Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

niin..siinäpä pulma.Koska siis olette huomanneet selkeää vierastamista??

Meillä typy kuusiviikkoinen ja tänään kun oltiin anoppilassa saunomassa,piti semmosta huutokonserttia alakerrassa sillä aikaa että.. ja rauhottu vasta kun isi otti syliin.Onko siis mahdollista että vauva vierasti..Ei ollut nähnyt isovanhempiaan liki kahteen viikkoon kun olivat matkoilla.(Eikös näin nuoret muutenkin unohda nopeasti..) :P-Tiggr&Nasu

Kommentit (10)

Tai oikeastaan vierastaa enemmänkin vieraita PAIKKOJA kuin ihmisiä.

Kotonakin jos tulee vieraita, niin katselee kyllä jonkun aikaa varovasti että uskaltaisikohan tuolle jotain jutella, mutta suht pian menee ohi.Isovanhempien luona kun oltiin yökylässä, niin vuorokausi meni että vieraassa ympäristössä alkoi viimein olla oma itsensä.

Ja neuvolassa käynnit nyt on yhtä tuskaa :/

Kurkkusuorana huutaa koko käynnin ajan, ja viimeksi vielä koko matkan kotiinkin.Mutta ohimeneväähän tämäkin onneksi on :)

Varsinaista vierastamista alkaa esiintyä vasta siinä vaiheessa, kun vauva tunnistaa hoitajansa ja oivaltaa olevansa tästä erillinen yksilö. Tämä tapahtuu noin 4-6kk:n iässä. Monet vauvat alkavat kuitenkin vierastaa rajusti vasta 8-9kk:n paikkeilla, jolloin eroahdistus on suurimmillaan. Mutta vauvoilla on alusta asti oma temperamenttinsa, joka vaikuttaa siihen, miten he kohtaavat uudet ihmiset ja tilanteet. Toinen on arka ja pelokas, itkuinen, kun taas toinen syöksyy rohkeasti kohti uusia haasteita... Siksi jo kuukauden vanha voi reagoida itkulla esim. isovanhempiin, mutta sitä " oikeaa vierastamista" se ei vielä ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän neiti vierasti 3kk iässä. Kesti jotain pari kuukautta. Nyt 8kk iässä pitää taas sellaista showta vieraille. Esim. mummoille kaupassa kun ne on niin helppoja tytön mielestä (siis ne saa nauramaan ja hymyilemään kaikista helpoiten). Mutta tuossa 3kk iässä vierasti kovasti myös outoja paikkoja.

eikä vielä vierasta. Katsoo kyllä silmät suurena vieraita ihmisiä mutta sylissä viihtyy vallan mainiosti. Varsinkin äidilleni jaksaa aina hymyillä ja nauraa!

vierastamaan. Sehän on älyn merkki! Lapsi tunnistaa tutut tuntemattomista ja kuuluu lapsen kehitykseen.

Pipsa05:

Lainaus:


vaikka poika jo kohta 7kk. Täytynee olla onnelinen ja toivoa, ettei alakaan vierastamaan.
ja siitä se on jatkunut, välillä enemmän ja välillä vähemmän vierastaen. Puolen vuoden iässä se oli pahimmillaan silloin tyttö vierasti kaikkia vieraita. Sen jälkeen alkoi - onneksi - vähenemään ja 8 kk iän jälkeen ei tyttö ole enää vierastanut kuin satunnaisia henkilöitä jostain syystä erikoisen pelottavan näköisiä. :)En tiedä voisiko jo tuossa 6 viikon iässä osata vierastaa?? Yleensä kun sanotaan että vierastaminen alkaa 8 kk iässä mutta kyllä se meilläkin alkoi jo huomattavasti aikaisemmin ja oli niin selkeästi vierastamista että ei ollut epäilystäkään. Ensimmäinen jota vierastettiin oli muuten neuvolan täti. :)Elli ja pikku-neiti 9 kk

...poika on 6 kk.

Väsyneenä kyllä kyhnää mieluiten vanhempien sylissä. Mutta kun uutta ihmistä on pikkuhetken saanut meidän sylistä katsella, niin menee mielellään uuteen syliin tutustumaan. Mun tuttujen lapsille on kyllä useimmille tullut just siinä 8 kk ikäisenä se pahin vierastus.Mutta ei kai se vierastus sentään älyn merkki ole!!! Toiset lapset ovat vaan luonteeltaan arempia ja toiset rämäpäitä. Tottahan kaikki puolivuotiaat jo vanhempansa tuntevat, vierastuvat tai eivät.

eli aikaisin alkoi. Nyt jo hieman pidempään viihtyy tuttujen sylissä, mutta ei kyllä 15 min kauempaa... Kyllä siinä äidin hartiat on koetuksella, kun ei viihdy lattiallakaan kovin hyvin.

.. ja on alkanut selkeästi vierastamaan. heti jos joutuu jonkun syliin jota ei ole nähnyt vähään aikaan alkaa itku.. mutta kun näkee äidin niin kaikki on hyvin..:) Pian kyllä tottuu jo ihmisiin ja on oma iloinen itsensä..Iida-Ilona

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat