Seuraa 

Siis olen toista kertaa synnyttämässä ja tässä kauhulla odottelen että lapsi syntyy ennen aikojaan.

Onko kenelläkään muilla kokemuksia avautumisesta noilla viikoilla ja onko synnytys käynnistynyt ennen aikojaan vai mennyt hienosti loppuun saakka?

Kommentit (5)

Kolmosta kun odotin, viimeisessä lääkärineuvolassa suunnilleen noilla viikoilla olin jo 4cm auki ja poika syntyi laskettuna päivänä. Esikoista lukuunottamatta kaikista muista on viimeisessä lääkärintarkastuksessa avautumista jo tapahtunut, eikä yksikään lapsi huolestuttavan aikaisin ole syntynyt. Nelonen syntyi rv 37+0, mutta ihan riittävän kokoisena ja kehittyneenä. Ei siis välttämättä ennakoi varhaista synnytystä, vaikka kohdun kaulakanava olisikin lyhentynyt ja avautumista tapahtunut. Hyviä loppuviikkoja ja turvallista synnytystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elikkäs viikkoja oli 36+2 kun kokoarvio ja kohdunsuu 2cm auki. Lääkäri oli sitä mieltä, että ei malta vauva odotella kyllä laskettuunaikaan. No, täällä vieläkin odotellaan ja rv 41+1. Ei taida olla vauvalla minkäänlaista kiirettä...akk83

Viikolla 28 olin itse auennut jo sentin ja kohdunkaulaa oli jäljellä sama 1cm. Poikamme syntyi 39+3 normaalisti. Eli ei hätää. Ota rauhassa. Kaiken huippuna olin ensisynnyttäjä.

Minullakin oli toisessa raskaudessa jo rv31 kaula pehmenny ja 1,5cm sekä ulkosuulta sormelle auki. Supistelujen johdosta jouduinkin sitten heti jäämään sairaslomalle ja varoiteltiin kanssa että tosi rauhallisesti pitäis ottaa ainakin rv36 asti. Taisin sitten ottaa liiankin rauhallisesti kun poitsu tuli maailmaan tasan rv40 :). Oikeasti en ottanut mitenkään erityisen rauhallisesti, stressaava työ vaan jäi pois :).Synnytys oli kyllä sitten suht nopea eli 4,5 tuntia ensimmäisestä säännöllisestä supistuksesta, esikoinen kun kesti 13 tuntia. Kannattaa lähteä ajoissa sairaalaan jos tilanne jo kypsynyt aiemmin. Itse olin jo 6cm auki kun sinne päästiin ja tunnin päästä jo oli poika sylissä :). Ja kotona vielä jarruttelin ettei vaan jouduta kotiin palaamaan ;).

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat