Vierailija

meitä on kaksi aikuista ja 4 lasta, mies duunari ja mä kotona ja ei kyllä ole liikaa rahaa kun menee jo matkoihin ja vaatteisiin yms.

Kommentit (17)

Mielestäni esim. 40-50 e on ok summa kahdesta aikuisesta ja ehkä tuo 50 euroa, jos lapset ovat mukana. Omissa häissämme saimme rahalahjoina 20 eurosta eteenpäin, parin yksintulleen vieraan lahja oli juuri tuo 20 e ja mielestäni ihan sopiva summa ajatellen heidän työ- ja kotitilanteensa. Meille hääparina ei juuri ollut väliä, oliko summa pienempi tai suurempi, tylsempää olisi ollut, jos jonkun olisi täytynyt kieltäytyä tulemasta häihimme siksi, ettei ole " varaa" .

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ole mitenkään outoa edes, kun ihmiset menevät kolme-nelikymppisinä naimisiin.Tosin niille, joille rahankeräys on pääasia, veisin sitä kyllä extravähän. =)

Ei se musta ihan niin mene, että jokaisen pitää maksaa oma ruokansa. Ja varsinkin jos ostaakin lahjan (mitä minä yleensä suosin), voi sen hinta olla ihan hyvin vaikka " vaan" 20e, jos se tuntuu hyvältä lahjalta, ja ajattelen sen hääparille sopivan. Musta nää häälahja-vaatimukset on saaneet suorastaan absurdit mittasuhteet. Onneksi siis ei tullut tänä kesänä kutsua yksiinkään..

Joskus olen lukenut jostain, että 20e olisi korrekti summa per henki eli pariskunnalta se olisi noin 40e (mikä käytännössä on kai pakko " pyöristää" 50e...). Mutta lapsia ei ehkä tarvitse laskea kokonaisiksi henkilöiksi, vaikka " vievätkin" istumapaikan ja syövät juhlissa... (tosin vähemmän kuin aikuiset!). Minusta lapsiperhekin voisi laittaa sen 40-50e.Mutta nämä on tosi hankalia kysymyksiä!!! Edellä kuvaamani on se, mitä itse kuvittelen olevan sopivaa. Jos kyse olisi omista häistäni, en todellakaan haluaisi, että ihmiset antaisivat liian kalliita lahjoja, enkä myöskään haluaisi, että annetaan enemmän kuin mihin on varaa! Minusta silloin 20e lahja on aivan passeli vaikka koko porukalta! On inhottavaa, kun pitää laskelmoida noiden lahjojen suhteen, mutta toki on hääpareja, jotka katsovat hyvinkin tarkkaan, mitä kukakin antaa :( Ystäväpiirissäni on ollut muutamia, jotka pitkään häidenkin jälkeen pui huonoja lahjoja..!

Ei todellakaan tarvitse enemmän laittaa, varsinkaan jos ei ole varaa. Jos ei ole aikaisemmin tullut selväksi, niin häälahjan summan ei todellakaan tule kattaa mitään ruokakuluja. Kyllä on kummaa hommaa tämä, että ajatellaan, että vieraiden tulisi kustantaa häät. Jos ei ole varaa järjestää häitä, niin ei sitten järjestä tai vaihtoehtoisesti kutsuu vain lähimmät sukulaiset.

(Aikuinen 30 ja lapsi 15)Tuon verran joutuu hääpari teistä maksamaan. Jos olette pa, niin jättäkää lapset kotiin.Kyllä tulee kalliiksi kutsua tuollainen suurperhe. Minä kutsuinkin kaikki ilman lapsia. Olisi tullut kamalan kalliiksi tuommoisia kestitä.

Minulla on ystäväpiiristäni kokemusta (ja vähän omaakin), että hääkutsulistojakin laaditaan hampaat irvessä ja mietitään kenet on " pakko" kutsua, jos kutsutaan se ja se... jne. Eli ei ne häät aina niin pyyteettömät juhlat ole kuin toivoisi!Mutta toki siis on järkevintä laittaa omien varojensa mukaan ja jos hääparia se harmittaa, niin se menee tietenkin heidän huonojen tapojensa piikkiin. Itse vähän vastustan kaiken laista lahjojen tilaamista ja odottamista ja kannatan kyllä vanhaa sanontaa " lahjahevosen suuhun ei ole katsomista" ! En siksi oikein tykkää noista lahjalistoistakaan, vaikka ymmärrän tietysti niiden käytännöllisenkin puolen.

pihalla tms. Ja tietysti se läheisyyssuhde hääpariin... Summa voi mielestäni olla 4 hengen perheeltä mitä vaan välillä 20-100e, riippuen juuri näistä em. seikoista. Fiksua olisi hääparilta ottaa vastaan lahjat myös vieraiden varallisuuden mukaan, eli ei ole kyllä reilua olettaa, että pienituloinen lapsiperhe antaisi yhtä paljon kuin ihan toisella tulotasolla oleva perhe jne.

Meiltä menee kaksi aikuista; lapsia emme ota mukaan, koska kyseessä on iltapainotteiset ja ns. hienommat häät. Olimme ajatelleet 50e, mutta onko liian vähän?! Vai onko ok?

Ajattelin vielä sitäkin, että kun olemme olleet muissa häissä ja tänä kesänäkin mennään muutamiin, niin häälahjalistoissa olevat lahjat ovat hintaluokaltaan yleensä 30-60e, lukuunottamatta muutamia isompia yli 100e lahjoja, jotka on yleensä " korvamerkitty" lähisukulaisille tms. Miksi rahana pitäisi antaa enemmän kuin lahjana?!Meillä ei ole taloudellinen ongelma antaa enemmän, mutta haluaisimme antaa " järkevän summan" , sellaisen, mitä yleensä ystävien häälahjoihin laitetaan (ja minkä hintaisia lahjoja itsekin olemme ystäviltämme saaneet). Hääjuhlat ovat aina olleet vähän parempia juhlia, mutta silti tuo linja on mielestäni ollut pitävä... Puolin ja toisin! Onko muita mielipiteitä?!9

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat