Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meidän nukuttamiset tällä hetkellä:Videot pyörimään, 3-vuotias kattoo niitä kun menen 1.5 vuotiaan kanssa meidän vanhempien makkariin. Pienempi nukahtaa 15-30 minuutissa pinnasänkyynsä, makoilen siinä vieressä ja hän nukahtaa pitäen kädestäni kiinni.Tämän jälkeen menen lukemaan 3 vuotiaalle iltasadun pojan omaan huoneeseen, poika nukkuu omassa huoneessaan, nukahtaa itsekseen omaan sänkyyn iltasadun jälkeen.MUTTA!

Miten saisin nämä iltatouhut lyhyemmäksi, lähinnä yhdistettyä. Ongelmana on se, ettei isompi poika tahdo malttaa nukahtaa jos siinä samalla yritän nukuttaa pienempää. Haaveena olisi saada molemmat pojat samaan huoneeseen nukkumaan, mutta pienempi itkeskelee edelleen öisin joten en tiedä viitsinkö edes yrittää.Olen ostanut jo pienemmällekin jatkettavan sängyn, mutta sitä ei vielä ole kokeiltu. Ajattelin samaan syssyyn kokeilla siirtymistä jatkettavaan ja tätä nukuttamisen yhdistämistä ja samaan huoneeseen siirtymistä.Pienemmälläkin pojalla olisi kyllä oma huone, mutta minusta olisi kiva jos molemmat nukkuisivat samassa huoneessa, isompikin on alkanut puhua, että miksi hän ei saa nukkua äitin ja isän kanssa. Olisivat toisilleen "turvana".Olisiko kellään mitään vinkkejä?

Kommentit (3)

Itse tekisin varmaan tilanteessasi niin, että pyrksin opettamaan pienemälle itsekseen nukahtamista ilman että joudut olemaan kiinni kädessä. Lukisit pienemälle ensin iltasadun (aivan kuten isveikallekin) tai lorun tms. Sitten poistut huoneesta hyvän yön toivotusten jälkeen. Jos tyyppi hermostuu, odotat hetken (2min), käyt rauhoittamassa ja lähdet uudestaan heti kun rauhoittuu jne. varmaan pari iltaa menee, mutta viikossa varmasti jo osaa itse nukahtaa. Lapsi tietää että olet varmasti saatavilla kun kuitenkin käyt välillä rauhoittamassa. Pikkuhiljaa aikaa voi myös lisätä.Toinen mutta hitaampi tapa on pikkuhiljaa vetäytyminen. Ensin opetat siihen, että et pidä kädestä kiinni, mutta olet vierellä. Sitten kun se onnistuu mukavasti muutamana iltana, vedätkin patjaasi kauemmaksi kunnes olet jo huoneen ovella .Kun pienempi osaa myös itsekseen nukahtamisen taidon, pystyt nukuttamaan lapset samaan aikaan. Yhdistämään iltasadun ja jättämään lapset itse nukahtamaan.Meillä on veljekset 11 kk ja 2v5kk. Pienemmän opetin muutama viikko sitten nukahtamaan itse ensimäisellä keinolla ja aivan loistavasti on mennyt.. Nyt iltapesun ja yökärin jälkeen vien omaan sänkyyn, jonne jää täysin tyytyväisenä nukkumaan. Sitten toimitan isommalle iltapesut ja vien omaan sänkyyn nukkumaan, jonne myöskin nukahtaa itse.

Jaa-a. Meillä ei oo ihan sama tilanne, kun poikamme ovat 3 v sekä 8 kk. Mut tuli mieleen, että ehkä nuorempi lapsi ottaisi useammankin muutoksen kerralla vastaan, jos muutos vaan osuisi oikeaan aikaan.Me muutettiin uuteen asuntoon vanhemman ollessa 2v ikäinen. Hänellä muuttui kerralla asunto, sänky (pinniksestä matalalaitaiseen lastensänkyyn), sai oman huoneen (aiemmin pinnis kiinni meidän sängyssä). Kaikki muutokset sujuivat ongelmitta! Tuntui, että poika oli kypsä muutoksiin. Ehkä hän ajatteli, että täällä uudessa kodissa nukun tällaisessa sängyssä jne. Ehkä teilläkin onnistuisi huoneen vaihdon yhetydessä tehdä useampikin muutos. Jos miettisitte valmiiksi jonkin uuden iltarutiinin. Vaikkapa joku rauhoittava levy vois auttaa poikaa nukahtamisessa.No, meillä sitten 1 kk muutoksesta tuli illoista yhtä hulabaloota, kun poika alkoi ramppaamaan sängystä pois. Mut tää onnkeksi loppui n. 2 viikossa. Ja tää oli joku ikävaiheeseen liittyvä juttu kai.Lapsethan on kyllä erilaisia ja toisille lapsille ei varmaan monien muutosten yhdistäminen oo hyvä juttu, vaikka meillä toimikin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä voin suositella lämpimästi yhteistä huonetta! Kunhan lapset tottuvat järjestelyyn, he tuskin enää heräävät toistensa ääniin öisin. Päinvastoin, yhteinen huone voi jopa rauhoittaa yöt kun saavat toisistaan turvaa. Siirrä heidät uuteen huoneeseen jos voit, sen sijaan että pikkuveli "valtaa" isoveljen huoneen.Samaan syssyyn kannattaa ehdottomasti vaihtaa nuoremmalle jatkettava sänky. Pinnasängyssä nukkuminen voi jopa vaikuttaa öiseen itkeskelyyn jos sänky tuntuu pieneltä tai raajat kolahtavat pinnoihin (törmäsin ilmiöön omilla lapsillani).Nukuttamisrutiinit voisi yhdistää jollain lailla, esimerkiksi että ensin lapsille luetaan yhteinen iltasatu, sitten sänkyyn ja sinä jäät huoneeseen istumaan kunnes nukahtavat. Se ei välttämättä ole paljon nopeampaa, mutta selkeämpää kuin ennen eikä isoveljen tarvitse istua videoitten edessä.Yhteistä satua isoveli saattaa protestoida, sillä hän on iltaisin saanut sen kahdenkeskeisen hetken äidin kanssa pikkuveljen mentyä nukkumaan... Se aika on löydettävä jostain muualta.Helppoa siirto tuskin tulee olemaan, mutta sinnittele viikko, pari, niin uskoisin jo että helpottaa. :-)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat