Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Olemme edelleenkin aivan järkyttyneitä mieheni kanssa. Koko raskauden ajan odotimme yhtä lasta, neuvolassa ja ultrassa kävin normaalisti. Sf-mittani on iso, mutta sanoivat tulossa olevan ison lapsen. Kaikki hankinnat teimme yhtä lasta varten.Synnytys käynnistyi rv 38 ja eteni normaalisti, ja synnytin kauniin tyttövauvan. Vasta siinä vaiheessa, kun lapsen synnyttyä minua alkoi supistella uudestaan, lääkärit havahtuivat huomaamaan, että odotinkin kaksosia! Toinen lapsi oli syntymäisillään. Terve, mutta pienikokoinen poika syntyi nopeasti.Kukaan ei osaa sanoa, miksi tuo B-vauva on jäänyt kaikilta huomaamatta, mutta ilmeisen piilossa ja hiljainen poitsu on ollut. Aivan käsittämätöntä!Tuolla nyt nukkuvat molemmat ja ikää 2,5kk. Terveitä ja hyvinvoivia ovat onneksi molemmat, äiti kuitenkin edelleen aika järkyttynyt.

Kommentit (24)

Teille on suotu tuplaonni, nauttikaa siitä! Onnea siis vielä ja jaksamisia arkeen! Ja ihmeitähän saattuu, enemmän ihmettelen " tapausta Sofia" , joka sai tietää olevansa raskaana 11min ennen synnytystä. Ja tuli täysiaikainen yli 3kg tyttö... -itsekin kaksosten äiti-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä myös kaksoset nyt 7kk vanhoja, mutta tiedettii kyllä jo aika alkuvaiheessa että kaksi tulossa. Serkkuni sen sijaan lähti synnyttämään yhtä muutama vuosi sitten. ihmettelin miski mies soitti sitten mulle ja pyysi pikaisesti multa viittisinkö kaivaa lainaksi meidän vanhan vauvakaukalon. Kysyin että miks? sain vastaukseksi , että arvaappas vaan meille syntyi äsken kaksi pientä tyttöä:) Kyllä tuollaista siis sattuu.

en tiedä varmaksi lasten ikää mutta 2000-luvulla he varmasti ovat syntyneet. Aivan samanlainen juttu, eli synnytyksessä selvisi että vauvoja onkin tuplamäärä =) Ja tietääkseni silti täysin terveitä molemmat! Onnea AP

Kävin kahdessa ultrassa ja äitiyspolillakin juuri tuon sf-mitan vuoksi, mutta sielläkään ei toista vauvaa löydetty. Ajattelivat todennäköisesti, että saan nyt vain isokokoisia lapsia, kun esikoinenkin oli aika iso syntyessään.

Silloin se ei kai ollut kai hirveän harvinaista. Sydänääniä oltiin kuunneltu mutta ei mitään ollut huomattu. Syntyivät keskosina, kätilö melkein suuttui mummolleni ja sanoi mikset kertonut että sieltä tulee vielä toinenkin. Mummo ei tiennyt. Molemmissa tapauksissa toinen kaksosista kuoli, ei ollut mahdollisuutta hoitaa kun yhtä keskosta :(

Kautta maailman historian on länsimaissakin syntynyt yllärikaksosia ja kaksosia, joista toinen on pienempi ja molemmat silti terveitä. Aika harvoin kaksoset on ihan samankokoiset syntyessään. Tiedoksi kaikille epäuskoisille, että TAYSissa on 2000-luvulla syntynyt ainakin yhdet yllärikaksoset ja yhdet yllärikolmoset!

Voiko neuvolajärjestelmä Suomessa " kusta" näin pahasti.- Sf-mitta kaksosista on melkoinen ja maha todella iso. Mulla oli kaksosmahaksi erittäin pieni mutta kuitenkin sellainen, että olisi neuvolantädin kuin neuvolantädin hälytyskellot soineet ja tullut käsky äitipolille.- Ultrassa voi kyllä jäädä toinen huomaamatta jos ei osaa katsoa -- varsinkin, jos on vain yksi ultra niin kuin jossain on.Mutta tuo on siis todella harvinaista nykypäivänä, oikeastaan melkein mahdotonta.

huomaamatta ovat kuitenkin sanoneet mm sen, että kohtuni on todella paljon taaksepäin kallellaan enkä myöskään ole niitä kaikkein hoikimpia ihmisiä vaan muutamia kiloja oli esikoisen jäljiltä jäänyt. Tuohan tunnetusti heikentää ultraustuloksia.

Suomessa kun olisi liian helppoa tarkistaa homman todenperäisyys.Onkohan av:n käyttäjien asuinjakauma pahastikin vinoutunut kun täällä kirjoittelee niin tolkuttomasti ulkomailla asuvia?Vierailija:

Lainaus:


Asumme ulkomailla, Suomessa näin ei varmaan olisi voinutkaan käydä?

Tästä on tosin jo ainakin 50 vuotta. Äiti kävi odotusaikana Helsingin " parhaalla" gynekologilla tutkimuksissa. Synnytyksen jälkeen lääkäri sitten kyseli, että kumpi tuli. " Molemmat!" vastasi äiti!

Sanoi että 2000-luvulla ei hänen tietoonsa ollut syntynyt ainoitakaan yllätyskaksosia. Joku korjasi että Pohjois-Suomessa on syntynyt joskus pari vuotta sitten.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat