Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meillä vauva kohta 9 kk ja mietin, että missä vaihessa toinen lämminruoka (kasvissose) vaihtuu myös liharuoaksi.

Kommentit (8)

Me asutaan ulkomailla, ja täällä on tietysti eri ohjeet kuin Suomessa. Vaavi on 7 kk ja täällä suositellaan antamaan lihaa vasta kerran, pari viikossa. Me ollaan kyllä lihansyöjäperhe, mutta ennen 1 v ikää en aio kiirehtiä lihan antamista vauvalle. Ei vauva tarvitse liharuokaa joka päivä.Tällä hetkellä hän saa yhden hedelmäaterian, yhden kasvis (+ joskus liha) aterian ja yhden vellin päivässä, loput maitoa. Ei hänelle enempi maistukaan, mutta silti kasvaa hyvin ja on pullukka tyttö.

tulleen vihkosen mukaan (joku ateriataulukko tms..) 9 kk:n ikäiselle kuuluu kaks liha-ateriaa päivässä. Niinpä lisäsin toisen liha-aterian silloin. Tuo liha-aterioiden aloitus ym. riippuu varmaan siitäkin milloin on ylipäätään aloiteltu kiinteät ruuat. Meillä aloiteltiin reilun 5 kk:n ikäisenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän neuvolasta ohjeistettiin, että 10 kk:n ikäisellä pitäisi olla kaksi liha/kala/kana/muna-ateriaa päivässä. Siihen asti riittää yksikin, mutta voit halutessasi antaa kaksikin jo 8 kk:n ikäisestä lähtien.

jessiina77:

Lainaus:
Sanne: saanko kysyä, missä maassa olette? Ja miten, onko siellä puhuttu tuosta raudan riittävästä saannista? Tiedän kyllä, joettä esim. kasvissyjäperheissä saadaan riittävästi rautaa, mutta ne käyttävätkin sitten monipuolisesti kaikkia erilaisia kasviksia.
Hollannissa ollaan. Kyllä meillekin painotettiin neuvolassa ennen 6 kk ikää, että kasvissoseita pitäisi alkaa jo maistelemaan, koska 6 kk lähtien vauva tarvitsee enemmän rautaa eikä pelkkä äidinmaito riitä. Meillä on seuraava neuvola 17.4. - otanpa siellä tämän rauta-asian puheeksi!

Meillä kans alotettiin antamaan kaks liharuokaa vähä ennen kuuden kuukauden ikää. Sitä enne ei ollu saanu edes kahta kasvissosetta mutta neuvolassa neuvottiin antamaan kaksi liharuokaa koska pitää paremmin nälkää.

.. ja neuvolassa keskusteltiin viime viikolla että voisi rueta antamaan 2 liha-ateriaa päivässä. Nyt sitten aloitellaan tätä ja hyvin maistuu. On varmaankin aika vauvakohtaista, että sillon kun tuntuu siltä että ruokaa menee sen verran että 2 lihasosetta olisi paikallaan.

Meidän neitokainen on pienikokoinen mutta ruoka maistuu!:DIida-Ilona ja Amira 6kk

menee pikkasen siis aiheen vierestä (milloin kaksi liha-ateriaa) mutta meillä neuvolantäti suorastaa kehotti ja painosti nopeaan lihan antamisen aloittamiseen, kun soseita oli 6-kuisella annettu vasta kaksi viikkoa. Syynä siis se, että kuulema puolen vuoden iästä eteenpäin äidinmaidon rautapitoisuus ei riitä enää vauvalle, vaan rautaa on saatava sitten myös muualta. Ilmeisesti (siis ainakin meidän terkan mukaan) tuota rautaa ei kasvissoseista riittävästi saa.Meillä on nyt annettu lihaa kerran päivässä.Sanne: saanko kysyä, missä maassa olette? Ja miten, onko siellä puhuttu tuosta raudan riittävästä saannista? Tiedän kyllä, joettä esim. kasvissyjäperheissä saadaan riittävästi rautaa, mutta ne käyttävätkin sitten monipuolisesti kaikkia erilaisia kasviksia.

Rautaahan on lisätty myös äidinmaidonkorvikkeeseen ja puurohiutaleisiin. Mutta kuten sanottu, kysyn ihan mielenkiinnosta ensi kerralla, mitä neuvola tarkkaan ottaen suosittelee. Lämpimiä aterioitahan täällä syödään joka tapauksessa vain 1 åäivässä, lounaaksi pelkkää leipää aikuiset ja koululaisetkin.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat