitamiinisuositukset ovat liian alhaisia. Tutkitut lapset saivat D-vitamiinia keskimäärin nykyisten suositusten mukaisesti ja joivat maitoa. Siitä huolimatta heidän verestä mitattiin liian vähäisiä pitoisuuksia.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2090

http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99587.pdf

70 % eurooppalaisista kärsii D-vitamiinin vajauksesta. Näin arvioidaan tuoreessa asiantuntijaraportissa. Riittävänä pidettiin 75 nmol/l (30 ng/ml) ylittävää D-vitamiinitasoa.
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2012-01/f-sf-7oe011012.php

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2250


Ja rahasta sen syöminen ei ole kiinni:
http://www.iherb.com/Vitamin-D

http://www.onnistuneetkaupat.fi/iherb-tilausohjeet/

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä