Voiko entinen työnantaja tuhota työmahdollisuuteni?

Vierailija

Miten pitäisi menetellä? Olin työpaikassa, jossa oli harvinaisen huono työilmapiiri. Selän takana puhuttiin kaikista enkä oikein tullut siellä toimeen. Tämä oli minulle uutta, koska olen sosiaalinen ihminen jolla ei ole aiemmin koskaan ollut ongelmia henkilökemioiden kanssa... tuolla kaikki revittiin työntekijöiden selkänahasta ja minua syytettiin "työhön sitoutumattomaksi", kun vaikean raskauden takia jouduin olemaan pois töistä. Vauvan etu ei ollut riittävän hyvä selitys, lääkärit eivät tienneet muka mitään vaan kirjoittivat sairaslomaa liian heppoisin perustein ja muuta sontaa. Työnantaja myös syytti minua laskelmoivaksi, koska raskaus sattui minulle "niin otolliseen aikaan".Nyt haen töitä, mutta arveluttaa. Jos pomolle soitetaan, mitähän se kehtaa minusta kertoa? Kannattaisiko minun laittaa ensisijaisesti suosittelijoiksi muita työnantajia ja mainita haastattelussa jo että ko. työpaikalla oli tulehtunut työilmapiiri?Tuo oli kyllä ihan talon tapa tuo leimaaminen ja haukkuminen, en ollut ainoana hampaissa. Aina joku, joka hetki.

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

Uusi työnantaja soitti entiselle (samalla alalla, tunsivat jo toisensa) ja tämä entinen oli suoraan sanottuna haukkunut minut (kuulin jälkeenpäin)! Sain kyllä sen paikan, mutta olisihan tuo vanhan työpaikan pomo voinut minullekin kertoa jos työssäni oli jotain huomautettavaa :(

Vierailija

mutta älä missään nimessä rupea haukkumaan entistä työnantajaasi mahdollisessa haastattelussa. Se on suurin virhe minkä voit tehdä.

Vierailija

Kannattaa siis laittaa suosittelija joka on sinuun ollut tyytyväinen, kuin että ottaa riskin että soittavat summassa viimeisimmälle.

Kollegalla oli sukset ristissä yhden esimiehen kanssa, ja kun tälle ollaan soiteltu on sanonut että älkää sitä ottako, se on hankala. Kollega on menettänyt tilaisuuksia sen takia ja varmaan menettää vielä lisää.

Vierailija

sehän olisi vähän ristiriitaista; miksi nykyinen työnantaja kovasti suosittelisi sinua, jos olisit todella hyvä työntekijä eikö hän haluaisi pitää sinut itse? Pyydä jotain ulkopuolista, entistä työnantajaa tms

Vierailija

vaikkei hakemuksessa/ CV:ssä olisikaan suosittelijoita.Totta on myös kyllä se, että esim. jotkut rekrytointifirmat ihan rutiiniluontoisesti edellyttävät suosittelijoita pidempiin työsuhteisiin (ihan siinäkin tapausessa että rekrytoivat toimeksiantajan palkkalistoille eikä henkiöstövuokrauksena).

Vierailija

Lainaus:

Ajattelin pyytää tuota työpaikkaa edeltäneen pomon ainakin... mutta ihmettelevätkö miksi ei edellisen työpaikan pomoa?
Itse en työhönottajana lainkaan ihmettelisi.

Vierailija

Lainaus:


Nyt haen töitä, mutta arveluttaa. Jos pomolle soitetaan, mitähän se kehtaa minusta kertoa? Kannattaisiko minun laittaa ensisijaisesti suosittelijoiksi muita työnantajia ja mainita haastattelussa jo että ko. työpaikalla oli tulehtunut työilmapiiri?Tuo oli kyllä ihan talon tapa tuo leimaaminen ja haukkuminen, en ollut ainoana hampaissa. Aina joku, joka hetki.
Minä en edes pyytäisi suosittelijaksi "kielteistä" pomoa. Älä missään nimessä puhu ikäviä ex-työpaikasta, sitä ei katsota hyvällä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat