Keskustelualueen etusivu ›› Keskustelualueen säännöt >>
1/6

Miten margariini ja sokeri vatkataan vaahdoksi?

Usein pikkuleipiä tai kakkuja tehdessäni törmään resepteissä tähän, enkä ole koskaan oivaltanu, miten se tehdään tai mitä tämä sokeri-rasvaVAAHTO on...

Eli onko kyseessä sula margariini vai pehmeä? Olen kokeillut kumpaakin ja tuloksena ei ole ollut koskaan vaahto!?

[quote author="Vierailija" time="03.01.2009 klo 20:10"]

Usein pikkuleipiä tai kakkuja tehdessäni törmään resepteissä tähän, enkä ole koskaan oivaltanu, miten se tehdään tai mitä tämä sokeri-rasvaVAAHTO on...

Eli onko kyseessä sula margariini vai pehmeä? Olen kokeillut kumpaakin ja tuloksena ei ole ollut koskaan vaahto!?

[/quote]
0 0
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
1/6

Ei e mullakaan vaahdoksi tule, kunhan vaalenee liki valkoiseksi, se riittää.

.

[quote author="Vierailija" time="03.01.2009 klo 20:15"]

.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
1/6

Vaahto sanana harhauttaa,

koska kun kyseessä on rasva niin eihän siitä sellaista kevyttyä höttöä tule kuitenkaan. Niin kuin 2 sanoi, riittää että tulee hyvin vaaleaksi, melkein valkoiseksi. Ja kannattaa pehmeänä tehdä, sulana ei onnistu millään.
t:kokki 3

[quote author="Vierailija" time="03.01.2009 klo 20:15"]

koska kun kyseessä on rasva niin eihän siitä sellaista kevyttyä höttöä tule kuitenkaan. Niin kuin 2 sanoi, riittää että tulee hyvin vaaleaksi, melkein valkoiseksi. Ja kannattaa pehmeänä tehdä, sulana ei onnistu millään.
t:kokki 3

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
1/6

Minä sekoittelen kunnes se on vaaleaa ja sokeri on liuennut siihen.

Eikä ole rakeista enää siis..

[quote author="Vierailija" time="03.01.2009 klo 20:21"]

Eikä ole rakeista enää siis..

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
1/6

Pehmeää rasvaa ei missään tapauksessa sulaa,

lämpötila 20-24 niin vaahtoutuu parhaiten. Rasva kannattaa nostaa pöydälle pehmenemään jo edellisenä iltana. Mikrossakin voi pehmittää kun tekee sen pienellä teholla ja ei anna rasvan sulaa. Sellainen rasva vaahtoutuu johon sormi uppoaa helposti.

Vaahdotuksessa rasvaan sitoutuu ilmaa ja sokerikiteet liukenee. Kylmä rasva ei vaahtoudu.

Sen jälkeen lisätään munat ja ne pitää olla samanlämpöisiä kuin rasva tai hieman lämpimämpiä ettei massa jähmety eli leikkaa. Nopea konsti on lämmittää munat kokonaisina lämpimässä vedessä pitäen.

Minä säilytän kananmunat huoneenlämmössä niin kuin yleensä kaupoissakin säilytetään. Kananmunat säilyy hyvin jopa pari viikkoa pakkaukseen merkityn päiväyksen jälkeen.

Kondiittori

[quote author="Vierailija" time="04.01.2009 klo 01:29"]

lämpötila 20-24 niin vaahtoutuu parhaiten. Rasva kannattaa nostaa pöydälle pehmenemään jo edellisenä iltana. Mikrossakin voi pehmittää kun tekee sen pienellä teholla ja ei anna rasvan sulaa. Sellainen rasva vaahtoutuu johon sormi uppoaa helposti.

Vaahdotuksessa rasvaan sitoutuu ilmaa ja sokerikiteet liukenee. Kylmä rasva ei vaahtoudu.

Sen jälkeen lisätään munat ja ne pitää olla samanlämpöisiä kuin rasva tai hieman lämpimämpiä ettei massa jähmety eli leikkaa. Nopea konsti on lämmittää munat kokonaisina lämpimässä vedessä pitäen.

Minä säilytän kananmunat huoneenlämmössä niin kuin yleensä kaupoissakin säilytetään. Kananmunat säilyy hyvin jopa pari viikkoa pakkaukseen merkityn päiväyksen jälkeen.

Kondiittori

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
1/6

Margariini,

sula tai löysä (riippuen miten on mennyt mikrossa) yhdistetään sokeriin ja sekoitetaan. Sit muut aineet perään. En ikinä jaksa vatkailla, saati sitten ottaa jotain tarvikkeita hyvissäajoin esille, ja ihan hyvää tulee... Ainakin mun mielestä ;-)

[quote author="Vierailija" time="04.01.2009 klo 02:59"]

sula tai löysä (riippuen miten on mennyt mikrossa) yhdistetään sokeriin ja sekoitetaan. Sit muut aineet perään. En ikinä jaksa vatkailla, saati sitten ottaa jotain tarvikkeita hyvissäajoin esille, ja ihan hyvää tulee... Ainakin mun mielestä ;-)

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
1/6

Hohhoijaa.. se ON vaahtoa kun se on vaalennut tarpeeksi.....

.

[quote author="Vierailija" time="04.01.2009 klo 08:35"]

.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0