Winnetou

Kommentit (5)

Winnetou

Muistan aivan aikojeni alusta, kun istuin isäni polvella tämän laulaessa minulle ikiwanhaa lastenlaulua "Tuu tuu tupakkarulla, mistäs tiesit...". Vasta tuli televisiosta ohjelma Ruotsin vallan vaikutuksesta Suomeen ja siinä mainittiin tämä laulukin puhuttaessa "Hämäläisten härkätiestä". Ohjelmassa myös mainittiin kyseessä olevan Suomen vanhimman tunnetun lastenlaulun. Niin tai näin, rakkaat muistot siitä jäivät :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
tenavatähti

Missä Miska-Petruska ? Tuo laulu jäi ala-asteelta mieleen. Ja Davy Crockett oli miesten mies =) Vähän vanhentuneita sanoituksia nykypäivänä.

mamma

Silloin kun telkkarit olivat harvassa eikä kaikissa maaseudun taloissa ollut edes sähköjä, kuunneltiin ahkerasti paristoilla toimivaa matkaradiota ja tietenkin lastenohjelmia ja lastenlauluja.
Mieleen on erityisesti jäänyt tämä hauska Hottentotti-laulu, laulu jonka sanat vieläkin osaan ihan ulkoa. Esittäjinä taisivat olla Maikki Länsiö ja Esa Saario.

Nykyäänhänhän tuota Hottentotti laulua pidetään jopa rasistisena, päätellen siitä kohusta joka syntyi kun joku esitti laulun perussuomalaisten risteilyllä. Muistaakseni jopa esiintyjien sähköt katkaistiin....
Aikoinaan se oli vain hauska ja harmiton lastenlaulu, helposti korvaan tarttuva rallatus jota laulettiin jopa koulun laulutunneilla.

Vaan nykyaikahan näkee kaiken toisin ja tekee ongelmia asioista jotka eivät niitä oikeasti ole.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat