Vierailija

Kommentit (31)

CP-vammalla tarkoitetaan liikesuoritusten vaurioitumista. CP-vamman syynä on keskushermoston säätelykeskuksen vaurio. CP-vamman tavallisin oire on halvaus tai pakkoliikkeisyys. CP-vamma on yksilöllinen oireyhtymä, joka vaihtelee lievästä toimintahäiriöstä vaikeaan monivammaisuuteen. Se on kuitenkin aina liikunta- tai toimintavamma.

Spastisina muotoina, joissa aivovaurion pohjalta lihasjäntevyys on kohonnut siten, että jalat voi olla käsiä jäykemmät, spastinen halvaus on vain toisen puolen raajoissatai kaikki raajat on spastiset, kädet vaikeammin kuin jalat.Dyskineettisinä muotoina, joissa lihasjäntevyys vaihtelee siten, että kaikki lihakset on ajoittain veltot tai ajoittain liikaa jännittyneet. Joillakin voi esiintyä pakkoliikkeisyyttä, joka ilmenee nopeina, tahattomina liikkeinä raajoissa, päässä ja vartalolla.Ataktisina muotoina, joihin liittyy tasapainovaikeuksia ja huono liikkeiden hallinta.Samalla ihmisellä voi esiintyä kahta, jopa kolmea näistä liikuntavamman muodoista. CP-vammaisuuteen voi liittyä lisävammoina puhevamma, aistivammat, näkö- ja kuulohäiriöt, epilepsia ja oppimisvaikeudet. Puolella CP-vammaisista henkinen kehitys on normaalia, neljäsosalla lievästi hidastunut ja neljäsosalla on vaikea henkinen kehitys-vammaisuus.Hienomotorinen kömpelyys, kommunikaation vaikeudet sekä kehitykselle tärkeiden virikkeiden puute liikunta- ja toimintavajavaisuuden takia saattavat hidastuttaa ja vaikeuttaa oppimista.CP-vammainen lapsi, nuori tai aikuinen on puutteistaan huolimatta aina oma ainutlaatuinen yksilönsä, jolla on taitoja ja valmiuksia, joiden varaan rakennetaan kokonaisvaltainen ja pitkäjänteinen kuntoutus.KuntoutusKuntoutukseen kuuluvat erilaiset terapiat, kuten fysio-, toiminta- ja puheterapia, sekä neuropsykologinen kuntoutus. Myös ratsastusterapia ja taidepainotteiset terapiamuodot ovat tärkeitä vammaisen lapsen ja nuoren kuntoutuksessa.Apuvälineillä on tärkeä merkitys kuntoutuksessa samoin kuntoutusohjauksella, sopeutumisvalmennuksella ja kuntoutusjaksoilla.Vammaiselle lapselle, joka tarvitsee kehityksenä tueksi erityistä hoitoa, kuntoutusta tai kasvatusta laaditaan yhdessä vanhempien kanssa kuntoutus- ja toimintasuunnitelma kunnallisen päivähoidon toteuttamiseksi.Lapsen koulun aloitusta aletaan miettiä yleensä lapsen ollessa viiden vuoden ikäinen. Ennen koulun alkua lapselle laaditaan yhdessä koulutussuunnitelma, joka huomioi koulun valintaan, tukitoimiin ja muihin käytännön järjestelyihin liittyvät asiat.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oli muuten ihan vammaton tapaus. Sun logiikkasi mukaan siis mun pitäisi vahtia kaikkia lapseni kavereita, kun ne voi pian ruveta kuristamaan häntä.Vierailija:

Lainaus:


koska joskus tilanteista voi tulla arvaamattomia. Esim. tiedän tapauksen, jossa kehitysvammainen lapsi hakkasi saksilla toveriaan. Siis ihanaa jos olis keharikaveri lapsella, mutta valvoisin aina, ettei mitään tapahdu. OMA MIELIPITEENI.
Onko se sitten este ystävyydelle?Onneksi olen töissä saanut nähdä, että vastoin teidän luuloja lapset osaavat olla ihan luonnollisesti normaaleja kavereita toistensa kanssa, oli sitten toisella osapuolella erityisavustaja, ei yhteistä kieltä, liikuntaa rajoittava sydänvika tai ruumiillinen epämuodostuma.

Hänellä on myös tunteet!! Voi hyvä ihme...etää järkytyn tällaisesta. Ja toisekseen...

Joistakin vastauksista taas sai sellaisen käsityksen, että kehitysvammaisen kanssa taas ei tarvitsisi leikkiä, koska sehän vaikuttaa älykkyyteen. MITÄ SITTEN??????

Lapsi joka on kehitysvammainen, on edelleen lapsi joka myös haluaa leikkiä, haluaa ystäviä ja yhteenkuuluvaisuutta!!!TE OOTTE KAIKKI TODELLA JÄRKYTTÄVIÄ, JOTKA VÄITÄTTE MUUTA!!!Eipä ihme, että lapsia sorsitaan, kun vanhemmat antavat esimerkkiä.

sillä on CP-VAMMA! Olenkohan jo myöhässä tämän vammaisen epäsuotuisan vaikutuksen estämisessä, kun ystävyys on jatkunut jo useita vuosia?

lapsihan voi vaikka oppia suvaitsevaisuutta!!! Äkkiä pois vammaisten läheltä...tottakai saa kaveerata, itsekin olen jo pienenä leikkinyt cp-vammaísen tytön kanssa.

koska joskus tilanteista voi tulla arvaamattomia. Esim. tiedän tapauksen, jossa kehitysvammainen lapsi hakkasi saksilla toveriaan. Siis ihanaa jos olis keharikaveri lapsella, mutta valvoisin aina, ettei mitään tapahdu. OMA MIELIPITEENI.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat