Seuraa 

Arvon tässä, minkä kokoiset ensijalkineet kannattaisi ostaa. Nyt noustaan jo pystyyn, muttei vielä kävellä ilman tukea. Alessa olisi kivoja kenkiä, mutta uskallanko ostaa.Eli gallupkysymykseen: minkä kokoinen jalka teidän lapsellanne oli siinä vaiheessa, kun kenkiä alettiin tarvitsemaan?

Kommentit (21)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei!Meillä sekä tytöllä että pojalla kengät koko oli 16 kun oppivat kävelemään. Ikää tytööllä oli 12 kk, pojalla 13 kk. Onneksi oli kesä ja ilman kenkiäkin pärjäsi. Lapsemme kulkivatkin eka kesän ilman kenkiä, sukkia källä kului. Onneksi oli lämmin kesä. Syksyllä kengän koko oli jo 18 ja seuraavana keväänä 22.Ninna

kengän koko oli 19. Tytöllä joka lähti 1-vuotispäivän tienoilla kävelemään, on talvikengät kokoa 21. Sinne mahtuu villasukka juuri sopivasti. Nämä talvikengät ostin jo viime keväänä alesta, kun olivat vaan 10¿. =) Riskillä mentiin, mutta juuri sopivat ovat!

Samaa mieltä olen kuin joku edellinenkin, että ei kannata ostaa kenkiä ennen kuin lapsi oikeasti kävelee. Kokoa on todella vaikea ennustaa etukäteen.

Eka kenkä oli 19. Tosin alkuun jalka kasvoi tosi nopeasti. Neljässä kuukaudessa oltiin siirrytty jo kokoon 22, joka oli eka kenkäkoko, jota käytettiinkin niin että käytön jälkiäkin jäi kenkiin. Sitä ennen kengät kävivät vain pyörähtämässä pojan jaloissa. Ja kyseessä neuvolan mittojen mukaan isojalkainen poika.Kakkonen käveli tuetta 10kk vanhana ja hänen jalka olikin niin pieni, että oli oikeasti vaikea löytää sopivia kenkiä. Kenkäkaupassa mitattuna sopiva kenkä olisi ollut 16, mutta eipä löytynyt. Ja kun oli vielä talvi, niin käveli toppatöppösillä... Lopputalvesta piti 19 koon talvikenkiä, jotka oli sairaan isot, mutta pienempiä en löytänyt. Nyt ikää 5v ja kengännumero 25.Kolmonen käveli tuetta 11kk ja 19 oli sopiva popo.

Nousi pystyyn ja alkoi kävellä puita pitkin 7-kuukauden ikäisenä.

Seuraavat oli sitten kokoa 18 ja Sit 19 ja 20 kokoiset kengät meni vielä 1,5-vuotiaanakin.

Jalka kasvoi eniten reilu 2-vuotiaana. 3 numeroa talven aikana...

Ja ennen kuin juokset kauppaan ostamaan 18-19 koon kenkiä, niin kerrotaan, että meillä oli kahdet ensiaskelkengät ja koot oli 22 ja 23.Ensiaskelkenkien oston voi suoraan sanottuna unohtaa etukäteen. Jalan koko saattaa kasvaa paljonkin kun sen päällä ruvetaan kävelemään ja samoin lesti saattaa muuttua lähes silmissä. Osta sitten kengät, kun kävelee kunnolla sisällä. Siitä menee varmasti vielä aikaa pikkuisen kun kävelee ulkona muhkuraisessa ja mahdollisesti lumisessa maastossa.

ja pojalla joka nyt on 7kk (eikä vielä toivottavasti kävele vähään aikaan) on jalan koko jo nyt 21-22 mutta on kyllä muutenkin tosi iso ikäisekseen.

Myyjän avustuksella ostettiin kengät juuri kun lähti kunnolla kävelemään. Ne sopivatkin sitten ½ vuotta.10 kk iässä, kun käveli tukien, sopivat jalkaan lahjaksi saamamme (plääh!) kokoa 20 olevat kengät, eli parissa kuukaudessa tuli huima kasvupyrähdys. Sen jälkeen jalan kasvu (poika täyttää keväällä 4) on ollut tasaista, numeron puolessa vuodessa.Olen ostanut alesta laatukenkiä " varastoon" jos olen saanut halvalla, mutta parit on jääneet miltei käyttämättä siksi, että sesonki on ollut väärä juuri silloin kun kenkä olisi sopiva. Esim. hienot sandaalit jäi aika vähälle käytölle talvikautena. :-) Se siitä ale-säästöstä...

Vierailija

Meillä likka oli 1v 1kk kun oppi kävellä ja oppi kävellä samantien myös kengät jalassa. Sukan kanssa jalka mitattuna 11cm eli kenkien koot on 19-20 kokoisia, molemmat koot menee.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat