Vierailija

Eli meillä 2v poika istuu polvet suussa turvaistuimessa selkä menosuuntaan, takapenkillä. Turvaistuin pitäisi siirtää, jotta olisi enemmän tilaa istua, mutta kumpi on turvallisempi:

a) Istuin etupenkille selkä menosuuntaan vai

b) Istuin takapenkille kasvot menosuuntaan

Sivut

Kommentit (31)

kasvot menosuuntaan istuessa täytyy olla painoa vähintään 15kg, koska autojen turvavyöt eivät välttämättä lukkiudu alle 15 vuotiaan painosta!! Tämä siis tietty vain jos on auton turvavöissä.

Meillä pitänyt kääntää parivuotiaana kaikkien lasten turvaistuimet kasvot menosuuntaan, koska

1.) lapsen polvet ovat olleet suussa

2.) selkä menosuuntaan istuminen on aiheuttanut matkapahoinvointia

Turvallisinta olisi istua ehkä selkä menosuuntaan, mutta näistä syistä olemme sitten kääntäneet istuimen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos lapsi viihtyy, eikä jalat rasitu koukkuasennosta, niin antakaa istuimen olla noin. Harvassa autossa lapsi mahtuu istumaan jalat suorassa!Vierailija:

Lainaus:


Eihän tuo poika ole kyllä valitellut, vaikka on istunut selkämenosuuntaan ja vielä jalat koukussa näinkin pitkään. Harvoin edes ajetaan pitkää matkaa ja jos ajetaankin, niin silloin on pidetty jalkojen suoristus- taukoja! =)

Miehen mielestä pojalla on paha olla jalat koukussa, mutta minun mielestä pystyy vielä istumaan jonkin aikaa selkämenosuuntaan takapenkillä.

ap

Vierailija:

Lainaus:


Tuolla linkissä olevalla sivuilla luki, että istuimen turvallisuus putoaa 90% -> 50% jos penkin kääntää kasvot menosuuntaan. Hyvä tietää.Sitten tuli toinen ongelma..meillä on lisävyöt kiinnitettyinä etupenkin juureen, sinne rautoihin niin niitähän ei ole mihin kiinnittää etupenkillä. Tukirauta ja tavallinen turvavyö vaan.ap
Meillä mies teki itse sellaisisista metallikoukuista (jotka kesti tuhansia kiloja painoa) virityksiä johonkin autoon, mutta taisi olla liian lyhyen turvavyön takia.

Tässä kaikille hyödyllistä luettavaa:

Lasten kuljettaminen autossaOnnettomuudessa autossa irrallaan olevalla lapsella on moninkertainen riski kuolla tai loukkaantua turvalaitteissa olevaan lapseen verrattuna. Jo voimakkaassa jarrutuksessa tai jyrkässä käänteessä lapsi voi vahingoittua.Törmäyksessä auto pysähtyy lähes paikoilleen, jolloin kiinnittämättömät henkilöt ja tavarat jatkavat liikettä törmäystä edeltävällä nopeudella iskeytyen auton sisäosiin tai lentäen rikkoutuvista ikkunoista ja ovista ulos.Tieliikennelaki määrää, että kuljettajan ja kaikenikäisten matkustajien on käytettävä henkilö-, paketti- ja linja-autossa olevaa turvavyötä tai lasten turvalaitetta.§ Vastuu turvalaitteiden käytöstä on mukana seuraavilla vanhemmilla tai huoltajilla. Muussa tapauksessa kuljettaja on vastuussa siitä, että lapset ovat asiallisesti turvalaitteissa.

Selkä ajosuuntaan on pienille lapsille turvallisinPienille lapsille turvallisimpia ovat selkä ajosuuntaan asennettavat turvaistuimet tai -kaukalot. Valtaosa onnettomuuksista on etupäätörmäyksiä, jotka ovat myös voimakkaimpia. Lapsen kaularakenne ei ole riittävän vahva kestämään kolarivoimia, sillä aikuisiin verrattuna heidän päänsä on painavampi suhteessa kehoon. Selkä ajosuuntaan olevassa turvaistuimessa lapsen kaula saa tarvitsemansa tuen.Tutkimusten mukaan kasvot ajosuuntaan kiinnitettävissä istuimissa riski kuolla ja loukkaantua vakavasti on suurempi kuin selkä ajosuuntaan kiinnitettävässä turvaistuimessa.Kuinka kauan selkä ajosuuntaanLasta suositellaan kuljetettavaksi selkä ajosuuntaan niin kauan kuin hän sopii istuimeen, mutta ainakin kolmeen ikävuoteen saakka. Turvalaitteen kiinnitysohjeista selviää, onko laite hyväksytty kiinnitettäväksi selkä ajosuuntaan.Yli 18-kiloisten lasten turvavyöistuimilla ja turvavyökorokkeilla lisätään turvavöiden käyttökelpoisuutta lapselle. Noin 10-vuotias lapsi käyttää turvavöitä aikuisten tapaan.Esimerkki tärkeä

Vanhempien esimerkki on tärkeä turvavyön käytössä. Lapsi käyttää, jos vanhemmat käytävät ja päinvastoin.

Sylissä kuljettaminen* Lapsen kuljettaminen autossa matkustavan sylissä on aina vaarallista. Jos lapsi on ilman turvavyötä olevan sylissä, hän jää törmäyksessä auton sisäosien ja matkustajan väliin, kun molemmat lentävät eteenpäin.

* Jos turvavöissä istutaan sylikkäin, sylissä istuva puristuu törmäyksessä sylissä pitävän ja turvavyön väliin.

* Jos lapsi istuu turvavyötä käyttävän sylissä, tämä ei kykene käsivoimin pitämään lasta sylissä. Törmäyskokeissa aikuinen ei kyennyt pitämään 8 kg painoista nukkea sylissään 24 kilometrin tuntinopeudesta.Turvatyyny (Airbag)* Turvatyyny voi olla hengenvaarallinen lapselle. Selkä ajosuuntaan kiinnitettävää turvalaitetta ei saa käyttää etuturvatyynypaikalle.

* 12 vuoden ikään ja/tai 140 cm pituuteen saakka turvatyynystä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä.

* Jos lapsia on neljä, suurin lapsista istuu turvatyynypaikalla. Istuin siirretään kiskoillaan taaimpaan asentoonsa ja turvavyö kiinnitetään normaalisti.Alkuperäinen teksti löytyy http://www.liikenneturva.fi/fi/turvalaitteet/lasten_turvalaitteet/index.php

Vierailija:

Lainaus:
Tää selkä menosuuntaan on pohjoismainen juttu, muualla ei moisesta olla kuultukkaan.

Toinen syy on tämä jalat suussa asenta, ja toinen se, että tämmöisen truvaistuimen henkselit lapsi saa niin helposti kiepautettua olkapäänyli, jolloin lapsi ei ole kunnolla kiinni. En keksinyt muuta kuin vahtia koko ajan takpenkkiä, ja sekin aika turvatonta, pitäisi ajaessa katsoa kyllä eteenpäin. Joten uskon, että lapsi on turvallisimmin kasvot menosuuntaan, kunnolla vöissä ja kuljettajalla mahdollisuus keskittyä liikenteeseen!Tää selkä menosuuntaan on pohjoismainen juttu, muualla ei moisesta olla kuultukkaan.

Tuolla linkissä olevalla sivuilla luki, että istuimen turvallisuus putoaa 90% -> 50% jos penkin kääntää kasvot menosuuntaan. Hyvä tietää.Sitten tuli toinen ongelma..meillä on lisävyöt kiinnitettyinä etupenkin juureen, sinne rautoihin niin niitähän ei ole mihin kiinnittää etupenkillä. Tukirauta ja tavallinen turvavyö vaan.ap

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat