Kumpi sattuu enemmän: viisauden hampaiden poisto vai synnytys?

Vierailija

Sivut

Kommentit (21)

Vierailija

En itse ole synnyttänyt mutta viisaudenhampaat on kaikki poistettu leikkaamalla ne jo ennen puhkeamista eikä sattunut yhtään vaikka ne piti ensin pilkkoa poralla ja sitten kaivaa pois.

Vierailija

Mutta mun mielestäni luomusynnytys (2 kpl niitä takana) on mukavampi tapahtuma kuin hammaslääkärillä hampaan poraaminen.Ja sitten taas tossa viisaudenhampaan poistossa on jäkikivut huomattavasti suuremmat kuin hyvin menneessä synnytyksessä....Että laita noita nyt sitten järjestykseen.

Vierailija

Ja mulla on sentään ollu sellaiset viisarit että lääkäri otti yhden muistoksi ja näyttääkseen kolleegoilleen, että katsokaapa näitä, lajissaan suurimmat =D

Mutta mulla ei olekaan koskaan ollut mitään pelkoa hammaslääkäriä kohtaan.

Vierailija

Erilaisia kipuja ovat mutta ei minusta kumpikaan niin kamalaa ollut. 3 lasta olen synnyttänyt ilaman mitään kivunlievitystä ja 4 viisaudenhammasta on poistettu siinä vaiheessa kun ne ei ollu vielä puhjenneet. Toisessa positiivisempi tulos... kai mulla on korkea kipukynnys..

Vierailija

Kolme lasta oon synnyttän eikä yksikään synnytyksistä ollu niin kamalaa kun noiden viisurien poisto:( Mulla oli suu monta viikkoa ihan julmetun kipeä enkä pystyny syömään oikeastaan mitään. Ja kuitnekin siitä synnytyksestä saa syliin sen " palkinnon" toisin kun viisauden hampaiden poistosta jäi ikuiset traumat.

Vierailija

täällä että minkälaiset synnytykset teillä oikein on, jos niihin liittyy kamalaa kipua ja kärsimystä, vain sillä perusteella että omastani jäi sellaiset muistot, että kipua ei juurikaan ollut, vaikka kokemus raju olikin.Sen sijaan _minulle_ jäi viisaudenhampaan poistosta vähänepämukavat muistot. Ei meinannut millään lähteä irti hammas, sitä porattiin ja nirhattiin ja vedettiin ja leikeltiin ja toimitus kesti ja kesti. Ja kun puudutus lakkasi, niin leikkauskohta kyllä särki.Yksi juttu on, että minusta kuukautiskivut voivat välillä olla aivan sietämättömän epämukavat ja särkylääkkeistä huolimatta olo on kaikin puolin outo ja kamala, joskus vatsakin menee ihan sekaisin. Minusta synnytyssupistukset eivät olleet kovin paljon kummoisemmat, en esim. kärsinyt synnytyksessä kouristuksista, mutta kuukautisten aikaan joskus kyllä. Synnytyksessä supistelut laantuivat aina välillä, mutta kuukautiskivuissa ei ole mitään logiikkaa, vaan jatkuvaa jomotusta ja kouristusta. Olisi aika inhottavaa, jos joku jolla ei ole kuukautiskipuja tuhahtaisi tähän, että höpöpnlöpö, minkälaiset kuukautiset teillä muka on, ei kuukautiset voi aiheuttaa kipua!Vierailija

vaikka puudutteet olikin kohdallaan. Jouduttiin toisen hampaan kanssa poraamaan ja puhkomaan ja se oli todella epämiellyttävää, olo oli pitkään kamala sen jälkeen. Toinen hammas oli ihan helppo.Synnytyksessä ponnistusvaihe teki ehkä absoluuttisena kipuna kipeämpää ja tapahtuma oli rajumpi, mutta se kipu oli luonnollista ja hallittavaa.Juuri eilen yksi raskaana oleva tuttu kertoi, että pahaan ruokamyrkytykseen kouristuksiin verratuna synnytyskivut olivat lasten leikkiä ja toinen muisteli vähän aikaa sitten, että vaikka synnytys oli pitkä ja tuskainen ja päätyi keisarinleikkaukseen, niin kurkunpääntulehdus oli kamalampi ja kipeämpi kokemus ja siitä jäi suurempi kammo. Eli ei minusta lainkaan pöhköä verrata tällaisia kipukokemuksia.

Vierailija

En edes huomannut kun lääkäri otti ensimmäisen hampaan, ihmettelin vain kun laittoi johonkin astiaan. 2 hammasta otettiin kerralla ja puudutukset mukaan lukien aikaa meni n. 15 min.. Eikä ollut lainkaan kipeä jälkeenpäin. Enkä ollut synnytyksenkään jälkeen kipeä..

Vierailija

Minulta on poistettu neljä viisaudenhammasta, eikä se sattunut ollenkaan, koska minulla oli puudutus! Toimenpide, eli se vetäminen kesti muutaman minuutin joka kerta. Jos se olisi sattunut, olisin tietysti pyytänyt lisää puudutetta. Ei ole tarkoitus, että hammaslääkärissä joutuu KIVUSTA kärsimään. Ja muuten; olen erittäin kipuherkkä ihminen ja poden hammaslääkärikammoa.Synnytys taas kesti 15 tuntia ja oli silkkaa kauhua ja helvetin tuskia alusta loppuun epiduraalista huolimatta.

Vierailija

minkälaiset hampaat teillä hyvät ihmiset oikein on???!!! Kuinka joku edes viitsii kysyä kumpi sattuu enemmän! Ja eikö hammaslääkärissä nykyään saa enää puudutusta?

Vierailija

Mutta kyllä niitä otetaan jos on tarve. Minusta se olisi ollut ikävää kun rötgenistä tulee huono olo - oksettaa ja huippaa. Eli olisi tuntunut kurjalta raskaana, muta ei kai siinä oikeasti mitään. Otetaanhan joillain röntgeniä lantiostakin synnytystapaa arvioidessa.Kipulääkkeitä ei saa poiston jälkeen yhtä vahvoja kuin ilman raskautta.Hampaien poisto ei ollut mikään paha juttu. Ei se tietty kivaakaan ole.Synnytys sattui, mutta oli ihan hallittavissa. Toinen synnytys meni kivunlievityksen puolesta synnytyslaululla ja kuumalla vedellä, eli ihan mukavasti. Kipu on kuitenkin hyvää ja normaalia kipua, ei vaarallista. Se tieto vähentää sitä kivun kokemusta. Ja se että vauvallakin on tiukat paikat, että ollaan tässä yhdessä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat