Vierailija

Hain kotona tehtävää puhtaaksikirjoitushommaa ja vastausviestissä oli tällainen kohtaPalkkio maksetaan kuukausittain työkorvausperusteisena alihankintana tai laskua vastaan.Ymmärrän toki tuon laskua vastaan mutta mitä tuo työkorvausperusteisena alihankintana tarkoittaa?

Kommentit (5)

ja verot yms. pitää hoitaa itse.Ihan työkkärin sivuilla oli tuo paikka, sinä joka halusit kotona tehtävää työtä niin laita avoimissa työpaikoissa sanahakuun etätyö, siellä on vaikka mitä. t. ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


1. Palkkaa vai työkorvaustaTyöstä maksettu korvaus on useimmiten joko palkkaa tai työkorvausta. Suorituksen maksajan kannalta tällä seikalla on merkitystä siksi, että palkasta on maksettava työnantajan sosiaaliturvamaksu, työ- ja käyttökorvauksesta ei. Myös vuosi-ilmoitusmerkinnät ovat erilaiset. Suorituksen saajalla työkorvausta ei veroteta palkkana vaan liike- tai ammattitulona taikka henkilökohtaisena ansiotulona.Työstä maksettu korvaus voi olla myös käyttökorvausta. Käyttökorvauksella (tekijänoikeuskorvaus) tarkoitetaan tekijänoikeudesta tai sen käyttämisestä maksettua korvausta. Tähän ryhmään kuuluvat myös teollisoikeudet, kuten patentin tai tavaramerkin käyttämisestä tai käyttöoikeuden myynnistä suoritetut korvaukset sekä teollisista, kaupallisista ja tieteellisiä kokemuksia koskevista tiedoista suoritetut korvaukset (EPL 25.1 §:n 2 kohta). Tässä ohjeessa ei käsitellä palkan ja käyttökorvauksen rajanvetoa.Sekä työkorvaus että käyttökorvaus ovat vain ennakkoperintälaissa käytettyjä käsitteitä.Useimmiten suorituksen laatu on ongelmaton, on tehty työsopimus tai kysymyksessä on selvästi liike- tai ammattituloon kuuluva työkorvaus. Joissakin tapauksissa rajanveto voi olla hankala.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat