Vierailija

Ajattelin laittaa 2,5 vuotiaana. Monet sanovat, että kannattais odottaa lapsen 3-vuotissynttäreihin asti aloitusta. Lapsi ei olisi kokopäivähoidossa, vaan noin 3-4 päivää per viikko.

Sivut

Kommentit (25)

mihin se on ns. tarkoitettu. Sitä nuorempi lapsi ei välttämättä tarvitse isoa lapsilaumaa ympärilleen. Sosiaalisten ja kognitiivisten taitojen kehittyminen on vauhdissaan vasta n. 3-vuotiaalla. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että lapsi vaurioituu jos menee aikasemmin. Ja kuten sanottu riippuu lapsesta, perheestä, päiväkodista, ryhmäkoosta ihan kaikesta. Jos lapsella esim. erityistarpeita päiväkoti kannattaa ehdottomasti aloittaa kuntouttavana muotona jo ennen kolmea ikävuotta. Itse tunnet lapsesi parhaiten, joten luota omaan vaistoon. Tiedät kyllä. :)t. eka lto

Toivottavasti omat lapseni eivät koskaan tule hoitoosi sinne puistoon missä toimit, sillä tuollainen asenne on pöyristyttävä.Oletko ajatellut, että näillä kotona olevilla 3-vuotiailla voisi olla sisaruksia, joiden kanssa opetellaan näitä viidakon lakeja mitkä mainitsit.....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

edellisen kirjoittajan kanssa siitä, että puolessa vuodessa tapahtuu lapsessa yllättävän paljon kehitystä.Oma tyttöni on nyt vähän yli 3 v. ja muutos puolessa vuodessa (lähinnä henkinen kehitys) on ollut huimaa.:-)

Vierailija:

Lainaus:


Eikös asia ole totta myös kääntäen. Ne lapset ovat jotka ovat pienestä pitäen kokopäivähoidossa ovat siis käytännössä enemmän hoidossa kuin kotona. Jos näissä tilanteissa tulee lapselle käytösongelmia tai muita häiriöitä niin vanhemmat eivät ota vastuuta liian aikaisesta hoitoonlaitosta vaan usein ongelmat jäävät hoitamatta.


No toiset ihmiset vaan ovat itselleen rehellisempiä kuin toiset. Näin on aina ollut asiassa kuin asiassa ja tulee aina olemaan. Valitettavasti!Mutta siis itse olen ajatellut asian näin... Mielestäni osana perusturvallisuuteen kuuluvia asioita kuten empatiakykyä, huumorintajua, yleisiä hyviä käytöstapoja ja muita sosiaalisia normeja ja käyttäytymistä opitaan pääasiassa kotona omilta vanhemmilta ja sisaruksilta. On siis lapsi päivähoidossa tai kotihoidossa, jos näitä taitoja ei opita, niin ongelmia tulee varmasti ennemmin tai myöhemmin.Esim. jos nyt omalla kohdallani käykin niin, että lapsistani tulee häiriköitä, olen omasta mielestäni ennemmin epäonnistunut kasvattajana kuin, että aloituttanut lasteni päivähoidon liian aikaisin.

Eli vaikka olisin näillä kasvatusmetodeilla hoitanut lapseni kotona 6-vuotiaaksi asti, niin silti heistä ei olisi tullut yhtään sen yhteiskuntakelpoisempia kuin päivähoidossa ollessaan.Ajatellaanko tässä taas aikuisen vai lasten kannalta sitä että on hankalampi hoitoon viedä. Olemmeko me aikuiset jo niin itsekeskeisiä että viemme lapsemme mahdollisimman pieninä hoitoon ettei se vauva osaa ainakaan sanoa sitä ääneen (3-vuotiashan jo osaa sanoa ettei halua muualle hoitoon).Mikä siinä on pahasta että lapsi tottuu olemaan kotona, ihmettelen ääneen?

isoa päiväkotia en hoitomuotona valitsisi ainakaan alle 4-vuotiaalle, vaan pienen pk:n/pienen ryhmän, perhepäivähoitajan tai ryhmiksen...mutta siis jokainen tekee ratkaisunsa sen mukaan miltä itsestään tuntuu!

ei saanut kavereita päiväkodissa ja itki aina, kun piti lähteä. Monet lapsista olivat todella raisuja ja vilkkaita. Nyt reipas kerholainen ja kavereita useita. Riippuu siis monista asioista.

Se on ollut loistava tapa lasten saada seuraa ja raitista ilmaa, oppia olemaan ilman vanhempia ja " oppia tavoille" .

Päiväkodin aika on ollut noin 3-vuotiaana, kokopäivähoidossa.Puistotäti, älä välitä negatiivisista kommenteista täällä, te puistotädit olette aivan mahtavia! Lasten vaan pitäis aloittaa puistoilu jo ihan pienenä että säännöt menis luontevasti perille.


Jokainen onneksi tekee itse omat ratkaisunsa. Meidän lapsista kaksi on aloittanut hoidon jo alle vuoden ikäisenä, yksi oli vähän päälle vuoden. Kaikki on aina sujunut hyvin ja olen ollut tyytyväinen ratkaisuuni.En silti ole sitä mieltä, että jonkun äidin kotiinjääminen siihen asti, kun lapsi täyttää 4-vuotta, olisi yhtään huonompi tai parempi ratkaisu.Olen vahvasti sitä mieltä, että jos lapsella jotain ongelmia joskus ilmenee, niin kyllä ne sitten alkunsa saavat kotoa eikä esim. päivähoidosta tai koulusta. Nykyään on vaan melkein " trendi" syyttää lapsen ongelmista jotain muuta instanssia tai ihmistä kuin sitä tai niitä, joissa ja joiden kanssa lapsi kuitenkin viettää suurimman osan ajastaan. Tarkoittaen siis äitiä, isää, sisaruksia ja kotia.

mun 7-vuotias on ollu kotona äidin kanssa nelivuotiaaksi. sitten vuoden mun paras kaveri hoiti häntä kotona ja sitten taas äidin kanssa kotona... kerhoissa ja harrastuksissa on käynyt...eskariin meni sitten koulun yhteyteen..

Vierailija:

Lainaus:


Ajatellaanko tässä taas aikuisen vai lasten kannalta sitä että on hankalampi hoitoon viedä. Olemmeko me aikuiset jo niin itsekeskeisiä että viemme lapsemme mahdollisimman pieninä hoitoon ettei se vauva osaa ainakaan sanoa sitä ääneen (3-vuotiashan jo osaa sanoa ettei halua muualle hoitoon).Mikä siinä on pahasta että lapsi tottuu olemaan kotona, ihmettelen ääneen?
Kultuintopii:

Lainaus:


Olen vahvasti sitä mieltä, että jos lapsella jotain ongelmia joskus ilmenee, niin kyllä ne sitten alkunsa saavat kotoa eikä esim. päivähoidosta tai koulusta. Nykyään on vaan melkein " trendi" syyttää lapsen ongelmista jotain muuta instanssia tai ihmistä kuin sitä tai niitä, joissa ja joiden kanssa lapsi kuitenkin viettää suurimman osan ajastaan. Tarkoittaen siis äitiä, isää, sisaruksia ja kotia.
Tämä on niin totta!terveisin se puistotädillä lapsiaan aikanaan hoidattanut

En tiedä tutkimustuloksia aiheesta, mutta ilmeisesti jollain tavalla on päätelty jotakin. Onhan päiväkodeissa esim. laitettu ryhmäjako niin että alle kolmevuotiaat ovat erikseen ja sitten yli kolmevuotiaat ovat omassa ryhmässään.:-)

taas sellasia 3-vuotiaita jotka ovat vaan olleet äidin kanssa kotona että huh huh.... kyllä on kiva sitten 4-vuotiaana aloittaa päiväkodissa harjoittelemaan että nyt ei enää ite päätetäkkään kaikesta ja että leluja ei oteta toisten kädestä tai porteista ei juosta ulos...

Tyttömme oli 2v, kun hänet hoitoon veimme. Ihan ok, ikä. Toistaiseksi ei ole mitään haittaakaan näkynyt. Kuin ei myöskään kavereissani, jotka aloittivat 70-luvulla hoidon 9kk ikäisinä :DVierailija:

Lainaus:


Ja omat lapseni ovat aloittaneet noin 4-vuotiaana. Ei ole mitään hyötyä aloittaa aiemmin, haittaa sen sijaan voi olla!
Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat