Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko iso remontti usein koetus parisuhteelle?

Vierailija

Me mentiin vuosi sitten naimisiin. Nyt ostettiin oma, ihana, mutta ränsistynyt talo ja ruvetaan sitä kesälomalla remontoimaan.Vähän jännittää kun usein puhutaan että talon rakennus on haaste parisuhteelle ja monet eroaa rakennusaikana, mutta mites iso remontti?Uskon kyllä että meillä asiat hyvin, mutta mielenkiinnosta tämä aloitus.

Kommentit (8)

Me ostettiin kanssa remontoitava omakotitalo noin kaksi vuotta sitten ja vielä on remontti vaiheessa. Asuintilat on kyllä suurelta osin rempattu. Ollaan asuttu tässä remonttia tehdessä kolmen lapsen kanssa. Kolmas syntyi kyllä vajaa vuosi talon oston jälkeen. Tässä projektissa toisen aika menee käytännössä remontoidessa jolloin toinen on oikeasti lähes yksinhuoltaja. Remontoijalla menee hermot kun välillä pitäisi huomioida lasten päiväunia yms. Yhteistä aikaa pitää oikeasti todella järjestää ja silloinkin miettii että nytkin voisin tehdä sitä sun tätä.Mutta jos teillä ei lapsia niin varmasti helpompaa kun molemmat voivat osallistua varsinaiseen remonttiin. Keskenäinen neuvottelutaito joutuu koetukselle mutta meillä ainakin se on kehittynyt merkittävästi remonttia edeltävästä ajasta. Sitten tietenkin on se raha. Eli kaikki remppatarvikkeethan maksaa älyttömän paljon. Ei ole varaa ehkä tehdä siinä aikataulussa missä haluaisi ja keskeneräisyys alkaa ärsyttämään (kuten joku mainitsikin). Mutta kaikkeen tottuu. Ensimmäinen puoli vuotta alkuhuuman jälkeen meni meilläkin tapellessa mutta sitten kait molemmat totesi ettei siitä seuraa mitään hyvää ja nykyään osataan jo päästellä höyryt pihalle innokkaalla naulojen paukutuksella :)

Meillä on muuten ihan ok tämä meidän valtava vanhan talon remppamme, mutta lasten tulon jälkeen se mutkistui. Joko haluaa olla lasten kanssa tai haluaa rempata, kumpikin ei käy. Me ollaan kyllä yritetty molempia, mutta sitten tilanne onkin se, että remontti kestää vuosia ja vuosia....

me olemme olleet yhdessä 18 vuotta ja viime vuonna uusittiin keittiö alusta loppuun. Emme ole kymmeneen vuoteen tapelleet niin kuin viime syksynä...

Tykätään molemmat tehdä remonttihommia niin päinvastoin remontit on meille aina olleet erityisen hyviä aikoja. Kiva suunnitella ja tehdä yhdessä asioita :)

Me ollaan toimistotyötä tekeviä ja vain keskinkertaisilla taipumuksilla varustettuja ja silti on nautittu remontoinnista. Aivan ihanaa touhailla yhdessä ja yhtään riitaa ei remontin takia tullut. Lapsi oli mukana remontoimassa ja siinä se pyöri mukana jaloissa. Toki lapsen läsnäolo tarkoitti sitä, että toisen työtehosta meni 50-70% muksun seurailuun ja ohjeistamiseen, mutta haluttiin kuitenkin olla yhdessä mielummin kuin, että toinen on yksin remontoimassa ja toinen mököttää kotona. Ja joissain hommissa oli apua kahdesta käsiparista, jos piti pitää vaikka jostain kiinni. Meille remppa oli hauskaa touhailua, vaikka aktiivisin vaihe kesti puoli vuotta ja koko projekti lähes kaksi vuotta. Tehtiin täydellinen remontti omakotitaloon.Sitten taas myynnissä on paljon puoliksi remontoituja taloja, joissa on ero tullut. (erityisesti rintamamiestaloja). Ei ole parisuhde kestänyt sitä tai sitten olisi ero tullut joka tapauksessa.

Meillä vei eron partaalle. Sinänsä on raskasta asua pienten lasten kanssa remontin keskellä kun on pölyä ja sotkua joka paikassa. Meillä paljastui remontoidessa odottamaton vielä vesivahinko ja se sai meidät melkein toistemme pahimmiksi vihamiehiksi.

Jos vielä remontoisin, en missään tapauksessa suostuisi asumaan remontin keskellä. Pienen pintaremontin kyllä kestäisin (tapetointi, maalaus) mutta ei enempää.

Aluksihan se on tosi viehättävää, mutta sitten alkaa keskeneräisyys sapettaa. Ja jos kesälomat ja viikonloput yms. menee aina remonttiin. Jos taas ei mene, kaikki on aina sekaisin.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat