Vierailija

Ollaan mahdollisesti muuttamassa Lappeenrantaan tässä jossakin vaiheessa. Minkälainen kaupunki on asua? Mille alueelle ei ehkä kannattaisi lapsiperheen muuttaa? Missä taas olisi paljon lapsiperheitä? :)Kiitos :)

Sivut

Kommentit (16)

sen verran olen kyseisessä kaupungissa oleskellut että ei huoukuta sen ns. " tarjonta" mitä täällä jotkut oin kehuskellut edellä.

Tottakai varmaan moni joka on siellä pikkukaupungissa aikansa asunut pitää sitä maailman parhaimpana paikkana, mutta sen verran olen itse asustellut erikokoisissa, isoissa ja pienissä kaupungeissa Suomessa, että aika nihkeältä ja kumman kuolleelta kaupungilta tuo Lapuski tuntuu kokoisekseen. Kohta menee herne nenään jollain kun en saa tätä mieltä olla ;)Pikkukaupunkifiilis jää päällimmäiseksi, ja talvella on kadut iltaisin aivan autiot. Kesällä on kaunista juu esim satamassa ja linnoituksessa, mutta niin on kovin kaunista myös monessa muussakin kaupungissa veden äärellä. eli ei mitään kovin ihmeellistä tarjontaa sinänsä, ja varsinkin lapsiperheille todella huonosti verrattuna muihin kaupunkeihin.

Mutta kaippa siellä asua voi jos niin päättää haluta. Papreitehtaiden hajujen reitille ei kannta muuttaa, ja kai joku esim Karhuvuori on sellainen mihin paljon rakennetaankin nyt ja palveluita tulee lähelle lisää pikkuhiljaa (venäläisiä turisteja/shoppailijoita palvelemaan.)Näin minun mielestäni. Joku toinen on eri mieltä mutta halusinpa vain tuoda tällaisenkin näkökulman esiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kesäisin on tosi kaunis ja kiva kaupunki, talvella melko kuollutta. Kauppoja on ihan kivasti. Ainut mistä en tykkää on venäläiset " turistit" , niitä on PALJON ja jokapaikassa.Itse en muuttaisi lasten kanssa (enkä ilmankaan) Sammonlahti/Skinnarila alueelle, myös Lauritsala ja Kanavansuukin osittain alkaa olla vähän samanlaista " slummia" .

omakotitalo- ja rivitaloaluetta vähän joka suuntaan. Yliopiston ympärillä on campus-alue, mutta senkään läheisyyttä ei tarvitse pelätä. Jos kestää muutamat öiset äänekkäät bileet syyskuun alussa ja juuri ennen vappua, niin ovat hyvin rauhallisia ja miellyttäviä naapureita.Itse välttäisin Pikisaarta, on hyvin pian ongelma-alue.

Vierailija:

Lainaus:


Onkos tuo voisalmi länsi-, pohjoinen-, itä- vaiko etelä-lappeenrantaa....? :)
Tämä on keskustasta pohjoiseen, Pallo-Tyysterniemi-Voisalmi-Kivisalmi ja sitten tulee Taipalsaaren kunnanraja. Ja kuten nimistä kuuluu, Saimaa on joka puolella ympärillä. Ja kaunista maisemaa, upea tie Taipalsaarelle ja pyörätietä pitkin pääsee sinne kirkonkylään asti =).Etelässä on Alakylä, Myllymäki, Hiessilta ja Karhuvuori, lännessä Huhtiniemi-Kourula-Sammonlahti-Skinnarila- Uus-Lavola, idässä Kimpinen-Kaukas-Lauritsala ja Hakali.Nämä noin niinkuin karkeasti ottaen.

Terv. 3

maassa kyllä Lappeenrantaan ja heti jos saisi kivan työn sieltä. Espoossa olen asunut jo 20 vuotta ja sopeutunut kyllä :D mutta etelä-Karjala on aina Etelä-Karjala :D

Kovin on köyhä kaupunki, mutta rauhallinen.Tuosta vaatetarjonnasta tuli mieleen, että viime kesänä Etelä-Saimaan haastattelussa oli vaatekaupan myyjä maininnut rivien välissä, että Lappeenrannassa voi myydä mitä tahansa rättiä, kunhan hinnat vetää tarpeeksi alas. Tarkoitti lähinnä venäläisiä, mutta sen jälkeen en enää ostanut yhtään vaatetta koko kaupungista.

Tarkoitin että varsinkin kesällä on kiva paikka, ei vielä keväällä niinkään. Satamatori on kesäisin oikea keidas, kaupunkilaisten ja turistien olohuone ja sinne aina kesäisin kyhätään jotain hauskaa. Kuten nyt viime vuosina suuri Hiekkalinna ja ilmaista maailmanpyörää ja muuta.

Ja on täällä Voisalmessa hyvä päiväkotikin.

Mikäs täällä, ihan kiva pikkukaupunki, varsinkin keväällä. Itse muutin tänne vanhempien työn perässä teininä ja palasin aikuisena opiskelujen jälkeen takas työn ja miehen perässä. Asutaan pohjoissektorilla eli Voisalmessa joka on luonnonläheinen kohtuurauhallinen lähiö. Upeita uimarantoja ja lenkkipolkuja. Paljon lapsiperheitä ja vanhuksia. Ala-aste, neuvola, apteekki, kauppa ja tietysti se pakollinen lähiöpubi. Ei valittamista. Jos johonkin pitäisi täältä muuttaa niin Huhtiniemi voisi olla kiva alue mutta on verraten kallis eikä palveluja lähellä, keskustaan en muuttaisi pienten lasten kanssa. Keskustassa on kivoja kauppoja ja lisää on tulossa. Shoppailu on täällä mukavaa kun tarjontaa on paljon ja kaikille.Mihin itse en muuttaisi niin Sammonlahteen enkä Lauritsalaan. Sammonlahti on paikoin slummia, tosin ihan lähellä siinä on myös kivoja asuinalueita. Siellä on myös Teknillinen Yliopisto ja opiskelijakampus, mutta sehän on rauhallinen naapuri. Melskaavat vain keväisin. Lauritsalassa haisee joskus UPM:n sellutehdas ja sieltä on verraten pitkä matka keskustaan sen tehtaan ohi.

varsinkin kesällä. Onkohan kuinka " kuollutta" talvisin? Paljon hyviä baareja ja ravintoloita ja onhan niitä kauppojakin tosi paljon, vahän erilaisempia kuin muualla.

Vierailija:

Lainaus:

Tuosta olen kyllä vahvasti eri mieltä.

Vierailija:

Lainaus:


Keskustassa on kivoja kauppoja ja lisää on tulossa. Shoppailu on täällä mukavaa kun tarjontaa on paljon ja kaikille.

Se on tietty ihan shoppailijasta itsestään kiinni mitä kaipaa, mutta kyllä nämä ostarit ja kaupat mulle riittää ihan kivasti. Viime vuosina tarjonta on kyllä kasvanut tosi paljon. Löytyy halpaa ketjua ja kalliimpia putiikkeja, palvelua ja itsepalvelua. Löytyy merkkitavaraa ja henkkamaukkaa. Espritkin tulee syksyllä ihan omana liikkeenään, tähän asti sitä on saanut monestakin paikasta. Enpä nyt tiedä mitä kaipaisin lisää, paitsi Hesan Stockmannia, mutta sitä ilmankin pärjää. Jos nyt jotain ei löydy niin stadiin pääsee 2½ tunnin ajolla.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat