Vierailija

Kohta 9-vuotiaalle tytölleni on selvästi tullut rintoihin muutoksia. Mietin vain, että onkohan liian aikaista? Kuulisin mielelläni kokemuksia tyttölasten vanhemmilta. Kiitos!

Sivut

Kommentit (70)

tytöillä alkaa ensin rintojen kasvu ja sen jälkeen häpykarvoitus. Yleensä vielä niin, että noin vuoden päästä rintojen muutoksesta alkaa häpykarvoitus ja siitä noin vuoden päästä kuukautiset. Ainahan ei näin käy, mutta tällaiset " ohjeelliset" ajat voisi olla, että rintojen kasvun alusta kestää kaksi vuotta, että alkaa menkat ja karvoituksesta noin vuosi kuukautisiin.Nämähän voivat vaihdellakin, että joillakin ensin karvoitus ennen rintoja, mutta tämä on tosin harvinaisempaa. Mutta varautukaa siihen, että rintojen kasvun tai karvoituksen ilmestyttyä niin noin 1-2 vuoden päästä tyttäresi kuukautiset alkaa.

ala-asteella oli jo c-kupin rinnat, nyt käytössä E.Tue lastasi henkisesti, koska maailma on täynnä vajaaälyisiä nuoria ja vanhoja miehiä joiden silmissä hoikka 13-vuotias tyttö jolla on isot rinnat on jotenkin vapaata riistaa monenlaisille kommenteille ja kähmimisille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ensin alkoi hiki haista. Sitten alkoi valkovuoto. Seuraavaksi alkoi tulla kainalokarvoitusta. riinat kasvoiva siinä mukana koko ajan. Sitten alapääkarvoitusta. Juuri 10 vuotta täytettyään alkoi kuukautiset.Asiaa kyllä myös tutkittiin verikokeilla ja muilla tutkimuksilla mutta mitään mainittavaa hormonivikaa ei löytynyt. Nyt hän on 12 vuotias. 170 cm pitkä tyttö jolla naisen muodot täysin.Itselläni murrosikä tuli ns. normiaikaan eli 13v.

Meillä ainakin puhuttiin niistä koulussa vasta viidennellä. Minulla oli silloin jo kuukautiset alkaneet. Onneksi oli äiti puhunut kotona.

Rinnat alkoivat myös kasvaa aiemmin kuin muilla. Yläasteella oli seiskalla tai kasilla jo c-kupit. Häpesin niitä.

Meidän esikoinen on juuri 11v täyttänyt ja rinnat alkoivat vähän kasvaa tämän vuoden alussa. Häpykarvoitusta on ollut jo varmaan vuoden verran...Löysin tämmöisen mielenkiintoisen sivuston, kun hain tuota suomalaisten tyttöjen kuukautisten keskimääräistä alkamisikää (joka on siis 13v niinkuin joku jo kirjoitti, luulin, että olisi ollut aiemmin, ite olin 11v kun alkoi).http:/ /ffp .uku .fi/teens/ (ota siis tyhjät välit pois)Sivusto on teineille tarkoitettu, mutta käy myös äideille! Sivuilla mm. tarkat kuvat tyttöjen ulkoisita muutoksista (piirretyt) ja samassa lukee, että koska nämä muutokset suurinpiirtein tapahtuu.

ja 11-vuotiaana C-kuppi rintsikoissa...

Kannattaa ehdottomasti jutella tytön kanssa, jos murkkuiän merkkejä on. Se on kuitenkin aika hämmentävää noin nuorella, kun ei tiedä mistä on kyse..

kaksi mustapäätäkin jo löytyy! Tuntuuhan se aika aikaselle, varsinkin kun oma murkkuikä ja siihen liittyvät muutokset alkoivat vasta 14-vuotiaana.


tämä on ns. nuppuaste. Siitä menee vielä ainakin pari, kolme vuotta, että rinnat ovat täysin ' aikuisen' koossa. tyttäresi kehittyy siis keskimääräsitä aikaisemmin kuin tytöt yleensä, mutta siis 9-vuotiaalla saattaa alkaa jo jopa kuukautiset. Sinuna aloittaisin juttelemaan näistä asioista jo kohta puoliin, ettei tule sitten yllätyksenä, jos näin käy.

Noin 1% tytöistä saa kuukuatiset 9-10-vuotiaana, suurin osa 13-14-vuotiaana. Karvoitustakin saattaa alkaa pian kasvaa kainaloihin ja alapäähän, mikä sekin on normaalia.Luultavasti tyttösi tulee siis ' naiseksi' hieman muita aiemmin, mikä saattaa olla hänestä hämmentävää ja pelottavaakin. Koita puhua asiasta niin, että se olisi hyvä ja hieno asia eikä mikään hävettävä juttu. Kun luokan pojat huomaavat kasvavat rinnat, saattaa alkaa kiusaaminen ja huomauttelu. Jos tyttäresi on asian kanssa sujut ja ylpeä itsestään, se ei ole henkisesti niin rankkaa.Mun mielestä koulussa kerrotaan aivan liian myöhään murrosiästä. Nykyään siitä puhutaan vasta vitos-kutos luokalla, mutta murrosiästä pitäis kyl puhuu ainakin tytöille viim. nelosella. Mitä mielt ootte?

Nuorimmalla tyttärellä alkoivat kuukautiset heti 12-vuotissyntymäpäivien jälkeen aikalailla yllätyksenä, kun kuitenkin karvoitus ja rintojen kasvu ovat vasta aivan alussa. Tyttö oli vasta 4:llä luokalla, eikä koulussa ollut asiasta puhuttu mitään. Terveystarkastuksessa terveydenhoitaja oli antanut tytölle valistusvihkosen, jonka tämä oli haudannut pöydälleen pinojen alle. Valistusvihkonen tuli puheeksi, kun aloin etsiä netistä tytölle jotain infoa. Meillä sanallinen opetus on erityisen tärkeää, kun tytöllä on vaikeuksia lukemisessa.

Viidennenluokan bilsankirjassa kyllä puhutaan jotain murrosiästä, mutta itselläni alkoi rinnat kasvaa jo 9 vuotiaana. 10 vuotiaana alkoi häpykarvoitus ja valkovuoto. Ja 11 vuotiaana alkoi kuukautiset. ja nyt olen 12 v.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat