Vierailija

kulkureiteille. Eivät edes vaivaudu menemään jalkakäytäville asti paskottamaan rakkiaan. Näinhän se on, että " paskaan voi astua jo kotipihalla...."

Kommentit (12)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidänkin taloyhtiön yhteisille nurmialueille (pihalle) on joku antanut lemmikkinsä kakata. Kerran taaperoni astui läjään uusilla lenkkareillaan, voi kun otti päähän!! Rakastan koiria mutta omistajilta kaipaan hieman ajattelua, mistä voisi jätökset kerätä pois!

Jos eivät suostu asiaan, niin ota yhteys isännöitsijään/johonkin hallituksen jäseneen. Meillä oli sama tilanne ja isännöitsijä lähetti koiran omistajalle ilmoituksen, että taloyhtiön piha-alueilla on koiranpaskatus/kusetus kiellettyä.

Suorat lainaukset:2 §

MääritelmätTässä laissa tarkoitetaan:1) yleisellä paikalla:a) tietä, katua, jalkakäytävää, toria, puistoa, uimarantaa, urheilukenttää, vesialuetta, hautausmaata tai muuta vastaavaa aluetta, joka on yleisön käytettävissä;b) rakennusta, joukkoliikenteen kulkuneuvoa ja muuta vastaavaa paikkaa, kuten virastoa, toimistoa, liikenneasemaa, kauppakeskusta, liikehuoneistoa tai ravintolaa, joka on yleisön käytettävissä joko jonkin tilaisuuden aikana tai muutoin;2) taajamalla taajaan rakennettua aluetta, joka on osoitettu taajama-liikennemerkillä.

14 §

KoirakuriYleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilymiseksi koiran omistajan tai haltijan on:1) pidettävä koira taajamassa kytkettynä;2) pidettävä huolta, ettei koira pääse yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille, kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle kytkemättömänä, yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua;3) pidettävä huolta siitä, että koiran uloste ei jää ympäristöön hoidetulla alueella taajamassa.Mitä 1 momentin 1 ja 2 kohdassa säädetään, ei koske virantoimituksessa käytettävää valtion omistamaa koiraa, vartiointitehtävässä olevaa vartijan koiraa, palvelutehtävässä olevaa koulutettua pelastuskoiraa, liikuntavammaisen avustajakoiraa eikä näkövammaisen opaskoiraa.Mitä 1 momentin 1 kohdassa säädetään, ei koske suljettua pihaa, koirien harjoituspaikkaa eikä erityisesti osoitettua aidattua jaloittelualuetta. Koiran tulee kuitenkin näissäkin paikoissa olla omistajansa tai haltijansa valvonnassa.Mitä 1 momentin 2 kohdassa säädetään, koskee myös kissaa. Mitä 1 momentin 1 ja 2 kohdassa säädetään, koskee myös hevosta sekä soveltuvin osin muuta koti- tai lemmikkieläintä.

Mä en ymmärrä, miksi ihmiset ei kerää koiriensa paskoja pois! Haluaako ne itse astua läjään? Eikö ne ymmärrä, että viihtyvyyden lisäksi kyse on myös oman lemmikin terveydestä - suolinkaisten ja erilaisten mahapöpöjen leviäminen vaikeutuu huomattavasti, kun kakat korjataan pois?T: Itsekin koiran omistaja

Lopulta sitten sanoin, että eikö hän näe, että siinä on yksityispiha. " Niin mut kun koira haluaa mennä sinne" oli vastaus. Niinpä. Sitä varten kai koirilla on talutushihna, etteivät ne pääse joka paikkaan, vaikka haluaisivatkin. En sitten kuitenkaan sen koommin ole nähnyt kyseistä koiranulkoiluttajaa kadullamme.

Asuessamme kerrostalossa eräs mummeli antoi pienen koiransa kakkia lasten leikkipihalle oikaistessaan siitä läpi (ei asunut meidän talossa). Kun huomautin asiasta, hän oikein suuttui ja sanoi minua eläinten vihaajaksi. " Ei luontokappale voi ymmärtää, mihin tarpeensa saa tehdä" . Eipä niin, mutta ihmisen pitäisi ymmärtää. Ainakin sen verran, että korjaisi koiransa jätökset pois.

Ps. Itselläni on ollut sekä koira, että kissoja. Pidän kyllä eläimistä, mutta kyllä niilläkin pitää joku kuri olla.

suoraan pihan kulkureitille.Samalla ihmisellä on yleensä useita roskispusseja ovensa suussa, kun ei " jaksa" viedä niitä 30m roskikselle. Sitten, kun tarpoo tämän matkan suuren ruhonsa kanssa, saattaa olla, että koirat ovat mukana ja paskovat roskiksien edustan.Koirat vois tarvita hiukan enemmän liikuntaa, kun pienessä kämpässä joutuvat koko ajan oleen..* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat