Mita tarkoittaa motooriset taidot, motooriikka yms.?? Lapsi kaynyt syksysta asti toimintaterapiassa ja nyt haluaa viela fysioterapiaankin n...

Vierailija

takia.mulle ei ole oikein selvinnyt, että mitä ne tolta pojalta vaatii. mitä ne motooriset taidot nyt oikein on? ja hieno ja karkea motooriikka?

Kommentit (9)

Vierailija
Viesti

millaisissa motorisissa ongelmissa tarkalleen ottaen lapsellasi on ongelmia. Nimittäin on niin, että jokainen lapsi on tuossakin yksilö ja eri lapsilla terapoidaan eri asioita. Voi olla esim. ongelmia kehon keskiviivan ylittämisessä, kätisyyden (oikea- vai vasenkätinen) hahmottamisessa ymsyms.Meidän on täysin mahdoton sanoa, mitä juuri sinun lapsellasi kuntoutetaan ja mitä halutaan terapoida lisää. Hienoa, että saatte terapiaa, terapeutteja on ainakin täällä pk-seudulla liian vähän. Ja Kela ei välttämättä suostu korvaamaan.

Vierailija
Viesti

Lyhyesti: hienomotoriikka tarkoittaa kädentaitoja esim. piirtäminen ja kirjoittaminen (kynäote), sorminäppäryys. Karkea motoriikka sitten liikkumista yleensä: kävely, juoksu, kiipeily, hyppiminen. Toimintaterapia keskittyy enemmin hienomotoriikkaan ja esim. toiminnan suunnitteluun, ja fysioterapia siihen karkeamotoriikkaan.

Vierailija
Viesti

Esikoiseni on karkeamotoriikassa varmaan monta vuotta ikätasoaan edellä, mutta kynäote löytyi vasta 5,5-vuotiaana.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat