Vierailija

Onko se kannattava ostos? Olen vain tuttavilla ihaillut sitä joskus, vaikuttaa ainakin kivalta...

Sivut

Kommentit (37)

Eihän lapsi mahtunut turvakaaren taakse millään edes ihan pienenä. Tuntui kuin olisi sullonut jalkapalloa golfpallon mentävään reikään. Lapsen asettelu oli muutenkin yhtä survomista. Tärkeä juttu on sekin, että lapsen saa sujautettua tuoliin vaivattomasti eikä tuoli lähde mukaan kun lapsen nostaa pois. Joskus kahvilassa jouduttiin käyttämään tuolia vielä kerran, mutta lapsi alkoi huutamaan heti, koska oli nin järjettömän ahtaassa tilassa. Onneksi löytyi toinenkin malli.Tuoliin saa kuulemma isompaakin turvakaarta ja korotettua selkätukea. Mutta maksa nyt niistä vielä satanen päälle muutenkin kovaan hintaan. Samalla hinnalla ostaa kasapäin sellaisenaan hyviä syöttötuoleja ja lapsen kulloiseenkin tarpeeseen sopivia tuoleja.Myös tuolin jalat olivat tosi tyrkyllä ja niihin kolhi helposti itseään. Ja tuon hintaluokan tuolilta voisi odottaa parampaa laatuakin.

Jos ostaa pelkäksi syöttötuoliksi, niin sit on vähän arvokkaampi kuin sellaset tavalliset. Mutta jos malttaa pitää sen käytössä esim. kouluikään asti, niin silloin on hintansa väärti ja lapsi saa istua sopivassa tuolissa koko lapsuusikänsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapsi on aina oikealla korkeudella ja saa tukea myös jaloilleen (ja sitä kautta selälle). Ajatelkaa jos joutuisitte itse syömään aterianne jalat ilmassa heiluen niin kuin baarijakkaralla. Huteraa, vai mitä?Valmistaja korostaa mainonnassaan myös sitä, että lapsi pääsee ruokapöydän ääreen muun perheen kanssa syömään eikä ole erillään omassa syöttötuolissaan. Jossain (sotkuisimmassa) vaiheessa kaipasin kyllä erillistä pöytätasoa, jonka ansiosta lasta olisi voinut syöttää kaakeloidussa keittiössä eikä vaikeammin puhdistettavassa ruokailutilassa, mutta ainahan tuolin alle voi laittaa kerniliinan tms. suojaksi.Suomessa jälleenmyyntiarvo tuntuu olevan käsittämättömän hyvä.

Meillä myös sama ongelma, poika punkesi seisomaan tripptrapissa puolessa sekunnissa eikä siihen auttaneet minkään valtakunnan säädöt, ongelma on se istuinlevy johon jalan saa nopeasti kiepautettua. Meillä oli lainassa kaverilta pieni halpismuovituoli pahimman kiipeilyvaiheen, meillä on keittiössä kivilattia enkä halunnut ottaa riskiä että lapsi putoaa päälleen alas. Myöhemmin tripptrapp on kyllä ollut ehdoton.

Vierailija:

Lainaus:


ruokailut ns. seisovaa pöytää, heh. Mille tasolle olette laskeneet jalkaosan? Miellä on 5.kolossa eli aika reilu väli, mutta ilmeisesti vieläkin pitää alentaa, siten ei kylläkään ole ergonomisesti oiken???
ja oli kuin uusi !(vaikka seitsemän vuotta vanha) Väri oli koivu.Tiedän, että saan siitä saman hinnan kuin itse siitä maksoin, kun myyn sen eteenpäin. Meidän käytössä ei ole tullut naarmun naarmua tai jälkeä.

Siksi järki ostos. Lisäksi samat kuin edellä: tukeva ja turvallinen; ei keiku tai heilu jne.

Ostin lapsellemme heti vauvana oman sekä yhden varatuolin vieraita varten. Pidän todella paljon, muuntuu kasvun mukaan.Ostin em. tuolit asuessamme Tukholmassa. Siellä niitä saa hyväkuntoisina käytettynä 45-60 euroa kpl, mukaan yleensä tulee myös pehmuste ja tuki.

tavalliset tuolit olisi kaatuneet harva se päivä. Ostin molemmille käytettynä. Hyvä, kun saa säädeltyä ja siinä vaiheessa kun lapsi rupeaa kiipeilemään saa turvakaaren pois, niin on paljon turvallisempi.

Lapset 2- ja 4- vuotiaat, vielä käytössä. Tuttavaperheen 8-v esikoinenkin vielä istuu ruokapöydässä TT-tuolissa, on mukavampi kuin tavallinen tuoli.

Moni " perinteinen" syöttötuoli on yllättävän tilaa vievä leveälle ulottuvien jalkojensa takia. Ja mitä puhdistukseen tulee, niin miettikääpä vaikka Niemen Tehtaiden syöttiksen puhdistamista...

Mummolassa joku sen halpiskopio, jossa 4 jalkaa ja kaatuu TOSI helposti. Vilkas 2-vuotiaamme ei TrippTrappia ole saanut kaatumaan, paitsi sivuttain ;)Ja kuten mainittua, sen voi aina myydä pois jos ei tykkää.

Minusta se on kätevä. 3-vuotias istuu edelleen siinä. Toki turvakaari on ollut poissa jo pari vuotta :) Kätevämpi istua korkeammalla noin " isonkin" , yltää paremmin syömään.Onhan se arvokas, mutta mielestäni pitkä käyttöikä korvaa paljon. Ja voihan sen aina myydä eteenpäin, kun pitää hyvin.

Eli meillä kumpikin saanut TT-tuolin siinä 5-6kk iässä ja ei löydy moitittavaa, päinvastoin. Erittäin iso plussa on kaiken muun eli pitkän käyttöiän, hyvän jälleenmyyntiarvon, ulkonäön jne lisäksi tuolin turvallisuus/tukevuus. Ei ole temperamenttisempi kuopuksemmekaan saanut sitä kaatumaan vaikka saanut eräätkin hepulit siinä istuessaan.

eikös se ole ihan hirveän kalliskin. Meillä on viiden lapsen kanssa pärjätty halvimmalla mahdollisella syöttötuolilla, ja aika varhaisessa vaiheessa lapset eivät ole enää edes suostuneet istumaan missään muualla, kuin samanlaisilla tuoleilla kuin kaikki muutkin.

mutta tutustuin kaupassa Fischer-Pricen jenkkityyliseen syöttötuoliin ja se oli älyttömän toimiva.Saa muuten isommallekin lapselle sopivaksi ja menee jo 4-5 kk. Ylös ja alas säädöt sekä kasaantuu aika pieneen tilaa, helppo putsata kun on oma erillinen tarjotin, missä muuten 5 kk. tykkää harjoittaa välillä käsiänsä (kun väsyy lattialla olemiseen, ei kovin pitkiä aikoja vielä) Ja nyt päivittäisessä käytössä mahtava! Kannattaa vertailla kaupassa, kylässä, kahvilassa, aina kun on tilaisuus, niin tietää mikä on omalle penskalle se paras. TrippTrapp on puuta ja kivan näköinen, mutta hintava (tosin se jälleenmyyntiarvo on hyvä)Ja mitä kaverilla testasin, ei mielestäni ollut niin hyvä kuin tuo ostamamme. No, nämä on makuasioita.

PITKÄ 5-v:kin käyttää vielä ruokapöydässä ja edelleen on istuintaso tavallista tuolia korkeammalla. Ainoa miinus on vähän hilseilevä pintakäsittely

Lapsen ei tarvitse istua matalalla tuolilla vaan saa syödä, maalailla yms. omalla tasollaan. Eräissä juhlissä säädettiin tuoli aikuiselle, istuja piti kovasti ja hämmästyi, kun kuuli sen olevan syöttötuoli. Hyvä tuoli esim. vanhukselle joka tulee kylään. Ei tarvitsen istua alas ja kyykkiä ylös!

Ehdotonta plussaa se, että se on pitkäikäinen, sillä on siis oikeastaan sama käyttöikä kuin tavallisella tuolilla eli lapsi pärjää sillä " koko ikänsä." Jos sille ei löydy istuinkäyttöä myöhemmin, niin se toimii vaikka keittiöjakkarana, ja tottahan on myös, että sen saa aina myytyä eteenpäin. Sinänsä varmasti parempi ja ainakin ekologisempi valita kuin vaikka ikean muovituolit, jotka toimivat loistavasti nimenomaan syöttötuoli käytössä, mutta kovin lyhyen aikaa niitä voi käyttää.Sen verran miinusta kyllä pitää antaa, että meillä tämä tuoli oli pakko laittaa varastoon lapsen ollessa n. 10kk-1v4kk ja käyttää ikean muovituolia. Meillä poika erittäin vilkas ja liikkuvainen, ja vaikka TT on tosiaan tukeva, eikä kaatumisvaaraa oikeastaan ole, niin hän oppi hyvin varhain nousemaan salamannopeasti seisomaan TT:ssa. Leveä istuinlevy tekee sen, että jalat on helppo kiepauttaa istuimelle ja siitä sitten ponkaista ylös. Ikean halpismuovituolissa tämä seisomaannouseminen ei onnistunut ihan yhtä nopeasti, ja valjaat (=vyötäröremmi) toimivat paremmin, valjaita kun en koskaan saanut viriteltyä tyydyttävällä tavalla TT:iin. Olen kuullut muutaman muunkin sanovan tätä samaa tällä palstalla, mutta yleisesti ottaen lapset taitavat istua TT:ssä aika kiltisti, tämä seisomisongelma taitaa olla enemmän sellaisten " houdini-lasten" hommia.Miinusta on myös tuo, että se on tosiaan aika hankala puhdistaa verrattuna näihin muovi/metallituoleihin, meillä ainakin tuntuu puuronkyrsät ja muusinloput kertyvän etenkin selkänojaan, vaikka joka ainoan ruokailukerran pyyhinkin sen. Tarvitsee siis kunnon puhdistamisen aina välillä.Lisäksi viimeinen miinus on se, että ainakin tummanruskea tuoli kulahti aika äkkiä. Aivan ensimmäisellä kerralla tuolissa istuessaan poika iski hampaansa selkänojan kulmaan kiinni ja järsi siihen vaaleat hampaanjäljet. Ei siis kovin puremisen kestävä. Toisaalta on ehkä pintakäsittelystä kiinni, vaaleat tuolit ovat ehkä kestävämpiä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat