Viikonlopuksi naudan palapaistia. Kerro resepti, jolla onnistun :) ?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kommentit (5)

Vierailija

noin 1kg Naudanpaistia paloina tai viipaleina

suolaa

mustapippuria

vehnäjauhoja



rasvaa ruskistamiseen



muutama sipuli lohkoina

tolkki tomaattimurskaa

muutama valkosipulinkynsi silputtuna

1 lihaliemikuutio

1 laakerinlehti

( vettä jos pata näyttää vajaalta )



lopuksi 1-2 tl pizzamaustetta



1. Suolaa ja pippuroi lihat ja kierittele vehnäjauhossa. Ruskista nopeasti ja laita pataa. ( Vehnäjauho suurustaa mukavasti padan liemen)

2. Lisää pataan sipulit, tomaattimurska, valkosipuli, lihaliemikuutio ja laakerinlehti. Laita tarvittaessa vettä lisää. Anna hautua/kiehua hiljalleen kannen alla 2-3 tuntia (lihan murudesta riippuen) kunnes lihat ovat ihanan mureita.

3. Lisää lopuksi pitsamaustetta ( siinä kun on sopivat yrtit kätevästi samassa paketissa )



Tarjoile keitetyn riisin ja keittyjen perunoiden kanssa.



Tämä ruoka kuulostaa aineiltaan tosi lattealta mutta on järisyttävän maukasta ja sopii tällaisiin talvipäiviin loistavasti. Suosittelen kokeilemaan. Resepti on eräänlainen versio " ossobucosta " .

Vierailija

Eli kun iskee tarpeeksi suolaa lihan päälle ja pippuria ym, niin ei tartte lihaliemikuutioita, jos joku nyt haluaa ilman sellaisia tehdä.. sä varmaan et, kun kerta lisäsit suolaa vielä lihaliemikuutioiseen paistiin :x yöks :D

Vierailija

tässäpä yksi, jota meillä tehdään tosi usein, on muuten muutaman vuoden takaisesta vauva-lehdestä otettu ohje.

Eli:



n. 500 g naudan palapaistia

1 sipuli

mustapippurirouhetta

suolaa

n. 3 dl vettä

1 lihaliemikuutio

n. 1 rkl sinappia

2-3 rkl vehnäjauhoja

1 prk ruokakermaa tai smetanaa



Kuutioi sipuli. Ruskista lihakuutioita sipulin kanssa paistinpannulla. Mausta pippurirouheella ja suolalla. Siirrä lihat uunivuokaan (sipulia saa jäädä paistinpannulle). Lisää paistinpannulle vesi ja lihaliemikuutio sekä sinappi. Anna kiehahtaa. Ripottele vehnäjauhot uunivuokaan lihojen päälle, voit vähän sekoitella. Kaada lihaliemi uunivuokaan. Itse lisään jo sitten tässä vaiheessa ruokakerman tai smetanan, mutta kait se oikeesti laitetaan vasta uunissa kypsentämisen loppuvaiheessa eli koko komeus uuniin n. 180-200 astetta ja 1 1/2 - 2 tuntia.

Muunnelman tästä voi tehdä esim. lisäämällä suolakurkkua, niin syntyypi stroganoff.

Vierailija

Tein marrasnyytin ohjeella. Hyvää tuli, hieman suolaa sai lisätä valmiiseen ruokaan, mutta me ollaankin tälläisiä reippaita suolan käyttäjiä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat