Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Niin järkyttävän haisevia ja likaisia muksuja saastaisissa ja liian pienissä vaatteissa. Eivätkö vanhemmat oikeasti ymmärrä mitään. Eräskin oppilas tuli ma koulun paidassa, joka oli täynnä räkää. Kävi samalla, aina vain saastaisemmalla paidalla koulussa koko viikon, huomautuksista huolimatta

Sivut

Kommentit (43)

Poikkeuksetta ongelmia on niissä perheissä paljon, kun lapsetkin on likaisissa. Tottakai lapset sotkee, mutta on se on ihan erilaista, jos tahra on tuore tai päivän vanha kuin, että samat hernekeitot on rinnuksilla viikkkoja ja vaatteet harmaana liasta

ja haisevat!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Et sinä voi sossuun ottaa yhteyttä räkäisen paidan takia! On kuitenkin eriasia joslapsella olisi merkkejä pahoinpitelystä tms. Laita pojan mukana lappu, jossa pyydetään kiinnittämään enemmän huomiota siisteyteen. Jollakin kielellä. Keksi joku muu keino kuin sossu kerta olet melko varma, että ei ole mitään muita ongelmia kotona kuin hygienia. Mitipä jos olisi Suomalainen lapsi. Ottasitko sossuun likaisuuden vuoksi yhteyttä. Mieti nyt tarkkaan. Saatat pahoittaa perheen ja pojan mielen pahasti.

Muistan luokallamme yhden pojan, jota opettaja irvaili likaisista vaatteista. Sitten välitunnilla poika itki meille, että mitä hän voi tehdä kun opettaja sanoi, ettei voi likaisissa vaatteissa tulla kouluun ja ei hänellä ole puhtaita. Yritti vessassa sitten nyrkkipyykillä saada vaatteitaan puhtaamaksi. Oli alkoholisti yh-isän lapsi.Vaatteista huolehtiminen on vanhemman tehtävä, älä kaada sitä lapsen niskaan.

Kyllä tosiaankin ammattitaitoisen opettajan pitäisi kyetä toimimaan tuollaisessa tilanteessa. Jos itsellä ei taito riitä, eikö koulusta löydy ketään muuta, jolla olisi riittävästi taitoa ja rohkeutta? Oletko puhunut asiasta rehtorin kanssa? Onko teillä oppilashuoltotyöryhmää, koulukuraattoria tms.? Sinulla on virkavelvollisuus tehdä lastensuojeluilmoitus, jos lapsi on hoitamaton. Likaiset vaatteet (siis kuvatunlaiset likaiset, ei vähän räkää paidassa) kertovat perushygienian puutteista, oli kansalaisuus mikä hyvänsä. Turha sinun on miettiä, ehtiikö sosiaalityöntekijä tutkimaan perheen tilannetta. Se on sosiaalitoimen murhe.

Ja kyllä minustakin on järkyttävää ammattitaidon puutetta mennä lapselle sanomaan, että et voi tulla likaisissa vaatteissa kouluun. Kohta se lapsi ei tule kouluun ollenkaan. Ei aikuisten vastuuta ja velvoitteita voi sysätä lapselle! Sitä paitsi todennäköisesti lasta jo kiusataan muutenkin likaisuuden takia, niin kyllä fiksu opettaja hoitaisi asian lissäämättä lapsen taakkaa entisestään.

ja käännätä pieni kirje aiheesta. Jos kerta tulkki löytyy ko. kielellä. Mikset käännättänyt sellaista jo silloin kun se tulkki turhan päiten odotti vanhempia??

Ehkä sun oikeesti kannattais sanoa vanhemmille, ei lapselle. Mikäli lapsi on sen ikäinen että ei vielä itse valitse kouluvaatteitaan? Antoko se lapsi muuten sulle mitään selitystä miksi kulkee likaisissa vaatteissa?Jokatapauksessa mun mielestä tuo kuuluu vanhemmille hoitaa lapsen vaatteet ja puhtaus, ei lapselle.

Sen lapsen asiat ei ole hyvin. Kodin tilanne pitäsi tutkia onko siellä valmiuksia hoitaa lapsia. Minkä ikäinen tuo lapsi on?Liian lepsu suhtautuminen johtaa pahempiin ongelmiin.

se on oikeasti aika kova paikka opettajalle lähteä pyörittelemään vanhempien puhelinnumeroita, kertoakseen heidän lapsensa puhtaustasosta.T. ope myös

Vanhemmat samaa luokkaa.. Hiki haisee, hampaat pesemättä, lapsilla aina likaiset ja " hassun" kokoiset vaattee. Niin surullista ettei ihmiset huolehdi itsestään! Lapset joutuvat taatusti kärsimään tästä..=(

Itse kuljin paskaisissa lumpuissa kaikki kouluvuoteni ja haisin pahalle vaan eipä kukaan tehnyt mitään :( Voi kun toivoin silloin, että joku aikuinen huomaisi, että kaikki ei ole ok kotona. Vaan ei mitään ikinä tapahtunut asialle. Näin joskus untakin siitä, että joku ihana aikuinen rupeaa mulle ja sisaruksille oikeiksi vanhemmiksi jotka rakastaisivat meitä. Muistan kuinka ihmeellistä oli ostaa ensimmäiset omat, puhtaat vaatteet ja päästä pois sieltä haisevasta kodista puhumattakaan siitä, että saa mennä suihkuun koska itse haluaa!

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat