Vierailija

Tuttu 22-v. tyttö yrittää vauvaa avokumppaninsa kanssa, vaikka 19-v. kumppani elää vanhempiensa kustannuksella. Ei ole viitsinyt hankkia ammattia tai mennä töihin. Pikku perheen elättäminen lankeaisi näiden vanhempien harteille, kun tytölläkään ei ole vakitöitä. Yhteiskunnan tuki ei riitä elämiseen.Onko oikein? Miksi on, miksi ei?Vähän arveluttaa seurata sivusta.

Sivut

Kommentit (33)

Vierailija:

Lainaus:


Tuttuni on 24-vuotias ja kaikki ruinataan vanhemmilta. Mies opiskelee ja itse on kotona,tehnyt kaksi lasta, vuoden välein. Ei siis oikeastaan mitään tuloja!! Mutta lapsia vain hankitaan. Veromätkyt, kaikki yllättävät menot, vaatteita itselle, satojen eurojen edestä, ostatetaan vanhemmilla.Nyt menevät vielä naimisiinkin...ja vanhempien kustannuksella. Ihan hirvittää tällaiset loiset!! En vain uskalla suoraan sanoa, mitä mieltä olen heidän käytöksestän, sillä muuten pidän heistä, kylä.

" Lapset on yhteiskunnan tulevaisuus" jne. Kyllä on loistava tulevaisuus tälläkin yhteiskunnalla, jos nuo lusmut hankkivat lisää jälkeläisiä ja opettavat heidätkin lusmuilemaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nimittäin aika heikoilla ovat, jos vanhemmat esim. sairastuvat ja rahaa ei enää saakaan niinkuin ennen.Tunnen tapauksen, jossa 18-vuotias oli aivan liian epäitsenäinen äidiksi. Vaikka muutaman vuoden vanhemmalla miehellä on työpaikka, on perheellä todella tiukkaa ja nuori äiti valittaa jatkuvasti rahapulaansa. Mies käyttää rahansa lähinnä omiin menoihinsa. Vanhemmat auttavat, mutta toisaalta sekaantuvat muutenkin vähän liikaakin lastensa elämään, ja pian varmaan sekin rahalähde loppuu riitojen takia... Harmittaa ihan tämän tytön puolesta, kun hän ei ajatellut ihan loppuun asti ennen kuin hankki haluamansa vauvan - ilman koulutusta ja mahdollisesti tulevaisuudessa yksinhuoltajana ilman vanhempien tukea ei tule olemaan helppoa... No, toivotaan että kaikki menee kuitenkin hyvin!

Vai että vastuuntunnotonta pyytää rahaa vanhemmiltaan. :DMilläs elät 200¿ opintotuelle - sähkö ja vesi + muut laskut?

Et niin millään! Onneksi on perhe, joka antaa ruokaan rahaa!Töihin en halua opiskelujen ohessa mennä, koska se hidastuttaisi valmistumistani ja alentaisi arvosanoja.

Kyllä rupeskin kiukuttamaan!Niin ja lapsia mulla ei VIELÄ ole.

Jokaisen oma asia mihin rahansa käyttää. Jos vanhemmat ovat varakkaita, miksi he eivät saisi vapaaehtoisesti antaa lapsille rahaa? Rahat päätyvät kuitenkin lasten tileille perintönä jonain päivänä jos vanhemmat eivät rahojaan elinaikanaan tuhlaa.

Vierailija:

Lainaus:


mukava, kun on joku joka elättää. En itse ainakaan mene töihin, ellei pakko ole. Enkä sitäpaitsi häpeä yhtään pyytää rahaa. Nytkin isäni, lasteni isoisä, maksaa 500 euron veromaäkyni....
On ikiaikainen tapa, että sukulaiset auttavat toinen toisiaan. Ja jos ihmisellä on enemmän rahaa kuin käyttää, rahat mätkähtävät kertakönttänä lapsille perintönä. Miksi se on hyväksyttävää mutta eläessään lasten auttaminen ei?

Mitään muuta, kuin kaikkia vain käytetään surutta hyväksi. Oma serkkuni on juuri tuollainen. Enkä ole ikinä voinut ymmärtää miten röyhkeästi hän käyttäytyy vanhempiaan kohtaan.

Perheen vieminen eteenpäin on vaativa tehtävä, jos sen aikoo kunnialla hoitaa.

Ammatti, työssäkäynti, säännöllinen elämä ja vastuuntuntoinen elämänasenne ovat enemmän kuin eduksi.

Isovanhemmat ovat lapsensa kasvattaneet, heille ei seuraavan polven hoito kuulu.

Jos vanhemmuutta suunnittelevat eivät ole ottaneet täyttä vastuuta edes itsestään, miten he muka voivat kantaa vastuuta toisesta.

Lisäksi nuoren parin perheonni vaarantuu, kun isovanhemmat otetaan perheeseen taloudellista päätösvaltaa käyttäviksi jäseniksi. Tasa-arvo ja valta ovat aina luonteeltaan taloudellisia, eli joka maksaa viulut, määrää laulut.

Vanhemmaksi hiniöivän pitäisi olla vastuuntunnoltaan ja kurinalaisuudeltaan aikuinen.

Vanhana kääkkänä neuvoisin sitä tytönheitukkaa menemään kouluun, hankkimaan ammatin, käymään työssä ja lemppaamaan sen keskenkasvuisen ja työtä vierovan jullin yli laidan.

Tuollaisesta ei ole ikinä hyvää seurannut.

Ai että 200 e opintotuella ei elä! No haloo! Opiskelija saa lisäksi asumislisän, max. 80% vuokrasta tai max. 175 euroa. Lisäksi JOKAINEN opiskelija joutuu ottaa opintolainaa, ellei halua mennä töihin! Se on ihan tosiasia ja fakta nykypäivän Suomessa. Noista kertyy jo sen verran iso summa, että sillä maksaa opiskelijasolun vuokran ja elämisen.Paremmin näillä yksinäisillä opiskelijateineillä jää rahaa käteen käytettäväksi, kuin meidän nelihenkisellä perheellä, jossa mies työttömänä ja minä äitiyslomalla (kahden viikon ikäinen vauva).Ja sitten kehdataan valittaa, kun ei muka opiskelija pärjää! Kyllä LAPSETON opiskelija aina pärjää, kun asuu opiskelija-asuntosäätiön solussa. Ja pienemmillä paikkakunnilla vuokrat ovat kaupungin asunnoissakin niin halpoja, että rahaa jää vaikka mihin muuhun.Itse kyllä elin aikanaa tosi leveästi, vuokra oli 335 e, ja opintotuki 160e, asumislisä 175 e ja opintolaina 220e. Opintotuki plus asumislisä olivat yhteensä vuokran verran, ja 220 euroa oli YHDELLÄ IHMISELLÄ varaa käyttää omiin ruokiin, laskuihin ym. Nyt meitä on nelihenkinen perhe, ja me eletään 300 eurolla (se jää vuokran ja laskujen jälkeen) ja kyseisellä summalla ostetaan ruuan, pesuaineiden ym. lisäksi myös vaipat ym.Että sitten yksinäiset opiskelijat kehtaa valittaa!!! Lapsellista touhua.

Samaan aikaan ihmiset paheksuvat rahan antamista aikuisille lapsille, kuitenkin ne samat rahat lapset saavat yleensä jossain vaiheessa perintönä. Mutta perinnön kerääminen on vain järkevää, elinaikana annettu tuki taas tekee lapsista laiskoja. Samaa rahaa se kuitenkin on.

Lapsia ehtii hankkia, saada ja hoitaa myöhemminkin.Sinänsä en tosin ymmärrä, miten 22 v ja 19 v elävät

täysin vanhempien rahoillla... Itse olin ainakin jo 19 v:na

omillani. Opiskelin ja kävin töissä koulun ohella.

Asuin omassa asunnossani, ja maksoin itse omat

laskuni.Enkä varmasti ole poikkeus!

Tulevien vanhempien on ensin opittava ottamaan vastuu itsestään ja omasta elämästään ennenkuin he kykenevät ottamaan vastuun pienestä vauvasta.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat