Vierailija

Kolmen lapsen yksinhuoltajana on pakko myöntää, ettei ole enää varaa ihan kaikkeen. Muutenkin ollaan aina syöty edullista, vaikkakin terveellistä lähiruokaa, nyt on jo pikkuhiljaa pakko ostaa halvempia eineksiä ja muuta roskaa, kun ei tuoretta lihaa, kalaa jne. saa halvalla mistään. Lauantaimakkaraa on satunnaisesti eksynyt pöytään kokolihaleikkeleiden sijaan, samoin tuoreet kasvikset ovat pikkuhiljaa vaihtuneet pakasteversioihin.. tulee halvemmaksi ostaa eineslihapullia kuin tehdä itse! Harmi, todella harmi :(Nytkin oli uutinen, jotta sianlihan hinta nousisi. Kananliha (file) on muutenkin riistohintaista, maitotuotteista saa maksaa itsensä kipeäksi, puhumattakaan vähän paremmista lihoista ja peruskasviksista (tomaatti, kurkku, jopa peruna). Täällä pohjoisessa vielä asun, joten kuljetuskustannukset ovat varmasti melko korkeat. Lähiruoasta on kohta turha haaveillakaan.. varsinkin kun pienellä budjetilla ostaa.

Sivut

Kommentit (44)

ei enää jugurtteja, ei mehuja, maidot ja leivät haetaan lidlistä. seurataan tarjouksia, ostetaan lihaa punaisilla lapuilla, leivälle joko juustoa tai kinkkua (ei enää molempia), täysjyväpastat vaihdettu vehnäpastaan, vihanneksista tingitään ym.ym. Kulutan tosi paljon aikaa hintojen vertailuun ja polttoaineiden hinnannousun myötä käydään enää kerran viikossa kaupassa entisen kahden sijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eipä ole enää varaa ostaa "viiliksiä tai makupaloja". Lihaa ostan noita -50% tuotteita joissa päiväys lähenee. Leipää leivon itse lähimyllyn jauhoista ja aamulla syödään puuroa ja itsetehtyä hilloa. Jo viime talvena hedelmien hinta ahdisti. Viimeaikoina on oikein huomannut miten ruuan hinta vain nousee ja nousee...Meillä on vielä perheessä allergioita niin erikoistutteita on pakko ostaa ja ne maksaa. Tällähetkellä olen omaishotajana ja mies on töissä varastomiehenä joten eipä tässä ole palkatkaan nousseet : (. Onneksi lainaa ei ole enää paljoa ja lapsiakin on vain kaksi. Kolmanteen ei taitaisi olla varaakaan...Eikös muuten ruuan hinnan pitänyt EUn myötä laskea?Koska sähkön hintakin kohoaa niin ensitalvena taidamme syödä sitä puuroa toppatakit päällä.

ainakin niin että tiettyjä tuotteita ei tule ostettua niin usein kuin aikaisemmin. Esimerkiksi mun mielestä paras jugurtti maksaa 2,20 €/ litra ja tuo hinta alkaa olemaan jo siinä ja siinä että viitsiikö sitä ostaa kovin usein.

No siis tavallaan ei vaikuta, mutta ihan periaatteesta ostan halvempaa koska sitä on tarjolla. Esim. pyykinpesuaine, tiskiaine, lasagnelevyt, riisi, suodatinpussit yms.. on halpismerkkejä.

Mutta naudan paistijauhelista ei luovuta, hyvästä kahvista, leikkeleistä jne.. Ja juustoa ei ihan joka kauppareissulta mukaan enää lähde. Jugurtteja, mehuja, muroja ja eineksiä meillä ei käytetä. Ihan sitä perusruokaa tulee ostettua, kiisseleitä teen paljon ja isompia ruokia, joista riittää kahdelle päivää jne.. Suunnittelen viikoksi ruuat etukäteen ja kerran käyn isommin kaupassa, maitoa yms. täydennetään tarvittaessa.talvella tulee ostettua ulkolaisia tomaatteja ihan sen hinnan takia, menee se salaatissa ihan hyvin. Nyt kesällä sitten suomalaista, . Alkaa vaan suomalaistenkin kasvisten hinta taas nousta syksyn tullessa...

vapaiden kanojen munat vaihtui halvimpiin mitä kaupasta saa ja kotimaiset tuotteet vaihtuneet monelta osin halvempiin ulkolaisiin :(, se riipaisee

Lainaus:

Rahaa laitetaan hintaa katsomatta kaikenlaiseen hömppään mutta ruoka ei saisi maksaa mitään!
Mistä sinä tiedät, mihin kukakin perhe rahojansa laittaa??? Ja onhan se aina törkeää, kun rahastetaan "pakollisilla menoilla"! Ruokaa ilman kun ei voi olla eiköä sähköä...

(en lukenut vielä koko pinoa, vastaanpa vaan ekaan kysymykseen.)Kanssa kolmen lapsen yksinhuoltaja olen, mutta ei me mitenkään tiukilla olla rahallisesti.Silti peruspihinä olen siirtynyt likimain lihasta kasvisruokiin.Naudanlihaa ostan tosi harvoin. Kanaa ja kalaa, kananmunia enimmäkseen, lihasta jauhelihaa. Ja lihan korvikkeena papuja/herneitä ja soijatuotteita. Mutta siis kasvisten kilohinta vielä roikuskelee kipurajan alapuolella, tofussa se kyllä näytti meidän puodissa olevan kyllä samoissa kuin halvemmilla lihatuotteilla.Musta ihan hyvä keikaus kasvispainotteisempaan ruokaan ottaen, että perhehistoria on ollut kovin lihapainotteinen.Uutisissa oli, että vehnäjauhojen hinta on noussut suhteellisesti eniten, 50 %, liha alle 10%, maitotuotteet yli.

Mieluummin tingin jostain muusta kuin esim. kasviksista ja hedelmistä. Mutta meillä ei olekaan taloudellisesti lainkaan tiukkaa, joten siinä mielessä onnekkaita ollaan.

Nyt tavallinen on 1 eur/litra ja luomu 1,45 eur/litra. Toki hintaero on 45 snt/litra mutta huomattavasti vähemmän kuin ennen, jolloin luomun hinta oli kaksinkertainen.Ja ei, en pysty uskomaan että 7,50 eur viikossa VOI OLLA niin iso rahat ettei sitä voisi maksaa, jos kerran luomumaito on ollut teille _todella_ tärkeä juttu (kuten viestistäsi voisi päätellä).Lainaus:

Nyt hintaeroa on tasan 50 centiä/ litra. 5-7 henkemme taloudessa maitoa kuluu n. 15 litraa/ viikko, mikä tekee säästöä 7,5 €/ viikko (vuodessa 390 €).Mitähän hullua tuossa mahtaa olla?

koska tavallisen maidon litrahinta on noussut jopa yli euroon ja toisaalta luomumaidon hinta pysynyt siinä samassa 1,45€/litra. Miksi juuri NYT hylkäsit luomumaidon?

Lainaus:


Sydäntäni riipaisi jättää luomumaito hyllyyn ja vaihtaa takaisin tavanomaisesti tuotettuun...

Silti vaihdoin juuri vehnäpastan täysjyväpastaan...yritän keksiä pääni puhki, miten valmistaa edullista, mutta samalla terveellistä ruokaa perheelle.

Onneksi juustoja ei tarvitse enää ostaan näillä hinnoilla useinkaan, se ainakin edistää terveyttä...sääli silti, juustot ovat ihania.

Yritän siis päästä halvalla, mutta silti olla tinkimättä tietyissä tuotteissa terveellisyydestä (kovat eläinrasvat, transrasvat, sokeri ja valkoinen vehnäjauho ovat pannassa).Jos jollain on hyviä ideoita ruokamenojen vähentämiseksi, moni varmaan ottaa niitä kiitollisuudella vastaan.

Lihaa ei tarvitse laittaa leivän päälle ollenkaan, juusto ja kasvikset riittävät. Myös kasvavalle lapselle riittää pari liha-annosta viikossa, Suomessa syödään ihan liikaa lihaa per naama ja annokset ovat naurettavan kokoisia.Ensi kerralla kun haikailet esim. lohimedaljonkien perään, osta vain yksi ja tee siitä kastike/pasta jolloin se riittää kaikille.

Kilohinnat tarkkailussa, mehut, jugurtit yms. turhakkeet jää kauppaan.Kuitenkin pastat on aina täysjyvää ja runsaskuituista, samoin riisi... Leipä täysjyvää/100% ruista.Minusta esim. juuston hinta ei ole noussut juuri lainkaan, ainakin meillä saa Prismassa Valion Arkijuustoa samaan 6€ kilohintaan kuin ennenkin. Samoin leikkeleistä löytyy 7-8€ kilohinnalla ja allekin useampia kotimaisia vaihtoehtoja, ei ole makkaroita tarvinnut vielä leivälle ostaa.Lihoissakin ostetaan edelleen samoja mitä ennenkin, tosin marinadit jää nykyään kauppaan lillumaan terveyssyistä ja ostan vain marinoimattomia. Yleensä -50% laputettuja...

Viime talvena tein tosin ruokaremontin ihan terveydellisistä syistä. Pyrin ostamaan luomua ja mahdollisimman lisäaineetonta ruokaa. Jätin mm. kaikki jugurtit yms. kauppaan (lukuunottamatta maustamatonta luomua, jota lapsetkin tykkää syödä luomumyslin kanssa), mistä tuli taloudellistakin hyötyä. Kun aloin ostaa raaka-aineita eineksien sijaan, luovuin jugurteista yms. herkuista ja vähennettiin leivänsyöntiä, kauppakassi keveni melkein 20 eurolla!Ja tämä siis huolimatta siirtymisestä luomumaitoon jne. No nyt se näyttäisi hinnannousun takia taas nousseen sen saman kaksikymmentä euroa, mutta en ymmärrä sitä, ettei voi terveellisesti muka syödä halvalla. Kyllä meillä ainakin onnistuu! Seuraavaksi olen itseasiassa harkinnnut lihansyönnin vähentämistä. Senkin teen luontoystävällisistä syistä, mutta se laskee kauppakassin hintaa taas aika hurjasti. Nykyihmiset syö ihan liikaa lihaa, murto-osallakin pärjättäisiin ihan hyvin.Tuo oli hyvä pointti tuo ruuankulutuksen vähentäminen. Olen itsekin pienentänyt vähitellen ruoka-annoksiani, kun halusin karsia raskauskiloja, ja huomasin, että pärjään ihan mainiosti pienemmillä annoksilla. Olo tuntuu kevyemmältä ja kiloja on lähtenyt ilman sen erityisempää liikkumista.

Teemme sen nyt itse. Yhdestä kaupan viilipurkista teemme kolme litraa viiliä.1/3 prk viiliä maitopurkkiin, ravistetaan, annetaan seistä huoneen lämmössä puolitoista vuorokautta, jonka jälkeen nostetaan jääkaappiin ja on kylmänä hyvää.Siihen marjoja tai hilloa tai kaakaota tai kanelia ja sokeria päälle.NJAM ja on edullista!

Olen huomannut hinnannousun, mutta palkkani on noussut enemmän.Ei ole lainoja, autot ja talomme on oma. Perheemme laskettu bruttotulot ovat 5000,-.

On katsoa ja laskea, meillä ostetaan jotain halppismakkaraa alle euron paketti. Sitten pitää katsoa mitkä lihat on -50% ja ostaa pakkaseen, siellä ne säilyy jonkun viikon.Hedelmät alkaa olla harvinaista herkkua, pakaste vihannekset tietty hapllista nekin.Lihapullia teen itse ja jatkan taikinaa, puurolla/perunamuussilla...Hyla-maitoa ei oikeastaan raski monesti ostaa vain halvinta rasvatonta, jogurtit ja viilit milloin lie edes ostanut niitä.Leivon jonkun verran itse ja haen marjoja metsästä tuttujen kasvimaalta, perunat saan onneksi vanhemmilta.Yh ja 2lasta

Niin että ei sitä leikkelettä leivän päälle tarvi laittaa, kun se on niin kallista... Juustohan se vasta halpaa onkin! Heh...Vastaus alkuperäiseen, ei juurikaan vaikuta.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat