Vierailija

Kun tämä on anonyymi palsta jossa voi kasvottomana kertoa mielipiteensä niin kerrothan rehellisesti mitä ajattelet otsikon sisällöstä?Haluatko olla/oletko kotiäiti?Mitä yleensäkin ajattelet äideistä jotka ovat lastensa kanssa kotona kunnes he aloittavat koulun ja heidän motiiveistaan tehdä sellainen valinta?Pitäisikö sinusta lasten olla jonkin aikaa perheen ulkopuolisessa hoidossa ennen kouluun menoa?

Sivut

Kommentit (101)

Kuvitteleeko joku, että kotiäiti makaa päivät pitkät sohvalla eikä tee mitään. Itse hoidin lapsia kotona neljä ja puoli vuotta ja tekemistä kyllä riitti ihan vaikka joka sekunnille.Nykyään vain tunnutaan arvostavan sitä työtä jota tehdään kodin ulkopuolella ja josta tienataan rahaa, että saadaan hoidatettua lapset muilla!Olen kuitenkin kouluttautunut ammattiin ennen lasten tekoa, joten vein lapset päiväkotiin, kun olivat alle kolmen ja alle viiden vuoden vanhoja. Koin, etten pystynyt tarjoamaan lapsille tarpeeksi sosiaalisia virikkeitä täällä maaseudulla ja halusin alkaa tehdä työtä, josta pidän ja johon olen koulut käynyt.

no sitä, että perheen täytyy olla upporikas.Täällä missä asun ei kukaan pysty peruspalkalla (ei siis yhteiskunnan elättinä tai perinnökkä) asua itse ostamassaan asunnossa noin monta vuotta ellei mies ole huippujohtaja.Nyt voisin olla kotiäiti ihan hyvin, kun nuorin on 4. Mutta ei ole varaa.Ainoa perhe, jonka tunnen täältä ja jotka hoitivat lapset edes 3-vuotiaiksi kotona pystyivät siihen vain myymällä kesämökkinsä (perintönä saatu).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen mm. pari kertaa irtisanoutunut vakituisesta suht hyväpalkkaisesta työstä, jossa asiat olleet pahasti pielessä (aivan käsittämätöntä joidenkin mielestä, eihän sellaista voi tehdä..) Raha ei minulla eikä perheessämme tule arvojärjestyksessä ykkösenä, mutta kummasti sitä silti on aina riittänyt ja teemme parhaamme kohtuuden rajoissa että riittää jatkossakin. Siitä, mitä tapahtuu kymmenien vuosien päästä emme voi koskaan olla varmoja, mutta siitä olen aina halunnt olla varma, että lapsemme saavat hyvät lähtökohdat elämään.Niin, ja en ole tällä hetkellä kotiäiti (enää), mutta poissuljettu mahdollisuus sekään ei ole.

Vastaan nyt rehellisesti. Omat lapset menivät 11 kk hoitoon, opiskelun ja nyt työn vuoksi. Nyt lapset hoidossa noin 3 pvänä viikossa ja mielestäni hoito tekee vain hyvää senkin takia, että sukulaiset yms asuvat kaukana.

No kotiäideistä minulla (Siis ne jotka ovat kotona vuosia) on sekä hyviä että huonoja; mutta pääsääntöisesti kokemukseni kun asuimme pääkaupunkiseudulla oli se, että pienten lasten ja opiskelun kanssa minulla ei yksinkertaisesti ollut mitään yhteistä keskusteltavaa. En silloin jaksanut kuunnella vinkumista, miten raskasta on olla pitkä päivä lasten kanssa kun mies töissä. Itsekin useimmiten olin ne ainoat vapaat lasten kanssa kotona ja mies töissä. Toiset taas olivat niitä, joiden en nyt kuvitellutkaan menevän töihin; miksi nyt lähteä viemään lapsia aamulla tarhaan ja itse töihin, kun mukavampaa on istua vaikka perhekerhossa ja haukkua miehiä ja puhua eri merkkisistä vaipoista:)

Kotiäitiys on ok asia ja jokainen tekee niinkuin parhaaksi näkee ja minun tapani on ollut toisenlainen,;) Terv. Kesälomaa odottava äityli

aina näitä miljoonaomaisuuksien haltijoita, joiden miehilläkin on triljoonan henkivakuutus jne. jne. Kun se kuitenkin on aika marginaalinen porukka kotiäitien sankassa joukossa. Eiköhän keskiverto elämäntapakotiäiti ihan oikeasti ole aika kusessa jos se ero tulee/mies kuolee tms.Vanhaa elintasoa ei millään pysty pitämään yllä, vaikka kuinka ehkä rahat riittäisi parin vuoden koulutusaikaan. Sillä ei kummoista ammattia hankita, ja jos aloittelee työuraa, palkka on pieni, ja jos on ollut vuosikaudet kotona, niin tosiaan se eläkekin jää sitten pieneksi. Eli kyllä siitä tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.jos olisi ammatti ja talous antanut myöden. Nautin siitä 3 v esikoisen kanssa. Asuimme maalla joten työt ei loppuneet kesken, ja niitä saattoi tehdä lapsenkin tai lasten kanssa. Puutarhaviljelyä, säilöntää, polttopuita, lämmitystä, ompelua, nikkarointia. Kyläyhteisössä oli muitakin kotiäitejä jotka menivät töihin sitten kun suurin osa lapsista oli koulussa.Nyky-yhteiskunta on tällaista vastaan, vain työ josta tulee näkyvä palkka tilille on tuottavaa. Väitän että myös kotona tehty työ on tuottavaa eri tavoin. Jos perhe rakentaa talon, se saa talon myydessään ikään kuin palkkaa tekemästään työstä. Eikö silloin kaikki naisen laittamat ruuat, hoitamat lapset ja siivoamat rakennusjätteet ole mahdollistaneet miehen kirvesmieshommat rakennuksella? Ja jos taloa ei myydäkään vaan asutaan siinä, palkka " jää saamatta" samalla tavalla näkyvänä rahan kuin kotiäidillä.Miten tämä eroaa siitä että kotiäiti laittaessaan ruokaa, leipoessaan ja ommellessaan säästää hankinnoissa. Ja kun miehen ei tarvitse osallistua lasten viemiseen ja tuomiseen ja sairaspäiviin (niin kuin töissä olevan naisen kanssa) niin eikö silloin mahdollista miehen työntekoa?

mikapa sen parempaa kun seesteinen olo, oli sen takana kotona olo tai toissakaynti.

Kovin usein vaan tuntuu etta nama kotiaidit taalla ovat haukkumassa toissakayvat aidit heti lyttyyn kun tilaisuus tulee joten oma kuva kotiaideista on muodostunut siksi kielteisemmaksi. Itse olin kotona kunnes lapsi oli 1v10kk ja nyt kotona lastenhoitaja ja mina toissa. Emme asu Suomessa joten kunnallinen paivakoti ei edes vaihtoehto.Mutta jos se kotona olo tapahtuu siksi kun se oma tyo ei kiinnostanut niin turha silloin on hehkuttaa kuinka " uhraan" urani lapsille ja marista toissakayville kuinka itsekkaita ovat.

Tulevaisuudessa (sen jälkeen kun saa omistukseensa enemmän yrityksensä osakkeita) hän joutuu kyllä ottamaan korkeamman vakuutuksen, joka joudutaan todennäköisesti jälleenvakuuttamaan. Tämä ihan siksi, että selviytyisimme mahdollisista perintöveroista hänen kuollessaan.Se omistamani sijoitusomaisuus ei sisällä nykyistä asuntoamme, joka on n. miljoonan euron arvoinen.47

Ennen vanhaan tosiaan naisilla oli kuitenkin ne omat maatilan työt siinä sivussa hoidettavana!Nykyajan naiset vain kehittää itseään samalla kun hoitavat lapsiaan kotona. Ihan sairasta!Yhteiskunnallisesta näkökulmasta on erittäin huonoa että TERVEET JA NUORET naiset jättäytyvät pitkiksi ajoiksi pois työelämästä. Kuka elättää kaikki eläkeläiset tulevaisuudessa? Kaikkia naisia tarvitaan työelämässä.Sen sijaan pitäisi mielestäni panostaa ja tukea miehiä olemaan edes hetkinen kotona lastensa kanssa.

Miehelläni ei ole mitään tavallista työntekijän ryhmähenkivakuutusta, koska omistaa itse osan yrityksestään (kyseessä suurehko perheyritys).Sinä et tiedä meidän perheen järjestelyistä mitään (miten voisitkaan, koska tietosi perustuvat anonyymiin, varsin ylimalkaiseen selvitykseen), joten ehkä on parempi että jätät meidän tilanteemme syvällisemmän analyysin väliin ja keskityt johonkin tuotteliaampaan. Vaikkapa siihen työntekoon. :)47

Ei minua aikuisena erota päiväkotihoidetusta. Paitsi siinä että minulla on omituinen tarve leikkiä lapseni kanssa ja viettää hänen kanssaan mahdollisimman paljon aikaa.

Siis että lapselle on aina onnenpotku jos saa olla kotihoidossa eikä tarvi mennä päiväkotiin.Näin sanoivat myös omien lasteni hoitajat päiväkodissa kun lapset jäivät kotiin uuden vauvan syntyessä.Vierailija:

Lainaus:


Kun tuota päivähoidon erinomaisuutta aina niin hehkutetaan, mietityttää tietysti, että jäisikö lapseni jostain paitsi kun eivät olisi päivähoidossa.
Ei niillä maksuilla saa mitään oikeaa eläkettä, se on vain työeläkettä täydentävää tuloa! Mä olen esim. maksanut 50-60 euroa kuukaudessa 25-vuotiaasta saakka. Jos jatkan samaa tahtia 60-vuotiaaksi, saan 500 euroa eläkettä 5 vuoden ajan.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat