Vierailija

eikä varasiivoojaa enää saada. Illaksi piti olla siistiä. Nyt kiukuttaa niin, etten voi sanoin kuvailla! Mistä Espoosta löytäisi luotettavan siivousfirman? Ilmoitin jo nykyiseen firmaan, että emme kaipaa enää heidän palvelujaan, koska näin epäluotettavaa toimintaa.

Sivut

Kommentit (82)

pimeesti siivoomaan. Maksaa sulle saman verran kuin firmalta vähennyksen kanssa jos maksat asiallista palkkaa tai vähemmän jos olet riistäjä. Jos henkilö saa pimeenä käteen vaikka joka perjantai tietyn summan, on kynnys perua paljon suurempi ja joustovaraa varmasti enemmän myös.

Olen ollut pari krtaa samassa tilanteessa. Ja kyllä, minulla on myös "oikeita" murheita (mm. yksi lapsistani pitkäaikaissairas), mutta kyllä tuollaiset "pikku"asiatkin kiukuttaa.Ja dinneri on tosiaan ihan yleinen sanontatapa täällä päin (hki/espoo). Työkavereiden kanssa mennään luntsille ja illalla ystävien kanssa dinnerille. Ehkä se kuullostaa jonkun korvaan oudolle, mutta ihan yleinen tapa siltikin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta periaatteessa siivooja toimi ihan oikein. Sairastumisesta tulee ilmoittaa ennen työvuoron alkua, ei siis välttämättä aamulla, jos työvuoro alkaa vaikka päivällä.

En ole varma, mutta vaikutat ulkosuomalaiselta. Sita on vaikea monien Suomessa olevien (varsinkin ei tyossa kayvien!) ymmartaa, etta monista syista johtuen (lapset eri hoitopaikoissa, koska 'koulu' alkaa jo alle 3-vuotiaana, eli 'paivakotiin ei enaa menna), tyorytmin takia (ei taalla kukaan taysipaivainen lahde juuri ennen viitta toista koskaan, saati jotain neljalta!), eika sita niin vaan 'lahdeta aikaisemmin toista'! Meida perhe tulee kotiin yleensa vahan kuuden jalkeen (lapset ja vanhemmat) koulusta, paivakodista ja tyopaikoista. Siina ei kovin jaa iltaa ja kun varmaan veiraiden tuloon liittyy muutakin valmisteltavaa kuin siivous, niin olisin minakin vahan tympaantynyt!Niin ja sita etta jos ulkosuomalaiset kaytta ulkomaalaisia sanoja tai niiden vaanoksia ei ole (yleensa, eika todellakaan ainakaan minun tapauksessani) mitaan hienostelua. On vaan ihan TOSi hankala muistaa pika pikaa kaikki ne oikeat termit ja sanat omalla rakkaalla mutta ah niin ruostuneella suomenkielella!

Ehkä siksi että meillä käy siivooja joka toinen viikko.Jos vieraita olisi tulossa perjantai-iltana, olisi meillä ainakin pakko aikatauluttaa homma jo etukäteen siten, että kaupassakäynti ja siivous (jos itse tehtäisiin) hoidetaan jo torstaina. Perjantaina lapset päiväkodista ja iltapäiväkerhosta, ruoka tulemaan, pöydän kattaus jne.Jos olisi sovittu siivous ja siivooja jättäisi tulematta, hajoaisi paketti ihan käsiin.Ei kaikki voi vaan päättää lähteä töistä yhtäkkiä siivoamaan.

Lainaus:

MUTTA, se on sen siivousfirman vastuulla silloin huolehtia, että asiakkaalle joka tapauksessa joku siivooja menee, eli heidän pitää hankkia asiakkaalle joku toinen siivooja paikalle! Ja fiksut yritykset toimivatkin näin, valitettavasti vaan näitä kaikenmaailman höpölöpö-siivousfirmoja on nykyään ilmestynyt markkinoille kuin sieniä sateella. Luvataan vaikka mitä mutta totuus on toista.
Ymmärrän ap:n harmin, mutta syy ei ole siivoojan vaan firman.

Ja illalla tärkeät dinnerivieraat tulossa. Että tällasta. Ei kai tää nyt muuten ongelma oliskaan, jos ehtisin itse siivota ennen iltaa.Sitä vaan, että kyllä kai se siivooja olis voinu ilmottaa poissaolostaan jo aamulla, niin kai sitä muissakin firmoissa tehään. Silloin olis ehtiny järkätä varasiivoojan.ap

(Ja mitä sitten jos on "niin Espoolaista"; asukaa te juntit vaan siellä jossain kauhajoissa omissa rumissa junttikämpissänne lastulevyisten pyökinväristen sotka-kalusteidenne ja holvikaariovienne kanssa, haisevat kissan pissat nurkissa.)

[/quote]
ja on vähän suurempiakin murheita.. Olet aika naurettava ja selvästi hyvin katkera ihminen..

Lainaus:

Eli vuoro alko silloin ja olisi pitänyt myös ilmoittaa silloin. Kyllä mäkin siivoisin itse, mutta kun ollaan reissutyössä, niin saattaa mennä viikkokin, ettei hirveesti käydäkään kotona. Sotkua kuitenkin syntyy, kun lapsi on silti kotona.ap

ihan huvikseenko vaan ovat firman pistäneet pystyyn ja heittäneet rahaa kankkulan kaivoon? Mihinkäs sitä asiakkaita tarvitsee, siivotkoon itse vaan kaikki!

Mäkin haluaisin palkata siivoojan mutta mies ei - syyn kyllä ymmärrän kun itse opiskelen ja mies tienaa rahat. Ollaan sovittu että kunhan valmistun ja on taloudessa kaks palkkaa niin sitten kyllä otetaan joku tekemään itselle epämieluiset hommat. Tavarat saan itsekin raivattua toisella kädellä mutta siivooja voisi imuroida ja pestä lattiat, pestä matot ja ikkunat, puunata kylpyhuoneen ja vessan ym. tuollaista. Eihän kaikkia hommia tarvi viikottain tehdä mutta jos vaikka neljä kertaa vuodessa olis sitten isompi siivous.Niin, viestin pointti oli että ymmärrän että teillä kjäy siivooja ja ymmärrän harmistuksesi.

Meillä käynyt siivooja kahden vuoden ajan ja kyllä joillekin tuttaville on niin vaikee ymmärtää miksei itte siivota. Lapsen kaveri kommentoi: "Te ootte niin laiskoja ja rikkaita, kun ette itte siivoo", haloo mistähän olis asenteet opittu, ettei vaan ois kateellinen äiti valittanu kotona, kun ei ittellä siivoojaa käy. Sitäpaitsi meillä käy siivooja 2 krt/kk ja tasan tarkkaan saan silti imuroida yleiset tilat joka päivä ja lisäksi tehdä pikkusiivousta aina kun kerkee.... mutta loistava apu kumminkin. Meillä käy kotirinki ja ihan tyytyvänen yleensä olen.

totta kai on suurempiakin murheita, varmaaan jokaisella... mutta tällä palstallahan saa kaikki pienetkin murheet ja ilot jakaa, vai?Naurettavuutta en kommentoi, mutta katkera-kommenttia en ihan ymmärrä.

Itse asiassa mä oon sitä mieltä että yksi erinomainen tapa, joilla valtio lapsiperheitä tukee, on tämä KOTITALOUSVÄHENNYS - ainakin meidän perheessä on tosi iso juttu, että ei tartte aina tapella siivoamisesta/sen tasosta, ja jää enemmän aikaa muuhunkin yhdessäoloon kuin kotitöiden tekemiseen työpäivän jälkeen.(Ja kyllä - meidän lapsemme tekevät ja oppivat kuitenkin kotitöitä, niitä riittää.. siivoamme myös itse, siivooja käy vain kerran viikossa!)Mutta en ole katkera vaan kiitollinen valtiolle tuosta kotitalousedusta!!49

Lainaus:

(

ja on vähän suurempiakin murheita.. Olet aika naurettava ja selvästi hyvin katkera ihminen..

ei mulla ole mitään kotisiivojan ottamista vastaan, mutta ihmettelen empatiakyvyttömyyttä. On aika todennäköistä että jos siivooja on sairastunut kesken vuoron, hän on saanut esimerkiksi oksennustaudin, kova kuume on noussut tai hänhän voi olla vaikka raskaana ja keskenmeno on alkanut???!!!! Et voi tätä ap tietää. Ihan perusteettomasti tuskin kuitenkaan on joutunut vuoroaan kesken jättämään. Sinäkin olet varmasti joskus sairastunut.Ei sun kuule auta muu kuin pirauttaa lastenhoitajalle ja luvata hänelle kunnon korvaus siitä että siivoilee paikkoja. Jos tämä ei onnistu, niin sitten vaan pahoittelet vieraille pientä sotkua ja kerrot ongelman nimen. Eivätköhän ymmärrä. Tosin jos ovat yhtä ikäviä ihmisiä kuin sinä, eivät välttämättä.Katso siis peiliin parahin ap.

Lainaus:

Lainaus:

Olis nyt edes joku oikee murhe niin voisi vaikka vähän empatiseeratakin
vaikkapa joku yhteistyökumppani, esimies, asiakas, ei siis mikään peruskaveriporukka. Olet luottanut siihen, että huh huh, kiirettä pitää, mutta onneksi sentään siivooja tulee, niin ei tarvitse enää sitä itse tehdä. Vieraat tulossa vaikkapa klo 19, ja itse pääset kotiin klo 17. Kerropa, missä vaiheessa sinä ehdit a) siivota b) siivoamisen jälkeen käydä suihkussa ja laittautua c) tehdä ruokavalmistelut d) kattaa pöydän... Aikamoinen ihmenainen saa olla, että tuon kaiken ehtii tekemään muutamassa tunnissa. Kaikki kun ei kuitenkaan asu 50 neliön kaksiossa...
näille vieraille..

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat