Seuraa 

Minkä ikäisenä vauvanne on oppinut kääntymään selältä mahalleen ja missä vaiheessa on lähtenyt ryömimään?Entä missä vaiheessa vauvaa saa alkaa istuttaan esim. sylissä?Meidän neiti kohta 4kk:ta oppi toissa päivänä kääntymään selältä mahalleen. Ihmetytti vain eräs 2:n lapsen äiti joka kysyi, että joko tyttö pääsee eteenpäin-ei kai vielä tässä vaiheessa lapsen pitäisi ryömiä...?

Tuo istuttaminen mietityttää myös kovasti, kun tyttö vänkää kokoajan väkisin itseään sylissä istuma-asentoon että milloinkahan sitä voi alkaa sit OIKEASTI istuttaan. Nyt sitä tuetaan toisella kädellä pyllyn alta ja toista kättä pidetään mahan ympärillä.

Kommentit (8)

Ryömiminen esikoisella 6kk ja kakkosella ei ollut ollenkaan, oli pyllykiitäjä. 8kk sitten alkoi konttaamaan.

3 lapsi on 5,5kk ja etenee kuin hylje: potkii vauhtia jaloilla mutta kädet eivät vielä avusta ko. toiminnassa. Punkenut istumaan hyvin varhain. Ei nouse itse lattialta istumaan, mutta kun syöttötuoliin laittaa niin ryhdikkäästi selkä suorassa siinä istuskelee. Tuolissa ei siis toplinkia eikä pehmusteita. Viihtyy pystyssä, huutaa makuultaan. Kaikki olleet vastaavalla ominaisuudella varustettuja. :)

Esikoinen (tyttö) kääntyi n. 4kk, lähti ryömimään 6 ½kk, konttaminen alkoi 8-kuisena ja samaan syssyyn nousi seisomaan ja istumaan tuetta. Syöttötuolissa aloin tuettuna syöttää muistaakseni n puolivuotiaana.

Nyt tämä kakkonen (poika) on 4½kk eikä ole aikomustakaan kääntyä vielä. Makaa selällään X-asennossa kuin " Ellun kan" . Mutta eipä tässä kiirettä! ;) Punkeaa kyllä kovasti sylissä istumaan ja olen antanut " treenata" vatsalihaksia, sen minkä ilman kitinää jaksaa.Eli älä ole huolissaan, harvat nelikuiset todellakin ryömivät. Tarkoittikohan kysyjä todella ryömimistä vai sitä, liikkuuko lapsi lattialla ollessaan (=pyörii akselinsa ympäri)...T: Päivyli ja lapset 2v 1kk ja 4½kk

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä poika kääntyi ensimmäisen kerran joskus 3,5 kk iässä selältä vatsalleen.

Sujuvasti kääntyminen tapahtui vasta 4,5-5kk iässä. Silloin poika liikkui pyörimällä leikkimatolta pois. 6kk jälkeen poika alkoi liikkua käsillä työntämällä nopeasti " taaksepäin " , joskus 7,5kk iässä ryömittiin kunnolla eteenpäin,

8kk iässä kontattiin ja 8,5kk iässä poika käveli jo tukia pitkin. Neuvolan mukaan poika oli " motorisesti edellä" .

Mietin tuossa taannoin ihan samaa, erityisesti istuttamista. Meillä on nyt 5,5kk tyttövauva, joka oppi kääntymään selältä mahalleen ihan just ennen 3kk-synttäreitä. Vielä ei osaa tosin takaisin selälleen kääntyä, joten kun alkaa väsyä, niin avunhuudot ovat sen mukaiset :). Ryömimishalut ovat kovat, ja mahallaan ollessaan hän kuopii lattiaa minkä kerkeää, mutta ei pääse vielä yhtään eteenpäin. Peruuttaa kyllä liukkaalla lattialla, mutta ei kai kovin tietoisesti sitä tee. Vau' kirjalta saamassani taulukossa muuten lukee, että vauvat yleensä alkavat ryömiä n. 7-8kk iässä, eli kyllä on tosi harva vauva, joka 4kk iässä sitä tekee!Mutta siis se istumishomma: meilläkin tyttö sylissä ollessaan alkoi punkea itseään pystympään asentoon varmaan siinä runsaan 3kk iässä. Neuvolasta sanottiin, että jos vauva itse pystympään istuma-asentoon pyrkii, niin sen voi hänelle sallia. Tottakai vauvaa piti silloin reippaasti tukea kainaloiden alta, kun olisi muuten ollut aika lysyssä. Siitä sitten pikkuhiljaa on tukemisen tarve vähentynyt ja nyt hän istuu sylissä jo aika hyvin vaikka vieläkin tarvitsee pientä tukea. Nyt harjoitellaan syöttötuolissa tuettuna istumista - ehkä n. ½ minuuttia päivässä. Sen pidempään hän ei vielä siinä viihdy. Eli kyllä vauva itse aika hyvin tietää, mikä hänelle on sopivaa ja ilmoittaa kyllä, jos olo on epämukava!Hyviä vointeja sinulle ja pikkuisellesi!

annelie3,5-4kk iässä selältä vatsalleen. Molemmat ovat myös pöngänneet pystyyn jo vauvasta asti, joten heitä on pikkuhiljaa varovasti sylissä istutettu jo tuossa 3-4kk iässä. Siis niin, että vauva nojaa omaan vatsaani ja tuen kainaloista, ettei selkä pääse käyristymään sivuille. Esikoinen istui ilman tukea 7kk, toinen lapsi alle ½ vuotiaana.Liikkuminen on ollut molemmilla hitaanlaista. Esikoinen oppi ryömimään 10,5kk iässä ja siitä heti kehittyikin vauhdilla (istumaannousu, seisomaannousu, puita pitkin kävely, ilman tukea seisominen) ja 1v 2vk otti ekat askeleensa. Vasta tämän jälkeen oppi konttaamaan.Toinen lapsemme on nyt vähän yli 9kk eikä myöskään ryömi. Tällä kertaa en siis itse ole huolissani, kun esikoisesta olin jo melkein hysteerinen välillä kun ei liikkunut ja muut jo käveli. Tämä toinen lapsemme oppi tuossa vähän yli 7-kuisena peruuttamaan, ja peruuttaakin huoneesta toiseen ja pyörii navan ympäri vinhaa vauhtia, eli pääsee kyllä jo vähän liikkeelle.Lääkäri sanoi meille just tässä pari viikkoa sitten, että meidän tytöillä on todnäk vain vähän hitaampi motoriikka jaloissa. Että kädet ja muu kroppa olis valmiita liikkeelle, mutta jalat ei. Tämä selittäisi ainakin sen, että esikoinen kehittyi huimaa vauhtia heti kun lähti ryömimään eli hokasi miten jalkoja käytetään liikkumisen apuna.

Eli kaikki lapset kehittyvät kyllä omaan tahtiinsa. Mä olen ollut vain tyytyväinen, ettei meidän likat ole lähteneet parikuisina liikkeelle. Ei ole ollut niin hurjaa vahtimista koko ajan. Ja kyllähän sitä esikoisenkin kanssa vain parilla mustelmalla selvittiin, kun niin varoen lähti sitten liikkeelle.

Kaikki vauvat ovat yksilöitä kuten me aikuisetkin. Jotkut eivät koskaan ryömi tai edes konttaa vaan löytävät jonkun muun tavan liikkua. Vauvasi on vasta 4 kk. joten yleensä ei tuon ikäiset vielä eteenpäin mene. Muistaakseni neuvolassa odotellaan ihan rauhassa sinne 10 kk tietämille ja jos silloin ei liikkuminen onnistu, saatetaan lähettää fysioterapeutille. Tämäkin varmasti neuvolakohtaista. Teillä on siis vielä paaaljon aikaa tuohon. :)Hyvää jatkoa!

Huomasin 7kk kuukauden kohdalla että poika pysyy itsekin istuma-asennossa. En ehkä vain ollut huomannut aiemmin, kun poika on niin utelias ettei viihtynyt sekuttiakaan istuen. Otettiin syöttötuoli käyttöön tämän jälkeen.

Käsitykseni on että vauvan voi laittaa puoli-istuvaan asentoon n. 4kk iässä esim rattaisiin ja muuten istuttaatuoleissa ja kävelytuoleissa kun istuminen sujuu ilman tukea. Ikä vaihtelee suuresti.

Jotkut voivat jo osata ryömiä tuossa iässä. Meillä tyttö 3,5kk istuu sylissä, kun ei muussa asennossa viihdy ja punkeaa itseään siihen. Sylissä hän ei kuitenkaan istu 90 asteen kulmassa, kun jalat roikkuvat alemmas.Ei vielä mene selältä vatsalleen, yritystä on ja massullaan kyllä jo rupeaa vähän liikettä tekemään, vähän yrittää siinä pyöriä, saa nähdä millon lähtee liikkeelle :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat