Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Lapsi kävi puheterapeutin luona ja ne lauloi laulua Petteri hakkaa yhdellä vasaralla jne. ja ärrä löytyi!!!Kannattaa kokeilla tuota laulua, siinä on paljon r kirjaimia!!Löytyy varmaan netistä.Onko teillä vinkkejä?

Sivut

Kommentit (21)

Kotiin saatiin taas neuvolasta nippu papereita joilla harjotella. Ongelma on vaan lapsen mielenkiinnossa, häntä ei oikeen huvita harjoitella. Ja sitten luovuttaa tosi nopeesti jos ei onnistu.. Eli mikähän tähän neuvoksi?

Jossa oli ohjeita kielijumppaan ja sitten harjoituksia, joissa piti sanoa r-kirjain sisältäviä sanoja site, että r korvataan d:llä. Esim: kidja, kadkki, doskakodi. Sitten oli noita dyn-dyn-dyn-dnnn, den-den-den-dnn tyyppisiä harjoituksia. R-löytyi kuukaudessa ja myös d säilyi. Tyttö oli 5-vuotias ja tunnollinen harjoittelija :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Lapsi kävi puheterapeutin luona ja ne lauloi laulua Petteri hakkaa yhdellä vasaralla jne. ja ärrä löytyi!!!Kannattaa kokeilla tuota laulua, siinä on paljon r kirjaimia!!Löytyy varmaan netistä.Onko teillä vinkkejä?
Asiasta keskusteltiin neuvolassa ja neuvolatäti sanoi järjestävänsä lähetteen puheterapeutille. Kotona keskustelin vielä pojan kanssa ja sanoin, että huomenna äiti tilaa ajan puheterapeutille, jossa voidaan opetella R-kirjain.Seuraavana päivänä poika tuli luokseni ja kertoi ettei tarvitse mennä

puheterapeutille, koska hän osaa R-kirjaimen sanoa ja osasi myös:-D

Siinä nuorempi tyttö puhuu juuri sellaista pedruna ja podrkkana -kieltä ja meidän nelivuotiaamme alkoi käyttää tuota ärrää ällän sijasta.

Opetellaan jättäämään se kurkku sorina kokonaan pois, korvataan se sillä d-kirjaimella. Ihan kuten näissä jo tulleissa esimerkeissä niin tehdään samoin.. kaikkiin lisätään d r:n tilalle.

vasta jos lapsi ei 5v ikäisenä osaa R-ää sitä ruvetaan todella etsimään ja opettamaan. Mutta näyttäisi tässä maailmassa pärjäävän aika hyvin ja saavan ihan huippuhommia, vaikka olisikin r-vika, eli en tiedä, kuinka paljon siitä nyt pitää ikinä huolestua?

Oli muuten pollea 5-vuotias kun sai tehdä ihan omia läksyjä kuten koulua käyvät kaveritkin :) Eli piti pitää sellaista ampiaisen bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz-ääntä. Kuulemma aktivoi sitä kielen kärkeä, jossa r:kin lausutaan. Ja sitten d-harjoitteluläksyksi annettiin laulaa tuttuja lauluja daadadaada-versioina; siis vaikka jänis istui maassa -> dada dada daaadaaa dii daa daaaa...

sanottiin hammashoitajan luona, että lapsen kielijänne on tiukka. Ei siinä auta puheterapia vaan kielijänne pitää nipsaista poikki. Tietääkö kaikki toisaan, ettei kyse ole vaan suun anatomiasta vaan puheviasta?

Lainaus:

Miten se D löytyisi...
Sama kysymys;: meilläkin R on hallinnassa, mutta D unohtui sen jälkeen kun tuo R löytyi. Osaa sen. Kun mennään tavuilla.: da-da de.de jne ja vaikka millä mallilla, niin D löytyy, kielihän on samassa kohdassa kitalaessa Dn ja Rn kohdalla... ??? mutta miten saada se sieltä puheeseen?Eskari iässä tähän sitten puututaan paremmin ja tarkemmin..

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat