Seuraa 

Meillä 4 v. tyttö ja kuivan ihon takia en viitsi häntä joka päivä laittaa suihkuun tai kylpyyn. Hoidatteko silti joka päivä jotenkin alapään pesun? Miten? Voisiko tämän ikäisen kanssa jo alkaa opetella bidee-suihkun käyttöä (tietysti valvotusti ;) ).

Kommentit (10)

Meillä myös vaihdetaan alushousut joka päivä oli " näkyvää" likaa tai ei. Aamulla alapesu käsisuihkulla ja " suihkuttomana" iltana myös. Olen pojallani (ja myös 7kk tytölläni) käyttänyt iltaisin perusvoidetta (agualan L) pepun ja pippelin pesuun.

Meillä ei kylläkään ole kuivaihoisuutta, mutta tuntuu " puhtaammalta" kun pesee rasvalla.

Meillä poika 3.5 v käy kerran viikossa kylvyssä. Kasvot, kaulan ja korvantaustat pudistan päivittäin caledula öljyyn kastelulla vanutupolla. Muuten ei pävittäin pesua, paitsi siis kädet ja hampaat. Pikkarit vaidetaan joka päivä.Alkusyksystä käytiin joka päivä suihkussa mutta luovuin siitä, kun tuli ihottumaläiskiä kaulaan käsivarsiin. Atooppinen ihottuma todettu pienempänä. Iho on ollut parempi, kun vähensin pesuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

3,5v tyttö ja 1,5v poika käyvät joka ilta suihkussa samalla kun käyn itsekin. Joka ilta ei käytetä vartalon pesuun pesuainetta/rasvaa, vaan pelkästään suihkutellaan. Suihkun jälkeen rasvaan molemmilta jalat ja kädet, tytöllä käytän perusrasvoja ja pojalla atooppisen ihon vuoksi Locobase repairia tai Ceridalia. Kylvyssä jos käyvät niin tilkka kylpyöljyä. Pojalta rasvailen jalkoja myös pyllypesun jälkeen. Hiukset pesen tytöltä shampoolla kerran viikossa, eivät vielä niin rasvoitukaan. Pikkarit neiti vaihtaa joka päivä vähintään kerran. On tosi tarkka itse siitä ettei niihin saa tulla tippaakaan pisua potalla käydessä :-)

juuri sillä bidee-suihkulla. Siis aamuisin aina sillä ja sitten niinä päivinä, joina ei käy kokopesulla suihkussa niin sitten myös iltaisin suihkautan iltapissan yhteydessä sillä käsisuihkulla. Alushousut meillä vaihdetaan lapsilla myös aina kerran päivässä, vaikkei niissä oikeastaan koskaan mitään näkyvää likaa olekaan :).En tiedä, missä vaiheessa alan opettaa omatoimisuuteen tuossa suihkun käyttö-asiassa, kun vielä menee nuo tytön pesut siinä samalla kun pienemmän siskon pyllynkin pesee.

atooppinen iho ei olekaan seurausta siitä että suihkussa/pesulla käytäisiin liian usein. Päinvastoin nykysuositus atoopikoille on käydä suihkussa päivittäin. Eri asia sitten minkälaisia pesuaineita käyttää.

Joka toinen päivä käydään suihkussa/kylvyssä, kerran viikossa sauna. Hiukset pestään shamppoolla kerran viikossa (saunapäivänä). Hampaat pestään aamuin illoin, kädet pestään muutaman kerran päivässä. Iltaisin (kun ei ole suihku/kylpy) pestään peppu ja kasvot ennen nukkumaan menoa. Iltapesun jälkeen kumpikin tenava rasvataan... kuiva iho kummallakin.

joka ilta kylvyssä. Poika on atoopikko (1,5v). Ja just eilen oli kontrolli ihotauti polilla, ja käsky kävi et öljykylvyssä joka ilta ja antibiootit päälle, jalat tulehtuneet kun raapii niitä niin kovasti.

Eli kylpy nyt joka ilta.

Muuten meillä on kylvetty n. 2-3 kertaa viikossa.

Alapesut tehdään aamua iltaa ja sitten tietty kakkavaipan yhteydessä.

alusta asti pestään bidee-suihkulla pylly/pimppiosasto joka ilta. sitten laitetaan jankkirasvaa = Locobase repair.jos ei pese/rasvaa, saattaa itkeä kun on alapää kipeä.meillä on talvella atooppinen iho, aina kokokylvyn (2krt viikossa) jälkeen rasvaan Locobase repairilla ja osaksi Ceralanilla.Locobase-rasva on tosi arvokas, onneksi on lapsivakuutus.Pienokaisella (7 kk) rasvaan jalat joka vaippapesun jälkeen Locobasella myös, ei ole atooppinen iho vielä , mutta syksyllä ennen kuin aloitin rasvaamisen, oli sellaisia punakoita läikkiä ihon kuivuudesta johtuen. Vauvalle rasvaan posket ja huulet joka ilta tällä rasvalla myös.Meillä ei suihkutella joka ilta, muutaman kerran viikossa. Aamuisin pyllyn pesu, kasvot ja hampaat. Iltaisin kasvot ja hampaat. Eikä ole kuiva iho.terv. mamma maaliskuu.

Alapää pestään suihkun yhteydessä (pari kertaa viikossa), ei erikseen joka päivä. Kalsareitakaan ei ihan joka päivä vaihdeta, vaan ehkä parin päivän välein. Lapset 4v ja 6v. Ihot ovat kyllä kunnossa, ei atoopikkoja ym.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat