Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Haluaisi siis ottaa alahuulen alle lävistyksen eli sellaisen suunnilleen kuin anna abreulla.

En ole suostunut mutta luvannut harkita ja pohtia.

Sivut

Kommentit (34)

ottaa läväriä kasvoihin. Ehkä nenälävistys voisi vielä mennäkin, mutta muuten kyllä sanoisin että odotellaan vaikka vuosi tahi kaksi... Itselläni ollut napalävistys jonka otin parikymppisenä. Joitakin vuosia se minulla oli, mutta oli aina tulehtunut/kipeä, joten luovuin siitä. Navassa on pysyvä reikä, ei ole vuosien saatossa kadonnut. Kasvolävistyksen tulehtuessa jälki voi oikeasti olla tosi rumaa, ja mun mielestä ton ikäinen ei voi vielä sitä ymmärtää täysin. Ei voi myöskään ajatella niin pitkälle, että miettisi kuinka aikuisena saattaa harmittaa arpi kasvoissa. Itse haaveilen kovasti ns. marilyn-lävistyksestä tuossa ylähuulen vieressa, mutta en halua ottaa riskiä siitä että kohta ei koskaan paranisi ja reikä jäisi näkyviin. Mulla on erittäin hyvä, vaalea ja tasainen iho, peittävää meikkiä en koskaan käytä tästä syystä ja luulen että jälki paistaisi ihostani tosi selvästi. Navassa näin on ainakin käynyt, vaikka korun poistosta on jo viitisen vuotta. Lisäksi tuossa kasvolävistyksessä jota itse olen miettinyt on riskinä mm. ikenen vetäytyminen ja hampaiden kärsiminen - ei kiitos, pidän hymystäni tällaisena :)

Vieläkin se tuolla navassa killuttelee, vaikka aikaa on kulunut pian 7 vuotta. Riippuu tietysti ihan siitä, mihin lapsesi haluaa lävistyksen. napa ei mielestäni paha, kasvot eri asia. Kasvoihin sopii läväri tosi harvalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

minä sen lupasin 3kk hartkinta jakson jälkeen, josta vielä 1kk jäljellä j a vielä on ottamassa. Minusta noissa lävistyksissä mitään pahaa ole, saahan ne pois. Meillä pojalla on jo korvan yläosassa useampi koru, mutta nyt tosiaan tuohon kulmaan haluaisi. meillä ainoa mutta on urheilu, poikani pelaa paljon joukkuelajissa, turnauksia muutama kuukaudessa plus harkat kolme kertaa viikossa ja pelkään repeämiä, kun ei läheskään aina peleissä muista ottaa koruja pois. Korvassa arpi ei niin paha, mutta silmäkulmassa pysyisi sitten ikimuistona. mutta tosiaan en loputtomiin viitsi sitten kieltääkkään, menee pian ja laittaa itse ties missä, mielestäni parempi, että käydään yhdessä asianmukaisessa paikassa eikä missään puolipimeässä takahuoneessa.

Muuten en antaisi alle 16 - 18-vuotiaan ottaa lävistystä, jos minulta kysytään.Nenälävistys menee piiloon, kun korusta luopuu, jos ihohuokoset nenässä ovat suuret. Oman lävistykseni, jonka otin aikuisiällä, erottaa vain aivan läheltä. Erottuvaa arpea ei kaikille siis tule.

Kasvoihin jää pysyvä arpi jos haluaa päästä tuosta lävityksestä joskus eroon. Joku napalävistys vielä menisi kun arpi jää piiloon.

itselläni oli tossa nassussa joskus bridge, ei jäänyt arpea... täytyy vaan muistaa että sitten joskus kun haluaa siitä eroon niin ottaa lävistyksen pois kun se on terve eikä sillon kun on esim tulehtunut.. siitä voi jäädä mätä sinne sisään kun reikä umpeutuu eikä mätä pääse pois, ja arpi on paljon huomaamattomampi jos terveenä lävistyksen otta pois.

Mun täytyykin olla ns henkisesti valmis ja varma päätöksestä, jos annan luvan, koska tiedän että lähipiirissämme löytyy asian vastustajia, joka ei saisi vaikuttaa päätökseeni,koska meidän asiahan tämä on ja minun päätökseni.

Mutta sitä kauhistelua tulee,millainen äiti olen, kun annoin laittaa tuollaisen..vastuutonta ja kaiken periksi antamista..plaaplaa

No oletsä aika tiukkis.... 14 vuotias on kuitenkin jo 8 luokalla. Se arpi mikä siitä voi jäädä on ihan mitättömän pieni.Ja tosi raukkamaista luvata harkita jos kuitenkin olet jo päätöksesi tehnyt.Sun pitäisi olla iloinen että teinisi edes pyytää lupaa sulta ja tommonen lävistys on loppujen lopuksi aika pieni asia....Mä antaisin ottaa (ja olenkin antanut) ja menisin mukaankin :)

ei laiteta ilman vanhempien lupaa. Näin luin sivuilta.

Näitä juttuja juuri mietinkin, arpi ym..

Meillä enemmän on tyylinä, että asioista keskustellaan ja pohditaan, hyviä ja huonoja puolia. Ja minä toki päätän sen asian, mutta kuuntelen kuitenkin neidin perustelut ja mielipiteet.

Ja on toki vaatimuksi joihin sanon suoraan ei, mutta on tämä haasteelista olla murrosikäisen äiti!!

ap

Minä en antaisi laittaa heti, vaan sanoisin että esim. 15-vuotissynttärilahjaksi, jos vielä sitten haluaa. Ja musta kaikki nuo lävistykset on törkeän näköisiäkin... :( t. puolivuotiaan tytön äiti :)

minä ainakin haluan pitää lapseni kanssa hauskaa, ja haluan että lapsellani on hauskaa minun kanssani :) ilosta kasvaa hyviä ihmisiä.tämä ei millään tavalla poissulje rajojen asettamista ja pitämistä. minä vaan rajoitan pelkästään sellaiset asiat, joista on jotain haittaa lapselle (tai muille). ammattitaitoisella lävistäjällä tehdystä pienestä lävistyksestä ei ole.naurakaa, iloitelkaa, astukaa ulos tuntemattoman pelon asettamista rajoistanne! uskaltakaa vähän! itsellännekin on hauskempaa :)

Lapsi ehtii siinä välissä vielä miettiä. Itselläni alahuulessa lävistys ollut 16-vuotiaasta, enkä hetkeäkään ole katunut :)Työhaastatteluihin olen korun ottanut pois, eikä sitä reikää niin vain huomaa. Jos olen päässyt töihin, olen aluksi ollut ilman korua töissä ja sitten jonkin ajan kuluttua olen kysynyt haittaako lävistys. Ketään ei ole tähän mennessä haitannut, ja tälläkin hetkellä olen asiakaspalvelussa töissä. Ja just noi huulilävistykset on todella yleisiä tällä hetkellä, että ei sitä nykypäivänä enää monet kauhistele.

Vierailija:

Lainaus:


No oletsä aika tiukkis.... 14 vuotias on kuitenkin jo 8 luokalla. Se arpi mikä siitä voi jäädä on ihan mitättömän pieni.Ja tosi raukkamaista luvata harkita jos kuitenkin olet jo päätöksesi tehnyt.Sun pitäisi olla iloinen että teinisi edes pyytää lupaa sulta ja tommonen lävistys on loppujen lopuksi aika pieni asia....Mä antaisin ottaa (ja olenkin antanut) ja menisin mukaankin :)
Mielestäni tuosta ei saa käsitystä että olisin jo päättänyt asiasta:)

Ja olenkin iloinen että pyytää lupaa, koska olen painottanut hänelle, että tuollaisia asioita ei saa mennä tekemään ilman lupaa, vaan niistä jutellaan ja jos tehdään, tehdään kunnon paikassa, ei puoskareilla:)

apelämääni kauheasti haittaa. Miehellä on ollut kulmassa koru, ja tosiaan, jonkinlainen pistemäinen " arpi" hänelläkin siinä kohdassa on, mutta mitä sitten? Verrattuna monien aknearpiin tms. jälki on todella huomaamattoman pieni. Ja hyvin harva ihminen nyt aikuiseksi kasvaa niin, ettei naamassa olisi mitään jälkiä. Itse olen nyt opettaja, mies it-firmassa näkyvällä paikalla, joten kummankin ulkonäkö on jotenkin keskeisessä asemassa työmaailmassa. Lisäksi itse tein nuorempana (silloin kun vielä aktiivisesti pidin sitä nenäkorua) mallinhommia. Ketään ei ole missään vaiheessa haitannut (kukaan ei ole edes huomannut) sitä pistettä, joka korun kohdalla on silloin kun koru otetaan pois.Minusta on vain sinun päätettävissäsi, onko 14-vuotias liian pieni lävistykseen, mutta siis itse sain sellaisen 15-vuotis lahjaksi, eikä minulla ole siitä mitään pahaa sanottavaa. Se oli silloin tärkeä ja mielestäni hieno. Se oli osa silloista identiteettiäni ja ulkonäköihannettani. Sitten, kun se ei enää ollut mieluinen/ajankohtainen, otin sen vain pois. Ja todellakaan jälki ei ole mitenkään merkittävä. Ihan eri asia, kuin tatuointi tms, josta jää senttien kokoinen jälki tavalla tai toisella.Jos lapsi on asiasta varma, ja se tuntuu olevan hänelle oikeasti tärkeä (ei mikään hetken mielijohde), ja jos hän ottaa siitä vastuun (ymmärtää tulehdusriskin, lupaa putsata sen säännöllisesti, olette keskustelleet siitä, että huulen alle jää sitten ikuisesti pieni jälki), en minä ainakaan näkisi mahdottomana antaa lupaa omalle 14-vuotiaalleni.

Harmittaa suunnattomasti, että oma niebhur -lävistykseni (silmien välissä oleva lävistys) ei kestänyt karatea. Koru piti ottaa aina pois treenien ajaksi ja se jatkuva vaihtaminen ei tehnyt hyvää. Lopulta jouduin siitä luopumaan.Voi olla, että kulmalävistyksessä tilanne on eri (ja onhan se varmasti yksilöllistäkin). Tuo silmien välissä oleva paikka on aika herkkä. Kulmasta en tiedä.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat