Keskustelualueen etusivu ›› Keskustelualueen säännöt >>
1/11

Vinkkejä tarvitaan: maistuvimmat täytekakun täytteet?

Mitä laitat taaperon synttärikakun täytteeksi? Mitkä täytteet ovat teillä osoittautuneet parhaimmaksi, ja maistuneet parhaiten isoille ja pienille herkuttelijoille? (hillo/pakastemarja/?)

Entäpä kakun päällinen, laitatko kuohukermaa vai kermarahkaa vai flora vispiä vai jotain muuta... Itse söin joskus kakkua missä oli kerman seassa jotain...en muista mitä, mutta tosi hyvää oli, parempaa kuin pelkkä kermavaahto! Mitä teidän perheessä suositaan? :)

Kaikki vinkit otetaan kiitollisena vastaan!

[quote author="Napero-06" time="21.02.2008 klo 14:16"]

Mitä laitat taaperon synttärikakun täytteeksi? Mitkä täytteet ovat teillä osoittautuneet parhaimmaksi, ja maistuneet parhaiten isoille ja pienille herkuttelijoille? (hillo/pakastemarja/?)

Entäpä kakun päällinen, laitatko kuohukermaa vai kermarahkaa vai flora vispiä vai jotain muuta... Itse söin joskus kakkua missä oli kerman seassa jotain...en muista mitä, mutta tosi hyvää oli, parempaa kuin pelkkä kermavaahto! Mitä teidän perheessä suositaan? :)

Kaikki vinkit otetaan kiitollisena vastaan!

[/quote]
0 1
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
1/11

Meidän perheessä suositaan

Kerma-rahkaseosta + väliin jotain hedelmä/marjasosetta, joskus olen laittanut lisäksi vielä banaanisiivuja. Pinnalle olen yleensä kuitenkin laittanut ihan vispattua vispikermaa tms. Mutta miksei tuota kerma-rahkaakin voisi ajatella.
Toinen hyväksihavaittu täyte on vaahdotettava vaniljakastike (ja vaahdotettuna ;)) + omenahillo.

[quote author="lumitähti" time="21.02.2008 klo 14:36"]

Kerma-rahkaseosta + väliin jotain hedelmä/marjasosetta, joskus olen laittanut lisäksi vielä banaanisiivuja. Pinnalle olen yleensä kuitenkin laittanut ihan vispattua vispikermaa tms. Mutta miksei tuota kerma-rahkaakin voisi ajatella.
Toinen hyväksihavaittu täyte on vaahdotettava vaniljakastike (ja vaahdotettuna ;)) + omenahillo.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
1/11

Loistoketju!

Ihan ensin, mahtava idea tuo vaniljakastike ja omenahillo! Meillä on ekat synttärit viikon päästä ja jotain uutta pitäisi keksiä. Saattaa olla että teenkin vaihteeksi tuollaisen kun omenasosettakin löytyy yllin kyllin!

Olen yleensä suosinut täytteenä ohutta kerrosta hilloa/marmeladia ja siihen päälle marja/hedelmä rahkakermaa jonka hyydytän kevyesti niin saapi oikein paksut täytteet ;) Mansikkakakkuun mansikkatäyte ja hedelmäkakkuun esim. joku Pilttisose siihen rahkakermaan mukaan. Karkkikakkuun sopisi myös marianne tai ranskanpastillirouhe täytteeseen, on tosi hyvää. Eräs sukulaiseni tekee ihanaa kinuskikakkua jossa on täytteenä ananasmurskan ja pakastemansikkasoseen seosta; on tosi raikas ja mehevä.

Päälle laitan aina yleensä paljon marjoja tai hedelmiä ja kiilteen ja rahkakermaa reunoille, tykkään tehdä täytekakusta yleensä mahdollisimman " kevyen" ja rahka keventää vähän. Kerran tein kyllä valkosuklaakerma-mansikkakakun johon tuli päälle siis kermavaahtoa johon ohuena nauhana vatkasin sulatettua valkosuklaata. Päälle vielä mansikoita ja paahdettuja mantelilastuja. Oli tosi suosittu ;)

Mä jäänkin kieli pitkällä odottelemaan lisää hyviä ideoita ;)

[quote author="nummuli" time="21.02.2008 klo 15:56"]

Ihan ensin, mahtava idea tuo vaniljakastike ja omenahillo! Meillä on ekat synttärit viikon päästä ja jotain uutta pitäisi keksiä. Saattaa olla että teenkin vaihteeksi tuollaisen kun omenasosettakin löytyy yllin kyllin!

Olen yleensä suosinut täytteenä ohutta kerrosta hilloa/marmeladia ja siihen päälle marja/hedelmä rahkakermaa jonka hyydytän kevyesti niin saapi oikein paksut täytteet ;) Mansikkakakkuun mansikkatäyte ja hedelmäkakkuun esim. joku Pilttisose siihen rahkakermaan mukaan. Karkkikakkuun sopisi myös marianne tai ranskanpastillirouhe täytteeseen, on tosi hyvää. Eräs sukulaiseni tekee ihanaa kinuskikakkua jossa on täytteenä ananasmurskan ja pakastemansikkasoseen seosta; on tosi raikas ja mehevä.

Päälle laitan aina yleensä paljon marjoja tai hedelmiä ja kiilteen ja rahkakermaa reunoille, tykkään tehdä täytekakusta yleensä mahdollisimman " kevyen" ja rahka keventää vähän. Kerran tein kyllä valkosuklaakerma-mansikkakakun johon tuli päälle siis kermavaahtoa johon ohuena nauhana vatkasin sulatettua valkosuklaata. Päälle vielä mansikoita ja paahdettuja mantelilastuja. Oli tosi suosittu ;)

Mä jäänkin kieli pitkällä odottelemaan lisää hyviä ideoita ;)

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
2 1
1/11

Kerma, Creme Fraiche & valkosuklaa...

Meillä tehdään täytteeksi sellaista kermavaahtoa, johon sekoitetaan purkki Creme Fraichea ja raastettua valkosuklaata. On hyväää.... :o)
Lisäksi väliin esim. mansikoita tai vadelmia. Koristeluun on käytetty myös tätä samaa sekoitusta, viimeksi tosin tehtiin sellainen, johon laitettiinkin maitosuklaata sekaan ja päälliseksi runsaasti rouhittua suklaata. Oli kivan näköinen ja TODELLA hyvää!!!

[quote author="Amma77" time="22.02.2008 klo 13:10"]

Meillä tehdään täytteeksi sellaista kermavaahtoa, johon sekoitetaan purkki Creme Fraichea ja raastettua valkosuklaata. On hyväää.... :o)
Lisäksi väliin esim. mansikoita tai vadelmia. Koristeluun on käytetty myös tätä samaa sekoitusta, viimeksi tosin tehtiin sellainen, johon laitettiinkin maitosuklaata sekaan ja päälliseksi runsaasti rouhittua suklaata. Oli kivan näköinen ja TODELLA hyvää!!!

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
1/11

Kuulostaapa nannalta tuo Creme Fraiche sekoitus

kerrotko vielä, kuinka paljon kaytät kermaa tuon Fraiche-purkin kanssa?

Itse laitan usein väliin myös kerma-rahkaseosta, johon sekoitan tuore-/pakastemarjoja. Vadelmat on suosikkini. Juuri eräissä häissä söin kinuskikakkua, jossa oli puolukkakermarahkaa välissä ja kakkupohja maistui vähän piparilta, olisiko piparkakkumaustetta ollut taikinan joukossa. Oli aivan ihanaa, tosin ei varmasti lasten synttäreille sopivaa... Joskus olen myös laittanut aprikoosimarmeladia, ja sitten kermarahkaseosta, johon olen raastanut runsaasti maitosuklaata, ja kakkupohjaan laitoin myös kaakaota.

Laittakaa äitylit lisää ohjeita, vaihtelu virkistää!!!!

[quote author="amoretta" time="22.02.2008 klo 14:01"]

kerrotko vielä, kuinka paljon kaytät kermaa tuon Fraiche-purkin kanssa?

Itse laitan usein väliin myös kerma-rahkaseosta, johon sekoitan tuore-/pakastemarjoja. Vadelmat on suosikkini. Juuri eräissä häissä söin kinuskikakkua, jossa oli puolukkakermarahkaa välissä ja kakkupohja maistui vähän piparilta, olisiko piparkakkumaustetta ollut taikinan joukossa. Oli aivan ihanaa, tosin ei varmasti lasten synttäreille sopivaa... Joskus olen myös laittanut aprikoosimarmeladia, ja sitten kermarahkaseosta, johon olen raastanut runsaasti maitosuklaata, ja kakkupohjaan laitoin myös kaakaota.

Laittakaa äitylit lisää ohjeita, vaihtelu virkistää!!!!

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
1/11

Ihanaa!

Mie teen mansikkarahkan sillai että oon kesällä jo pakastanu mansikkasrvosta. Liika mehu pois ja sekaan rahkapurkki tai kaksi ja sitte kermavaahtoa vielä ja hieman sokeria.
Hyvää ja aika terveellistäkin.

[quote author="AliinaK" time="22.02.2008 klo 14:08"]

Mie teen mansikkarahkan sillai että oon kesällä jo pakastanu mansikkasrvosta. Liika mehu pois ja sekaan rahkapurkki tai kaksi ja sitte kermavaahtoa vielä ja hieman sokeria.
Hyvää ja aika terveellistäkin.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
2 2
1/11

henk.koht (ei lasten) mielipide

Minusta aika hyvää on purkki mascarponea, purkki kermaa ja n.100g valkosuklaata. Painonvartijat ei kyllä kiittele, mutta aika harvoin on tuota tarjolla. Kevyempi ja myös hyvä on tuo kerma-rahka seos. Toinen kysymys on, että ketä sinne synttäreille tulee eli tuleehan aikuisiakin. Minun kokemuksen mukaan tavallista kermakakkua on ihan turha värkätä jos paikalla on vain lapsia. Tai no, saa itse hyvää reilusti. Meillä ei siis lapset ole tavan kakkuihin koskeneet.

[quote author="nöttönen" time="22.02.2008 klo 14:16"]

Minusta aika hyvää on purkki mascarponea, purkki kermaa ja n.100g valkosuklaata. Painonvartijat ei kyllä kiittele, mutta aika harvoin on tuota tarjolla. Kevyempi ja myös hyvä on tuo kerma-rahka seos. Toinen kysymys on, että ketä sinne synttäreille tulee eli tuleehan aikuisiakin. Minun kokemuksen mukaan tavallista kermakakkua on ihan turha värkätä jos paikalla on vain lapsia. Tai no, saa itse hyvää reilusti. Meillä ei siis lapset ole tavan kakkuihin koskeneet.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
2 0
1/11

1v kakku lasten mieleen

meitin neitien 1v synttäreille tein nalle puh -kakun, oli lapsivieraiden mieleen, ulkonäkö ja maku. itse en oikeen noista hedelmäsoseista piittaa, mutta kaikki lapset ja moni aikuinenkin tykkäsi. ei ollut vaikea tehdä, koristelu vähän jännitti, mutta onnistui tosi hyvin. tässä linkki:

http://www.perhekerho.net/leivonta/nalle_puh_kakku.htm

[quote author="kerttuli77" time="22.02.2008 klo 14:54"]

meitin neitien 1v synttäreille tein nalle puh -kakun, oli lapsivieraiden mieleen, ulkonäkö ja maku. itse en oikeen noista hedelmäsoseista piittaa, mutta kaikki lapset ja moni aikuinenkin tykkäsi. ei ollut vaikea tehdä, koristelu vähän jännitti, mutta onnistui tosi hyvin. tässä linkki:

http://www.perhekerho.net/leivonta/nalle_puh_kakku.htm

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
2 0
1/11

Mä en yleensä tee mitään perus-täytekakkuja, vaan jotain erikoisempia.

Syy siihen on, etten itse oikein tykkää noista täytekakuista, joissa on sisällä esim. banaania ja mansikkaa ja päällä kermavaahtoa. Tosin 2-v tyttömme synttäreille tein just tollaisen kakun (kermavaahdon seassa oli rahkaa) ja vieraat ainakin tykkäsivät siitä (niin lapsia kuin aikuisiakin). En edes muista, koska olin viimeksi tehnyt tuollaisen perus-täytskärin.

Yleensä teen kakuksi esim. Sacherkakun (joskus vadelmatäytteellä) tai jonkun muun suklaisen kakun. Esim. toi Kerttulin mainitsema suklainen täytekakku on yksi mun suosikki. Suurin suosikki taitaa olla muutama vuosi sitten Kodin Kuvalehdessä ollut täytekakku, missä on välissä mm. marenkilevy, nam! Ja yksi mun lempitäyte kakkuihin on valkosuklaa + vadelmat.

[quote author="-Fassiloora-" time="22.02.2008 klo 16:03"]

Syy siihen on, etten itse oikein tykkää noista täytekakuista, joissa on sisällä esim. banaania ja mansikkaa ja päällä kermavaahtoa. Tosin 2-v tyttömme synttäreille tein just tollaisen kakun (kermavaahdon seassa oli rahkaa) ja vieraat ainakin tykkäsivät siitä (niin lapsia kuin aikuisiakin). En edes muista, koska olin viimeksi tehnyt tuollaisen perus-täytskärin.

Yleensä teen kakuksi esim. Sacherkakun (joskus vadelmatäytteellä) tai jonkun muun suklaisen kakun. Esim. toi Kerttulin mainitsema suklainen täytekakku on yksi mun suosikki. Suurin suosikki taitaa olla muutama vuosi sitten Kodin Kuvalehdessä ollut täytekakku, missä on välissä mm. marenkilevy, nam! Ja yksi mun lempitäyte kakkuihin on valkosuklaa + vadelmat.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
1 0
1/11

Miten valkosuklaa " käyttäytyy" kermavaahdossa?

Jos sen lisää sulatettuna kermavaahtoon edellä kuvatulla tavalla, tekeekö se kermavaahdosta jotenkin jäykempää?

[quote author="jaba" time="22.02.2008 klo 16:36"]

Jos sen lisää sulatettuna kermavaahtoon edellä kuvatulla tavalla, tekeekö se kermavaahdosta jotenkin jäykempää?

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0
Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä