Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Mitäköhän oon tehnyt väärin. Mulla 4,5 kuukauden ikäinen poika vauva. 3 kuukauteen saakka nukkui hyvin yhdet päiväunet 12-15/16 ulkona rattaissa. Ei juuri koskaan herännyt välillä. Yöunet nukkui kans noin 3 tunnin pätkissä. Muita päikkäreitä ei nukkunutkaan. Mutta tuon 3 kuukauden jälkeen on mennyt pieleen koko uni. Enää poju ei nuku päiväunia hyvin. Heräilee siis yhtenään ja saa olla rattaita heijaamassa. Yöunet on kans menny ihan päin prinkkalaa. Ekat pari pätkää saattaa nukkua 2 tuntia mutta sen jälkeen alkaa heräilemään jopa tunnin välein. Alan olla pikkuisen huolissaan pojan elosta. Onkohan toi ihan normaalia. Tutin avulla mennään joitain osia yöstä kun ei jaksa kokoajan olla tissiä antamassa. Mutta tutti tippuu yhtenään suusta ja joka kerta poika herää. Miten saisin pojan oppimaan nukkumaan? Sisälle en oo saanut poikaa enää nukkumaan pariin kuukauteen päiväunia. Itse ei nukahda unille vaan tissille/sylissä oon joutunut sen nukuttamaan yöunillekin. Masuvaivoja on ollut koko pienen elon ajan että ei oo siksi voinut heti syötyä laitta suoraan sänkyyn.

Onko kellään muulla tällaista?

Kommentit (8)

Kylläpä kuulostaa tutulta. Minulla on nyt reilu 6kk ikäinen poika, joka alun hankaluuksien jälkeen nukkui tosi hyvin 3 kk ikään saakka. Sitten alkoi yhdessä yössä ihan kamala homma, että vauva heräsi 5-15 kertaa yössä. Taisi olla tiheänimunkausi tms, mutta siitä ei palattu normaaliin uniin enää.Meillä tuota kesti kolme kuukautta. Nyt on poika nukkunut viikon ajan suht hyvin, ja minä sen myötä. Nyt käyn pojan luona vain 1-3 kertaa yössä. En tajua miten olen jaksanut, ja jos joku olisi minulle etukäteen kertonut että tällaista tulee olemaan, niin huh huh... Olen kyllä ollut välillä totaalisen uupunut ja neuvolasta passittivat jo psykologillekin, mutta onneksi siellä sanottiin että kuulostan vain väsyneeltä, en masentuneelta.Minun pojallani oli voimakkaat maitoallergiaoireet, ne tulivat juuri tuolloin 3 kk iässä. Imetin vauvaa ja olin itse lääkärin ohjeiden mukaisella dieetillä. Oireet hävisivät, mutta yöheräily ja itkeskely ei. Oletko sinä huomannut, että voisi johtua jostain ruoka-aineesta tuo heräily? Imetätkö?Minulle kävi niin, että lopulta paino alkoi olla itsellä niin alhaalla, että siirryttiin omakustanteisesti apteekin korvikkeisiin ennen kuin päästiin maitoaltistukseen. 5,5kk iässä siis lopettelin imetystä. Ja maitoaltistuksessa ei oireita tullut, vielä on tosin kotialtistus kesken, mutta näyttää siltä että allergia on jo hävinnyt. Ihanaa!Ja vielä ihanampaa on se, että nyt kun vauva on siirtynyt täysin korvikkeille (meillä nyt sekaisin tutteli ja apteekin soijakorvike), niin vauva nukkuu! Toki hän yöllä edelleen heräilee, mutta usein nukahtaa itse uudestaan. Ja jokusen kerran yössä käyn antamassa tutin tai maitohuikan. Yhdellä yösyötöllä mennään, koska kiinteiden ruokien määrä on vielä niin pieni että ei taida yöllä nälkä pysyä kokonaan poissa.Toivon kovasti, että teillä alkaisi helpottaa nopeammin! Mutta suosittelen miettimään tuota allergiaa, onko oireita sellaisesta. Jossain vaiheessa teilläkin on pakko helpottua yöelämä, mutta sanoisin että mieluummin ennemmin kuin myöhemmin! :)

Meilläkin oli joskus harvoin sellainen tilanne, että poika voi paremmin hetken aikaa, ja saattoi nukkua muutaman tunnin. Mitään selitystä en löytänyt niihin poikkeuksiin, että mikä olisi auttanut asiaan tai miksi se parempi tilanne ei kestänyt pidempään. Ja olinkin aivan äimänä keskellä yötä kun ihmettelin, miten se vauva ei jo herää, miten se on noin hiljaa jne... enkä osannut itse nukkua! :) tosin ei se kyllä silloin hymyilyttänyt... siis se etten osannut itse nukkua silloin harvoin kun poika nukkui.Minun pojallani silloin 3kk iässä alkoi hirveät ilmavaivat, kipuitku, parahtelu, vihreä ja löysä ja limainen kakka, joskus isot pulautukset. Ja kun kokeilin lisämaidoksi tuttelia pienellä määrällä, lehahti pojan kasvot punaisiksi muutaman minuutin kuluttua. Myös peppu oli aina punainen. Viikon sisällä siitä, kun olin aloittanut täysin maidottoman ruokavalion, huomasin selvän eron pojan voinnissa.Tosi arvoitus on se, että miksi yöheräilyt ei silti vähentyneet. Tuntui kuitenkin helpommalta ne yöt siksi, että se sydäntä raastava kipuitku jäi pois. Myöskin ihmettelen edelleen, miksi päiväunetkin olivat niin kamalan katkonaisia. Toisaalta olen kuullut teorioita siitä, että mitä huonompaa on vauvan yöuni, sitä huonompaa on myös päiväunet. Ja toisin päin. Neuvolassakin kehotettiin panostamaan päiväuniin, jotta yöunet voisivat sitä kautta rauhoittua. Joskus tuntuikin että se ehkä auttoi, mutta aina en todellakaan jaksanut vetää parin tunnin lenkkejä päivittäin, ainakaan useampaa lenkkiä päivässä. Tuo vaunulenkkeily siis oli meillä ainoa, mikä sai pojan nukkumaan pidempää pätkää päivällä.Mutta kuten muutkin on tässä suositelleet, minäkin sanoisin, että kannattaa kokeilla maitotuotteiden jättämistä kokonaan pois pariksi viikoksi. Tuoteselosteista pitäisi huomata paitsi maitoproteiini, myös herajauhe, kaseiini, ja mitä kaikkea sitä nyt onkaan mikä ei kuulosta maidolta.Omalla kohdalla kävi hassusti, kun söin sitten paljon kaura- ja soijatuotteita. Varsinkin kaurajukurtteihin ihastuin niin, että nyt ei meinaa tavallinen jukurtti maistua miltään. :)Mutta tsemppiä kovasti! Ja voihan se olla, ettei mitään allergiaa teiltä löydy. Tai että heräilyt loppuu jotenkin itsestään. Toivoa aina on! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän esikoisen yöt rauhoittuivat vasta kun lopetin koko imetyksen 8 kk iässä (yöimetyksen lopetin jo aikaisemmin). Sitä ennen heräili n. 10 kertaa yössä. Suolistoallergiaa tutkittiin pariin otteeseen mm. 5 kk iässä, mutta mitään varsinaista ei löytynyt. Tietyt ruoat mm. porkkana tuli sulamattomina läpi. No jokatapauksessa luulen, että joku ruoka-aine äidinmaidossa oli ton heräilyn takana. Myöhemmin lehahteli kasvot punaiseksi muutaman kerran jostain ruoasta joka jäänyt sitten arvoitukseksi.Ymmärtääkseni maidotonta diettiä pitäisi pitää vähintään se kaksi viikkoa että saat luotettavan tuloksen. Joten voisithan vielä kokeilla, jos vaikka neuvolalääkäriä konsultoisi ensin mitä hän tuumaa (eivät kyllä ole yleensä mitään allergia-asiantuntijoita). Mutta allergiat siis voivat näkyä heräilynä, tolkuttomana valvomisena jne. Eli ihan mahdollistahan se on että on joku allergia.

Mutta vihjeeksi annan että poika mahalleen nukkumaan! Auttaa varmasti. Sit voisit kokeilla sitä että otat vaunut olohuoneen lattialle ja työntelet siinä pojan unten maille. Ei ole niin vaivalloista kuin rampata ulkona heijaamassa. Työntely saa olla ihan rivakkaa ja vaikka jokin töyssy pyörän alla joka keikuttaa mukavasti.

Rintamaidolla on poikani. Kokeilin ennen joulua maitodiettiä. 3 päivään en syönyt mitään maitotuotteita. Pierut vähän vähenivät mutta unissa ei tapahtunut mitään muutosta. Oon kyllä miettinyt tota allergia-juttua. Mutta ihmettelen vaan että esim uutenavuotena poikamme nukkua posotti 4,5 tuntia heräämättä kovassa paukkeessa. Eli joskus kuitenkin nukkuu hyvinkin. Millaisia oireita teille tuli 3 kuukauden ikäisenä?

Meillä nukkui esikoinen tosi huonosti. Hän ei koskaan syönyt rintaa joten ehkä meillä siinä eroa. 2,5kk sai rintamaitoa ja sen jälkeen alkoi korvikkeet ja vellit. Ja myös niiden mukaan tuli masuvaivat jotka olivat kamalat. Hän eräsi yöllä 5-10krt. Nukahti 11-2.30välissä. Ihan uskomatonta. Ja parasta tässä oli se etten ite edes ymmärtänyt että johtui korvikkeista.

Kuopuksen kanssa olin vähän fiksumpi. Hän on nyt 4,5kk. Hän sai saman verran rintamaitoa ja kun aloin NANilla alkoi myös masuvaivat. Hän on nyt n.viikon verran saanut velliä ja sama homma. Kesti tosi kauan ennen kuin röyhtäilee ja oli jatkuvasti sellainen tyytymätön olo. Yöllä heräsi paljon aiksemmin kuin nyt kun jätettiin taas vellit pois.

Nyt eletään NAN-Pulverimaidolla ja soseilla.En tie ootteko pelkällä rintamaidolla, mutta jos ootte niin voisko tosiaan olla niin että rintamaidossa on jotain mistä poikasi ei kestä tai on jopa allerginen sille.Olen kuullut ja on myös omia kokemuksia että jos on ilmavaivoja (en tie auttaako muissa masuvaivoissa) niin vauva voi toki nukuttaa vatsalla, mutta oikealla kyljellä käy myös. Pienten vauvojen vatsalaukku on sen muotoinen että ilmat pääsee pois kun he makaavat oikealla kyljellä.Toivottavasti löydätte keinon.

mä en sinällään osaa mitään auttaa mut tosta teoriasta hyvät päiväunet takaa hyvät yöunet on musta puppua,meillä likka nukkuu 30min tirsoja pitkin päivää yhet 2h unet ottaa jos jaksaa vatkaa vaunuja. nukkuu yöt 20.30-7.00 ilman syöntejä ja ikää 4kk

toki levottomuutta on ja tuttia saa viedä muutaman ja joskus 20kertaa mutta nukahtaa heti.

Meillä kärsitään myös allergioista, mutta luojan kiitos tajusin sen jo kun poika oli kuukauden vanha. Myöhemmin kun on saanut allergisoivia ruoka-aineita yöheräilyt, piereskely ym. alkavat.Maidotonta diettiä pitäisi jatkaa yhtäsoittoisesti ja todella tarkasti pari viikkoa. Viikossa tilanne voi jo rauhoittua, mutta oireeton pitäisi olla vasta parin viikon päästä. Kolmen päivän maidottomuus ei vielä yleensä näytä mitään, koska maidon poistumiseen äidin maidosta menee todella kauan... ja toisaalta oppimiseen olematta ilman maitoa. Vahinkoja kun minullekin sattui ekan parin viikon aikana tämän tästä. (esim. pihlajakarkit jossa oli maitoproteiinia tai kun oltiin kylässä ja kun anoppi unohti mainita appiukolle, ettei pihvejä saa paistaa voimariinissa.) Kaikki tuoteselosteet pitää lukea suurennuslasin kanssa.

Meillä nuo pienet vahingot aiheuttivat aina parin-kolmen päivän itkut. Samalla kannattaa olla ilman kananmunaa, koska se on yleisin allergia. Kananmuna tosin aiheuttaa yleensä nopeat ja rajut oireet (meillä suoraa huutoa kylmän hikisenä).Jos vauvan ilmavaivat vähenivät jo kolmen päivän dietin jälkeen niin sehän on jo hyvä merkki! Nyt takaisin maidottomalle ja kun oireet helpottavat, varaat ajan allergialääkärille jossa tehdään maitoaltistus. Muissa testeissä suolioireinen maitoallergia ei näin pienillä näy.Onneksi pienten vauvvojen allergiat paranevat nopeasti ja jo vuoden päästä lapsi voi sietää maitoa. Kaikista eniten minua harmittaa, se että ihmiset eivät saa mitään apua neuvolasta. Tai jos neuvolan täti ehdottaa maidottomuutta niin sitten ei kerrota miten tarkka pitää olla. Usein puhutaan vain maitotuotteiden pois jätöstä (joka useimmille tarkoittaa maitoa, yogurttia, viiliä, jätskiä ym) ja kun äiti on ollut päivän tai pari maidoton, hän luovuttaa kun ei tiedä miten kauan pitäisi oikeasti jatkaa nähdäkseen tulokset. Niin tai onhan niitä sellaisiakin nähty, että äiti on maidottomalla mutta samaan aikaan juottaa vauvalle tuttelia :D

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat