Keskustelualueen etusivu ›› Keskustelualueen säännöt >>
1/2

Perinteinen palapaisti, siis liha kuutioina

tässäpä yksi, jota meillä tehdään tosi usein, on muuten muutaman vuoden takaisesta vauva-lehdestä otettu ohje.
Eli:

n. 500 g naudan palapaistia
1 sipuli
mustapippurirouhetta
suolaa
n. 3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
n. 1 rkl sinappia
2-3 rkl vehnäjauhoja
1 prk ruokakermaa tai smetanaa

Kuutioi sipuli. Ruskista lihakuutioita sipulin kanssa paistinpannulla. Mausta pippurirouheella ja suolalla. Siirrä lihat uunivuokaan (sipulia saa jäädä paistinpannulle). Lisää paistinpannulle vesi ja lihaliemikuutio sekä sinappi. Anna kiehahtaa. Ripottele vehnäjauhot uunivuokaan lihojen päälle, voit vähän sekoitella. Kaada lihaliemi uunivuokaan. Itse lisään jo sitten tässä vaiheessa ruokakerman tai smetanan, mutta kait se oikeesti laitetaan vasta uunissa kypsentämisen loppuvaiheessa eli koko komeus uuniin n. 180-200 astetta ja 1 1/2 - 2 tuntia.
Muunnelman tästä voi tehdä esim. lisäämällä suolakurkkua, niin syntyypi stroganoff.

[quote author="marrasnyytti" time="17.02.2006 klo 10:39"]

tässäpä yksi, jota meillä tehdään tosi usein, on muuten muutaman vuoden takaisesta vauva-lehdestä otettu ohje.
Eli:

n. 500 g naudan palapaistia
1 sipuli
mustapippurirouhetta
suolaa
n. 3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
n. 1 rkl sinappia
2-3 rkl vehnäjauhoja
1 prk ruokakermaa tai smetanaa

Kuutioi sipuli. Ruskista lihakuutioita sipulin kanssa paistinpannulla. Mausta pippurirouheella ja suolalla. Siirrä lihat uunivuokaan (sipulia saa jäädä paistinpannulle). Lisää paistinpannulle vesi ja lihaliemikuutio sekä sinappi. Anna kiehahtaa. Ripottele vehnäjauhot uunivuokaan lihojen päälle, voit vähän sekoitella. Kaada lihaliemi uunivuokaan. Itse lisään jo sitten tässä vaiheessa ruokakerman tai smetanan, mutta kait se oikeesti laitetaan vasta uunissa kypsentämisen loppuvaiheessa eli koko komeus uuniin n. 180-200 astetta ja 1 1/2 - 2 tuntia.
Muunnelman tästä voi tehdä esim. lisäämällä suolakurkkua, niin syntyypi stroganoff.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
3 0
1/2

Helppo ja hyvä

noin 1kg Naudanpaistia paloina tai viipaleina
suolaa
mustapippuria
vehnäjauhoja

rasvaa ruskistamiseen

muutama sipuli lohkoina
tolkki tomaattimurskaa
muutama valkosipulinkynsi silputtuna
1 lihaliemikuutio
1 laakerinlehti
( vettä jos pata näyttää vajaalta )

lopuksi 1-2 tl pizzamaustetta

1. Suolaa ja pippuroi lihat ja kierittele vehnäjauhossa. Ruskista nopeasti ja laita pataa. ( Vehnäjauho suurustaa mukavasti padan liemen)
2. Lisää pataan sipulit, tomaattimurska, valkosipuli, lihaliemikuutio ja laakerinlehti. Laita tarvittaessa vettä lisää. Anna hautua/kiehua hiljalleen kannen alla 2-3 tuntia (lihan murudesta riippuen) kunnes lihat ovat ihanan mureita.
3. Lisää lopuksi pitsamaustetta ( siinä kun on sopivat yrtit kätevästi samassa paketissa )

Tarjoile keitetyn riisin ja keittyjen perunoiden kanssa.

Tämä ruoka kuulostaa aineiltaan tosi lattealta mutta on järisyttävän maukasta ja sopii tällaisiin talvipäiviin loistavasti. Suosittelen kokeilemaan. Resepti on eräänlainen versio " ossobucosta " .

[quote author="Jilly" time="17.02.2006 klo 10:51"]

noin 1kg Naudanpaistia paloina tai viipaleina
suolaa
mustapippuria
vehnäjauhoja

rasvaa ruskistamiseen

muutama sipuli lohkoina
tolkki tomaattimurskaa
muutama valkosipulinkynsi silputtuna
1 lihaliemikuutio
1 laakerinlehti
( vettä jos pata näyttää vajaalta )

lopuksi 1-2 tl pizzamaustetta

1. Suolaa ja pippuroi lihat ja kierittele vehnäjauhossa. Ruskista nopeasti ja laita pataa. ( Vehnäjauho suurustaa mukavasti padan liemen)
2. Lisää pataan sipulit, tomaattimurska, valkosipuli, lihaliemikuutio ja laakerinlehti. Laita tarvittaessa vettä lisää. Anna hautua/kiehua hiljalleen kannen alla 2-3 tuntia (lihan murudesta riippuen) kunnes lihat ovat ihanan mureita.
3. Lisää lopuksi pitsamaustetta ( siinä kun on sopivat yrtit kätevästi samassa paketissa )

Tarjoile keitetyn riisin ja keittyjen perunoiden kanssa.

Tämä ruoka kuulostaa aineiltaan tosi lattealta mutta on järisyttävän maukasta ja sopii tällaisiin talvipäiviin loistavasti. Suosittelen kokeilemaan. Resepti on eräänlainen versio " ossobucosta " .

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
2 1
1/2

Kiitos vastauksista.

Tein marrasnyytin ohjeella. Hyvää tuli, hieman suolaa sai lisätä valmiiseen ruokaan, mutta me ollaankin tälläisiä reippaita suolan käyttäjiä.

[quote author="katiriini" time="20.02.2006 klo 20:23"]

Tein marrasnyytin ohjeella. Hyvää tuli, hieman suolaa sai lisätä valmiiseen ruokaan, mutta me ollaankin tälläisiä reippaita suolan käyttäjiä.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
1/2

Yääks, lisäainekuutioita :D

Eli kun iskee tarpeeksi suolaa lihan päälle ja pippuria ym, niin ei tartte lihaliemikuutioita, jos joku nyt haluaa ilman sellaisia tehdä.. sä varmaan et, kun kerta lisäsit suolaa vielä lihaliemikuutioiseen paistiin :x yöks :D

[quote author="Emilyn" time="21.02.2006 klo 20:38"]

Eli kun iskee tarpeeksi suolaa lihan päälle ja pippuria ym, niin ei tartte lihaliemikuutioita, jos joku nyt haluaa ilman sellaisia tehdä.. sä varmaan et, kun kerta lisäsit suolaa vielä lihaliemikuutioiseen paistiin :x yöks :D

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
1 0
2/2

Tomaattimurska ei kuulu palapaistiin, muuten hyvä ohje.

[quote author="Vierailija" time="05.04.2014 klo 16:57"]

Tomaattimurska ei kuulu palapaistiin, muuten hyvä ohje.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
1 0
Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä