Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meidän perusterveellä lapsella on nyt tulehdusarvot koholla ja saatiin lähete tonne Lasten ja Nuorten sairaalaan päivystykseen. Pojasta otettiin tänään aikaisemmin verikokeet, mutta mulla ei ole hajuakaan, mitä (ja miten) ne tuolla sairaalassa tutkii. Onko kenenkään lapsella ollut sama tilanne ja mitä tehtiin? Meidän pojalla on ollut yli viikon kuumetta ja nyt parin päivän ajan jalat jotenkin oudon jäykät. Nilkat oli lääkärin mukaan turvoksissa ja kuumat. No, illalla se toivon mukaan selviää...

Kommentit (9)

Kuume oli ainoa oire. Sairaalassa ruvettiin sulkemaan pois eri syitä. Otettiin keuhkoröntgen, virtsanäyte, näyte kurkusta. Varmaan muitakin testejä, en enää muista. Silloin syynä keuhkokuume, 2 vrk sairaalassa, antibiootit suoneen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onko ollut muutamiin viikkoihin kurkkutulehdusta? On sen jälkitauti. Hoidettavissa.

Voi olla myös septinen infektio (silloin liikearkuus, kuume yli 38.5, crp yli 20), Onko ihottumaa jossain päin (pepussa) tai mahakipuja= silloin voi olla henoch-schönleinin purppura, urtikaria-artriitti, jos on ollut penisilliini/antibiootti parin viikon sisällä, enteroartriitti (joka toisella sairastavalla mahavaivoja, alsko ja crp hyvinkin korkeita)onko ollut muutamien viikkojen aikana mahaoireita-voi olla sen jälkitila, myös esim leukemia voi aiheuttaa (eritäin harvinaista)

on myös vielä koko joukko mahdollisia, en viitsi tässä niitä luetella, ovat harvinaisempia kuitenkin.

Tutkimuksia joita luultavasti tehdään: kysellään taustoista ja sairauksista lähiviikkojen aikana, otetaan verikokeet (ainakin crp, lasko, leukosyytit, leukosyyttien erittelylaskenta, hemoglobiini, trombosyytit) nieluviljely, virtsakoe. Mahdollisesti tarpeen mukaan ulosteviljelyä ja vasta-aineita ja reumatekijöitä (yleensä jos yli kaksi viikkoa kestäneet oireet, niinv asta sitten erikoistutkimuksia)

Mitä tonne pitää/kannattaa ottaa mukaan? Voiko siis olla, että pojan pitäisi jäädä sinne yöksi??? Kai mä saan silloin jäädä myös!? Onneksi asutaan sen verran lähellä, että mies voi sitten käydä hakemassa puuttuvia tavaroita.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat