Koulukuvista

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Syksyllä otetaan kouluissa yleensä koulukuvat ja ainakin meille on ollut ikävä yllätys se kuinka nykyään koulukuvillakin rahastetaan. Meillä on kaksi lasta jotka ovat vielä molemmat ala-asteella.Koulukuvausta ennen tuli kotiin vain kysely jossa piti ruksata kuvataanko lasta vai ei. Tiedotteessa ei ollut mitään mainintaa kuvapaketin sisällöstä saatika hinnasta.No nyt kun saimme kuvat olimme kyllä pettyneitä paketin sisältöön ja ennen kaikkea kuvien hintaan ja pakkomyyntiin. Paketti sisälsi luokkakuvan, 3 yksittäiskuvaa (koko n. A5) joista yksi oli mustaval-koinen), 4 vähän passikuvaa suurempaa yksittäiskuvaa ja tarrakuvia 18 kpl, joista n. puolet mustavalkoisia. Pakettiin oli ympätty myös pahvinen valokuva-albumi, jonka hinta laskussa oli 9 euroa sekä pahvinen " valokuvakehys" jonka hinta oli 2 euroa.Tämä koko paketti olisi maksanut yli 40 euroa eli kahdelta lapselta yli 80 euroa. Hinta on meistä kyllä kohtuuttoman korkea. Palautin albumin, koska ekaluokkalaiselle otimme sen viime vuonna ja vanhemman lapsen paketissa ei albumia ollut vaikkakin se oli laskutettu. Molemmilta palautin myös tuo pahvisen valokuvakehyksen koska ainakin meille se on turha.Silti kuvapaketille jää hintaa vielä n. 30 euroa/lapsi. Mielestämme kuvat eivät olleet mitenkään parempia kuin aikaisempina vuosina kun hinta on ollut kohtalaisempi ja eri kuvaaja. Annoin tästä palautetta koululle ja sain vastauksen että kuvia ei ole pakko ottaa ne voi palauttaa postitse. Tämä oli mielestäni asiaton kommentti koska kuitenkin koulukuvat ovat tärkeitä sekä lapsille, että meille vanhemmille.Onko muilla ollut kokemusta yhtä hinnakkaista koulukuvista? Oletteko antaneet palautetta koululle kuvien hinnasta? Miten mahdolliseen palautteeseen on suhtauduttu? Meillä kuvaajana oli Focusoiva joka ymmärtääkseni toimii ainakin etelän alueella.

Kommentit (9)

Vierailija

meillä maksoi kuvat 17¿/muksu. Mukana oli ryhmäkuva, tarrakuvat, 2 vähän isompaa kuvaa ja passikuvat. Aika törkeetä toimintaa etten sanoisi!!!

Vierailija

Paketissa oli ryhmäkuva, 2 muotokuvaa 10x15, muotokuva arkki, jossa 1 iso 13x18 ja 3 pienempää kuvaa(ehkä n.puolet 10x15) ja tarra-arkki jossa 8 " pientä" kuvaa ja 7 passikuvan kokoista.

Hinta oli 25,90¿ Firma oli kuvaverkko

Vierailija

Jos näitä nyt kukaan enää lukee....9vuotta edellisestä, mutta nyt on kuvaamo focusoiva hävitellyt otettuja kuvia ja siellä vaan voivotellaan, kun näin kävi  ( voi voi, ei meillä ennen näin ole käynyt = en usko)! Eikä heillä ole edes toimitiloja, mihin voisi mennä kuvattavaksi) Eli ei mitään takeita, että otettuja kuvia edes saa.Eikä edes alennus" kuponkia" toiseen kuvaamoon

tiedoksi

fokusoivasta erittäin huonoja kokemuksia. Kuvat luokattoman huonosti otettuja ja hinta kova. Mobiiliversio sivusta kaatui koko ajan. "Pakkotilauksena" paketit ei voi tilata vain luokkakuvaa muistoksi, vaikka kuvat todella huonosti otettuja.

Neljänäiti

tiedoksi kirjoitti:
fokusoivasta erittäin huonoja kokemuksia. Kuvat luokattoman huonosti otettuja ja hinta kova. Mobiiliversio sivusta kaatui koko ajan. "Pakkotilauksena" paketit ei voi tilata vain luokkakuvaa muistoksi, vaikka kuvat todella huonosti otettuja.

Vanha ketju, mutta niin samaa mieltä. Näin huonoja ja kalliita kuvia ei viitsi edes lunastaa. Harmittaa kun ei jää lasten kouluajalta muistoja.

Äippä77

Focusoiva otti kuvat meidänkin koululla viime vuonna, ja ilmeisesti myös tänä vuonna, vaikka kovasti oli halut vaihtaa muualle. Ilmeisesti ovat tehneet sopimuksen pidemmäksi aikaa. Kuvat olivat luokattoman huonoja, ja maksoivat tolkuttoman paljon. Seppälä, vaikka iso firma onkin, on ottanut ystävien lapsista vuosi toisensa jälkeen onnistuneet kuvat. Maksan mieluusti korkeamman hinnan jos kuvat ovat hyvät, mutta huonoista kuvista en ole valmis maksamaan mitään.

Ekajavikakerta

Minullekin tuli kuvapaketti juuri kotiin "automaattisesti" kun en mitään tilannut heidän toistuvista sähköposti- ja tekstiviestikehoituksistaan huolimatta (koska en ollut tyytyväinen netistä katsomiini tarjolla oleviin kuviin).

Ei kai minulla ole mitään velvollisuutta alkaa paketoimaan ja lähettämään noita kuvia takaisin ja tuhlaamaan edes aikaani siihen kun mitään en ole tilannut?

Pettynyt

Focusoiva. Aivan järjettömän kallis ja todella huonolaatuisia kuvia. En toivoisi kellekkään kouluille tai päiväkodeille heidän palvelujaan.
Nyt harmittaa jäädä ilman lapsen kuvia, mutta rajansa kaikella.

Heidän työntekijöiltään ei odoteta edes minkäänlaista koulutusta tai edes kokemusta valovauksesta. Siinäpä syy huonosti kuvattuihin valokuviin.

Kaiken kukkuraksi valokuvaaja oli vaihtanut lapseni kampausta ennen kuvaamista.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat