Vierailija

Mitä järkeä tehdä omille lapsilleen karhunpalvelus?

Maksetaan vuokrat, ruuat, ryyppäämiset ja rellestämiset. Ei se haittaa, jos ei saa töitä, kyllähän kesällä pappa betalar. No, eipä haittaa sekään, jos opiskeluaikana ei saa työharjoittelupaikkaa, isukki voi kirjoittaa todistuksen, että on ollut 3 kk työharjoittelussa, vaikka todellisuudessa sekin aika on mennyt ryypiskellessä.Onnea vaan näiden nuorten elämälle jossain vaiheessa!!!!

Kommentit (15)

1) haluavat tukea opiskelussa tai hankalalla ja taloudellista panostusta vaativalla uralla joko alussa tai tilapäisissä suvantopaikoissa (esim itse sain taloudellista tukea väikkärin tekoon eräässä vaiheessa kun muuta tukea ei ollut)2) keski-ikäisillä vanhemmilla rahaa on ja3) monet haluavat käyttää sitä rakastamiinsa ihmisiin, siis lapsiinsaYhtään sellaista perhettä en tiedä, jossa (aikuistenkaan) lasten ryyppäämistä ja rellestämistä kustannettaisiin. En myöskään sellaista jossa se olisi johtanut vastuuntunnottomuuteen tai edes taivaanrannanmaalariuteen. En myöskään sellaista, jossa taloudellinen tuki ei toisi muassaan tiettyä muutakin tilivelvollisuutta sosiaalisista velvoitteista puhumattakaan sitä antavia vanhempia kohtaan.

Valittaa ja itkeä että aijai kun rahat on loppu, vaikka tietää että saa vanhemmilta kuinka paljon tahansa. Taikka voivotella että menipä taas ruokakauppaan rahaa, vaikka mutsi ja faija maksoivat ostokset. Arg.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meitä siis kaksi lasta, ja vanhempani kustantavat veljeni (27.v) elämisen, mutta minulle ei liikene ropoakaan. Itse tällä hetkellä työttömänä, onneksi lyhyen aikaa vaan, töitä siis tiedossa. Veljeni ihan säännöllisessä ansiotyössä, mutta vanhempani maksavat hänelle kuukausirahaa, ja ovat jatkuvasti huolissaan siitä, että riittäähän hänellä rahat. Minulta ehkä joskus 18.v kysytty, että tarvitsenko rahaa. Nyt olen siis 24, enkä todellakaan kaipaa vanhempieni rahoja. Mutta olisivat sitten antamatta niitä veljellenikään.

Näin on ollut siis aina. Ja suoraa seurausta tästä tavasta toimia on veljeni nykyinen rahankäyttö; ei mitään vastuuta, koska tietää, että vanhemmat antavat aina rahaa, kun tilin saldo lähenee nollaa.

Ai joo, vielä muuten yksi vinkki, jotka haluavat vanhempiensa elättävän: Pidä osoitteesi vanhempiesi luona, vaikka itse asuisit jo muualla, näin laskut menevät vanhemmillesi ja eivät he raaski olla maksamatta laskujasi! Näin toimii myös veljeni...

Vanhemmilla on niin suuret tulot, esim. oma firma, että lasten elämisen kustantaminen on heille vain pieni siivu. Tietenkin opiskeluun ja työntekoon kannustetaan, mutta se ei ole mikään elinehto.

Säälittäviä. Yksikin 20v vasta tosin, tuli maitojunalla armeijasta, kun ei tykännyt siitä, että häntä käsketään... Huoh.

Ihan oikeasti millaista näiden henkisesti keskenkasvuisten elämä on tulevaisuudessa, kun ei ne isi ja äitikään ikuisesti elä.


Kuitenkin mun 7 sisarusta on opiskelleet itselleen suht hyvät ammatit (lakimiestä, lääkäriä, opettajaa). Minä ainut meidän perheen mustalammas, joka jätti opiskelut peruskouluun. Silti muutin 16-vuotiaana omilleni ja olin duunissa heti peruskoulun jälkeen, tein 1-3 duunia aina kerralla ja olin ahkera tekemään duunia, vaikka samalmutsi/faija rahoitti elämääni aikalailla.Mutsi ja faija on aina halunneet antaa myös lapsille rahojaan, koska meitä lapsia he rakastavat (tai no faija jo delannut, mutta silloin kun vielä eli) niin haluavat jakaa meidän kanssaan myös varallisuuttaan.Jokaisen perheen oma asia miten rahansa käyttävät :)

yhden nelikymppisen miehen joka asuu isän ja äidin kanssa. Mitään ammattia ei ole lukenut itselleen, armeijasta tuli maitojunalla takaisin, käy vaan baarissa kaljoilla.

mutta lähipiirissä on 26-vuotias neitokainen, joka on aikanaan jättänyt koulut kesken, tehnyt lapsen (luultavasti lisää saa tulla) eikä tarkoitustakaan mennä ikinä töihin. Vanhemmat maksaa kaiken (pienistä tuloistaan!) mitä pystyy, sossu osan. Lapsen avulla saa varmaan aika helposti ´maksamaan...

rahaa saa seinästä, eikä ole käsitystä siitä, miten se sinne seinään tulee. Ei tarvitse etsiä töitä, koska ei tarvitse ansaita rahaa, koska isi maksaa kaiken, vuokra ja laskut mukaanlukien. Kaupassa ei tarvitse osata muuta kun reitti kaljahyllylle, koska äiti täyttää jääkaapin.

Kertokaapas, miten tämmöisestä siirrytään niin sanotusti elättämään itse itseään?

Tottakai vanhemmat lähes poikkeukestta auttavat lapsiaan, eihän siitä ollut kyse. VAAN siitä, että vanhemmat ELÄTTÄVÄT aikuiset lapsensa, jotka kaiken järjen mukaan voisivat olla jo veronmaksajia.

Kysehän ei ollut siitä, etteikö vahemmat saisi auttaa lapsiaan. Kyse oli siitä, että elätetään täysi-ikäistä, joka ei itse laita rikkaa ristiin oman elatuksensa eteen/käyttää rahansa täysin väärin.Itse katson vähän säälien yhden ystäväni pikkuveljeä, joka on kohta jo 24-vuotias, eikä ole vielä tehnyt lukion jälkeen yhtään mitään. Kun ei ole ollut pakko, kun on iso koti missä asua iskän ja äiskän kanssa...Kun ei mikään oikein kiinnosta eikä sitä oikein tiedä mitä tekis...Kyllä me ollaan kavereiden kanssa todettu, että sellainen " pienoinen pakko" on meidätkin ajanut lopulta sille omalle alalle ja itsenäisyyteen. Kun vanhemmat on sanoneet, että niin akuan saat asua kotona ilmaiseksi kun opiskelet, mutta jos et, niin sitten menet tihin ja elätät itsesi, niin kummasti on tehnyt mieli opiskella...ja sitä kautta löytää se oma ammatti jne.Eli ap:n kanssa olen ihan samaa mieltä, karhunpalveluksen tuollaiset vanhemmat tekee lapsilleen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat