Vierailija

Koiranpentu on hankinnassa, kotona kaksi narttua. Nyt mietiimme, olisiko urospentu kuitenkin koirakatraan jatkoksi parempi vaihtoehto? Apuja?

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä nuo nartut on reilun vuoden ikäerolla ja vaikka ovat toistensa bestiksiä, niin välillä yhteenottoja sattuu. Nartuilla arvojärjestystä selvitellään tasaisesti ja jatkuvasti, urokset taas selvittelevät välinsä kerralla. Tiedän paljon perheitä, joissa on ollut useampia narttuja ja toisesta on jouduttu luopumaan, kun eivät enää tule toimeen. Jatkuva välien selvittely tai kyräily on koirille stressaavaa.Pennun luonteeseen kyllä voi vaikuttaa valitsemalla porukan jatkoksi ei-dominoivan yksilön. Meillekin jos tulisi nyt uusi pentu, niin se olisi narttu. Ikäeroa olisi kylläkin nyt jo useampi vuosi tuohon nykyiseen nuorempaan, mutta alistuvampi pentu se silti saisi olla.

- mitä harrastatte (vaikuttaa kastrointiin)

- ovatko koirat jalostuskäytössä

- mitkä ovat ikäerot

- mikä rotu, onko dominoiva; eroja sukupuolten välillä

- minkälaisia nartut ovat luonteeltaan

- tuleva kokoero

- mahdolliset järjestelyt juoksujen aikanaMeillä kotona 2 narttua ja 1 uros. Uros kastroitiin.

Ap:lle: Narttu voisi olla "helpompi" koska sinulla on jo 2 narttua ennestään. Uroksen kanssa joudut olemaan tarkkana ettei pääse vahinkoastumisia tapahtumaan ja jos nartuilla juoksut eri aikaan ja pari kertaa vuodessa/narttu niin siinä sitten onkin valvomista. Uroksen voi aina kastoida mutta se kannattaisi tehdä vasta kun se on saavuttanut sukukypsyyden...

Tai sitten steriloit nartut jos et meinaa pentuja tehdä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat