Vierailija

Meillä on kaksio, joka on vuokralla. Mitään isotuloisia ei olla, itsekin olen opiskelijaäiti. Kuitenkin halutaan vielä asuntoa pitää, vaikka sekin on velkainen.

Asunnossa on vuokralainen: äiti pienen lapsen kanssa. Vuokrat on hoituneet ajallaan vaikkakin maksuaikaa on välillä pyydetty.

Nyt lomailimme, enkä tarkistellut tilejä. Kävi ilmi, että kahden kuukauden vuokrat ovat jääneet maksamatta.

Miten ihmeessä menettelen? En saa vuokralaiseen yhteyttä, ei vastaa soittopyyntöihin. Miten saan häneltä vuokrat ja entä pois asunnosta? Onko kenelläkään kokemusta tällaisesta?

Sivut

Kommentit (24)

mutta kyllä silti kannattaa ensin tarkistaa tilanne. Ei toki liian sinisilmäinen pidä olla, mutta hyvähän se olisi tilanne tietää ennen kuin toimii.

En tiedä tästä tapauksesta, mutta onhan vuokralainen kenties voinut joutua sairaalaan, tai lapsi kuollut tai tapahtunut jotain muuta niin pahaa ettei vuokranmaksu ole heti ollut ensimmäisenä mielessä. Silloin on syytä joustaa jos itse siihen vain pystyy. Mutta mikäli vuokralainen vain lusmuilee niin turha jäädä odottelemaan ja kuuntelemaan selityksiäVierailija:

Lainaus:


Tylyä, mutta jos nyt kuuntelet selityksiä ja olet armelias, tilanne tulee toistumaan ja sinä olet se, joka häviää.

Ihminen on siis jättänyt kahden kuukauden vuokrat maksamatta ilman minkäänlaista omatoimista selitystä. Ei vaikuta siltä, että hän tulisi tulevaisuudessa hoitamaan asiansa.

Sattuiskohan 18 olemaan vielä paikalla? Oliko asianajajan kautta toimiminen helppoa ja nopeaa? kannattaisiko käyttää 2-3 vuokrarästi-tapauksessa?

Nyt tilanne on kohta se, että kolmaskin vuokra pitäisi maksaa. Epäilen, ettei vuokralainen siihen pysty.t. ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ilmoita siitä myös siinä kirjatussa kirjeessä. Mutta vuokralaista et voi heittää pellolle ilman oikeuden häätöpäätöstä. Asunto on kuitenkin hänen kotinsa.Kannattaa ajatella asiaa toisin päin, eli jos olisit itse esim. opiskelija kaupungissa, jossa hankala saada asuntoa. Vuokranantajasihan voisi kalastella parempaa vuokraa maksavaa asukasta koko ajan ja pistää sinut pellolle saman tien, kun sopivampi löytyisi. Lailla siis suojellaan tavallaan heikommassa asemassa olevaa. Mutta oikeuden päätöksen jälkeen ulosottomies hoitaa häädön.Periaatteessa asunnossa voi asua maksamatta vuokraa (mutta vuokra siis ulosmitataan ko. hlön tuloista sinulle, jos viet asian oikeuteen) niin kauan, että asia käsitellään oikeudessa. Et menetä mitään tuloja. Muista eritellä oikeutta varten kaikki maksamatta jääneet erät tarkasti.Tylyä, mutta jos nyt kuuntelet selityksiä ja olet armelias, tilanne tulee toistumaan ja sinä olet se, joka häviää.

Ihminen on siis jättänyt kahden kuukauden vuokrat maksamatta ilman minkäänlaista omatoimista selitystä. Ei vaikuta siltä, että hän tulisi tulevaisuudessa hoitamaan asiansa.

eikä meille vuokranantajina tullut mitään kuluja. Ulosottovirastossa neuvoivat meitä täyttämään tarvittavat paperit. Ja itse en välttämättä ryhtyisi sovittelemaan vuokralaisen kanssa velan lyhennyseriä, ainakaan pitkän ajan kuluessa tapahtuvaa lyhennystä. Näin varsinkin jos on asunnosta vielä itselläänkin lainaa maksettavana. Kohta olet vaan itsekin pulassa lainanlyhennyksien kanssa.... Julmaa ehken mutta kunkin on ajateltava ensin omaa tilannettaan jottei kohta ole omat lainat korkoineen ulosotossa...3

missä käy ilmi että mikäli vuokria ei ole suoritettu tiettyyn päivään mennessä ja mikäli vuokrien maksu viivästyy jatkossa, tullaan vuokrasopimus purkamaan. Otat tietysti tämän varoituksen kahtena kappaleena, yritä toimittaa varoitus vuokralaiselle käteen ja ota nimi alle että on vastaanottanut ko. paperin. ikävä tilanne :(

yrittäisin saada sen yhteyden vuokralaiseen, menisin vaikka käymään. Häntä voi hävettää tilanne niin paljon ettei uskalla vastata kun pelkää reaktiotasi. Kuuntelisin selityksen, ja jos se olisi hyvä (on ollut sairaalassa tai muu iso takapakki ollut) antaisin vielä maksuaikaa mikäli pystyisi uskottavasti selittämään maksuohjelmansa, eli voisi todistaa jotenkin mistä ja miten saisi rahaa maksuun.

Jos en saisi millään konstilla yhteyttä, tai ei olisi mitään syytä maksamatta jättämiseen niin sitten toimisin niin kuin tuossa edellä on neuvottu, eli oikeuteen veisin asian.

Ihmisille voi joskus käydä huonosti, eikä asiaa paranna jos heti ollaan oikeuteen viemässä, joskus kannattaa antaa uusi tilaisuus. Mutta jos ei mitään järkevää sopimusta saa aikaiseksi eikä vuokralainen edes yritä niin sitten toki vaadi omasi pois vaikka raastuvan kautta

toki purkaa sopimuksen muutenkin, mutta miten saat vuokralaisen ulos asunnosta jos kieltäytyy lähtemästä ?

Voit silti joutua oikeuteen vaikka sopimus olisi jo purettu

Tein sen asianajotoimiston kautta. Vein sinne tositteet siitä, ettei vuokraa ole maksettu. Kustannukset eivät olleet kovin korkeat (minulle). Vuokrat laitettiin perintään.Uudet vuokralaiset hommaan nykyään Huoneistokeskuksen kautta, he pitävät huolta siitä, että otetaan luotettavia tyyppejä ja tehdään lailliset sopimukset.

KIRJATTUNA KIRJEENÄ. Näin sinulle jää todiste siitä, että vuokralainen on vastaanottanut maksukehotuksen.Jos vuokralainen ei ota kirjeen saamisen jälkeen yhteyttä teihin, on syytä hakea vuokrasopimuksen purkua ja oikeutta häätöön käräjäoikeudesta. TOimenpide on suhteellisen simppeli. Vaatii vaan paperityötä. Tarvitaan esim. selvitys maksetuista ja maksamatta jääneistä vuokrista. OIkeudessa neuvotaan kyllä, mitä tarvitaan.Prosessi vie ainakin kuukauden verran. Riippuu kaupungista.Sen jälkeen asia on ulosottomiehen käsissä. Ko. hlön tuloista ulosmitataan teille rästiin jääneet vuokrat, eikä vuokralaisilla luonnollisesti ole häädön jälkeen enää oikeutta asua asunnossa.Ennen virallista häätöpäätöstä teillä ei kuitenkaan ole mitään oikeutta nostella vuokralaisen tavaroita pihalle jne. , kuten joku ylempänä neuvoi. Joudutte vain itse vaikeuksiin tuollaisesta.

T: isännöitsijän vaimo

Olen jo ollut ihan paniikissa, kun en ole vastaavassa tilanteessa ennen ollut ja en oikein vuokranantajaksikaan itseäni ole tuntenut. No, tässä tilanteessa nyt ollaan ja siperia opettaa.

Vuokralainen tuli meille aikanaan aika hankalasta tilanteesta, mies oli heittänyt pellolle lapsen kanssa. En toki halua hänelle vaikeuksia, mutta niinkuin joku sanoikin, olen kohta itse lirissä pankin kanssa jos tilanne jatkuu tällaisena.

Laitankin sen kirjatun kirjeen ja kirjallisen varoituksen. Eikö vuokrasopimusta voi purkaa ilman oikeuden päätöstä? Voiko hän asua pitkäänkin asunnossa maksamatta vuokraa?t.ap

vielä lisää että näin kesällä esim. sossun päätökset saattavat venyä viikkotolkulla, mikäli siis vuokralaisenne on sieltä hakenut apua, me itse olemme joutuneet maksamaan vuokran aina kuun lopussa sen takia että sossulla on mennyt niin kauan laskea ja tarkistaa tilanteemme, onneksi vuokranantaja ymmärtää tämän.

annoimme heille häädön ja perimme vuokrarästit ulosoton kautta. Joutuivat maksamaan kaikki rästit ja lisäksi vielä korkoa niille ja perimiskulut...

eli vuokrakarhukirje ja ilmoitus asian viemisestä oikeuteen kirjattuna kirjeenä.Vuokralaisen on silloin todistettavasti saanut kirjeen ja asia on siitä eteenpäin hänen vastuullaan. Jos kirjettä taas ei noudeta (sen kulkua voi muuten seurata postin sivuille netissä), on ilmeisesti sattunut jotain vakavampaa.

Anna virallinen varoitus ja vaikka pari viikkoa maksuaikaa, jos ei maksa niin purat sopimuksen. Lainvoiman purku saa vasta kun asia on käsitelty oikeudessa. Sen jälkeen jos ei lähde niin ulosottomies hoitaa kyllä kämpän tyhjäksi. Ulosoton kautta saat myös rästit (jos saat).

Muista olla kuitenkin inhimillinen vuokralaista kohtaan, jospa saisitte aikaan jonkinlaisen maksusopimuksen, jolla vuokralainen lyhentäisi rästejä kuukausittain. Kuluja kun tulee itsellesikin jos oikeuteen menee.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat