Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Eka luokkalainn tyttö oli tänään jäänyt jälki istuntoon puolekjsi tunniksi:( Open mukaan tyttö oli töninyt ja kiusannut eskarilaista. Tyttö sanoo itse ettei ole ja uskon häntä. Hän myös itki katkerasti kun pelkäsi että olen vihainen ja häpesi. Toimiko ope oikein, tuntuu että pitäisi olla vanhmman suostumus jättämiseen mutta meidän kanssa ei keskusteltu vaan ilmoitettiin txt.

Sivut

Kommentit (84)

Lainaus:

Tuollaisten äitien vuoksi minä en pidä koskaan jälki-istuntoja oppilaille. Olen huomannut, että joku on lakikirjan tai haulikon kanssa heti ovella, kun oma lapsi joutuu jälki-istuntoon. Sitten opettajaa haukutaan kotona ja lapsi oppii, että opettaja oli tyhmä, kun määräsi jälki-istunnon. Sen jälkeen on entistä vaikeampi saada lasten luottamusta. Minä kirjoitan aina reissuvihkoon mitä oppilas on tehnyt, syyttelemättä ja vanhemmat saavat hoitaa rangaistukset.
tuollaisia vanhempia on.

Siitä juuri kasvaa ne opettajalle haistattelijat ja silmille hyppijät. Kun kotona mollataan opettajaa "eihän meidän Jere-Petteri nyt ketään oo kiusannut kun sen kerran sanoo ettei ole. Opettaja valehtelee, on ammattitaidoton jne.".

istut tyttäresi kanssa tuoliin ja keskustelette miten näin pääsi käymää. Varmasti oli muitakin osallisia, mutta syytä on turha vierittää muiden niskoille.Selitä että jokainen on vastuussa omista tekemisistään. Jos viisi tönii ja vain yksi jää jälki-istuntoon, niin on neljällä muulla "hyvä" tuuri, mutta se ei vähennä sen viidennen (eli esim. tyttäresi) "rikosta".Jokainen on vastuussa tekemisistään, vaikka muut käyttäytyisivät samoin, se on sitä järjen käyttöä. ikävä kyllä tyhmyys tiivistyy ryhmässä, mutta opetetaan me kaikki jälkikasvullemme se että et voi vastata muiden tekemisistä, vain itsestään.Toki aikuiset vastaavat pitkälle lopsistaan, mutta se onkin eri asia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mun tokaluokkalainen poikani on joutunut tänä vuonna kahdesti vartin jälkkäriin, koska on kielloista huolimatta häirinnnyt opetusta. Mitä kamalaa siinä rangaistuksessa on? Ainoa mikä ihmetytti, ilmoitusta ei ole tullut kotiin, ja olenkin ihmetellen tuijottanut pihatietä kun ei poikaa kuulu kotiin..Meillä ainakin reaktio jälki-istuntoon on moittia poikaa huonosta käytäytymisestä, ei mäkättää open toiminnasta, vaikka se ilmoitus kotiin olisikin ollut kiva saada.

näitä av mammoja..

sä siis kasvatat lapsestasi koulukiusaajaa..

tosi tyhmä oot kyllä jos uskot kaiken mitä lapsi sulle sanoo, tolla tyylillä ei kyllä kovin hyviä tuloksia saa. no sehän nähtiin jo, vasta koulu alkanu ja jo nyt sun kauhukakaras on jäki-istunnos.

Kyllä toimi. Hyvä, että kiusaamiseen puututtiin heti. Tottakai tyttäresi oli vihainen, jos joku aikuinen ensi kertaa asettaa hänelle rajoja ja hän joutuu oppimaan, että teoilla on seurauksetEn usko, että opettaja jättää turhaan tai kiusallaan jälki-istuntoon hänellä on varmasti parempaakin tekemistä

lähettää kirje ap:lle: "Arvoisa vanhempi. Surukseni minun täytyy ilmoittaa, että lapsenne x on tänään koulussa kiusannut ja töninyt esikoululaista. Koska sekä henkinen että fyysinen kiusaaminen on koulussamme kiellytty, joudun valitettavasti ehdottamaan tyttärellenne rangaistusta. Saako tyttärellenne antaa rangaistuksen? Olisiko mahdollista, että antaisitte luvan lyhyeen jälki-istuntoon?

ystävällisin terveisin, opettaja XX"

Kaupunki vakuuttaa lapset kouluajalta, ja koulun pihalta ei saa poistua juuri siitä syystä, että koulun velvollisuus on vahtia lapsia, koska ne ovat koulun vastuulla.Ja se koulun vastuu tarkoittaa myös sitä, että kun koulussa tapahtuu esim. kiusaamista, niin silloin toimitaan siinä tilanteessa tarpeen vaatimalla tavalla. Ja kotiin laitetaan sitten jälkikäteen viesti mitä tapahtui ja miten toimittiin. Koulu on vastuussa siitä, ettei koulussa kiusata, eikä jokaisen hässäkän sattuessa ole aikaa ja mahdollisuutta neuvotella kotien kanssa, että mitenkäs teidän mielestä tässä olisi fiksua toimia. Koululla on oma kirjattu toimintasuunnitelma kiusaamisen varalta, ja sen mukaan edetään jokaisen lapsen kohdalla, eikä katsella erikseen, että nyt on tää lapsi kyseessä, joten nyt toimitaan näin, ja toisen lapsen kohdalla noin.Etkä varmaan itsekään halua, että joka asiasta soitetaan kotiin ennen kuin toimitaan. Kun sun lapsesi tarvii ambulanssia, niin varmasti toivot, että ensin soitetaan se ambulanssi, ja vasta toinen puhelu tulee sulle. Vai pitäiskö siinäkin soittaa sun mielipide ensin, että tarviiko tää lapsi ambulanssia vai ei.

Meilläkin ope harrasti sitä että jos vaikka konsertissa pari lasta pulisi niin koko rivi jäi jälki-istuntoon.Seuraus oli ettei edes vanhemmat enää ottaneet jälkkäreitä vakavasti.Luuleeko joku tosiaan että muut 8-vuotiaat sitten auttaisivat pulisijaa opettelemaan itsehillintää? Joo, armeijassa varmaan auttaisivat oppimista pienellä sakinhivutuksella, sekö olisi hyvä?

meillä ekalauokkalainen kertoi, että ne joilla oli merkkejä huonosta käytöksestä joutuivat odottamaan välkälle menoa niin monta minuuttia kuin oli merkkejä.

Eli vain muutaman minuutin :-) ja se tuntui ekaluokkalaisesta jo rangaistukselta - eli oli jo tehokasta - tuskin AP:n tyttökään on siellä tuntia istunut. Tärkeintähän on että häpeää tekoaan ja siihenhän riittää jo viisi minuttia ja se että äidille kerrotaan.Meilläkin oli kyllä yläasteella koulun yleinen jälki-istunto perjantaisin, mutta tuskin on tarkoituksen mukaista sinne vielä ekaluokkalaisia lähetää.

Lainaus:

Eli jos olet siellä useamman kerran ollut, kyllä on aihetta katsoa peiliin.Lainaus:

joku väitti että olin ollut porukassa jossa tehtiin jotain vaikka en ollut. Opettaja ei kyseenalaistanut tätä yhtään, vaan uskoi heti näitä.
olin luokan kiltein tyttö, ujo ja arka, en mikään opettajan lellikki. Nämä lellikit, kiusaajani, kielivät sitten opettajalle perättömiä :(. Enkä uskaltanut sanoa vastaan vaan istuin kiltisti kuten kiltin tytön pitää :(.

Nykyaikana olisi hyvä saada ilmoitettua vanhemmille tai IP kerhoon. Nykyaikana kun on kännykät niin perusoletus on että tieto kulkee lasten ja venhempien ja IP-kerhon ja koulun välillä hyvin.70- luvulla jäliistuntoja ei koskaan pidetty samana päivänä, vaan niistä ilmoitettiin pari ppäivää etukätään vähintään. Taisi olla niin, että joka toisen viikon torstai oli jälki-istuntopäivä.

Vai että äidin lupa jälki-istuntoon? Tälläkin palstalla on viikko vouhkattu kiusaamiseen puuttumisesta, ja nyt kun ap:n ekaluokkalainen mussukka menee tönimään niin siihen ei saisikaan puuttua?Tottakai lapsi on peloissaan ja häpeissään, siihenhän jälki-istunnon teho perustuukin.Ope teki oikein, sinä ap mussutat ihan turhasta.

En tajunnut tästäkään yhtään mitään. Miten tämä juttu liittyi koko keskusteluun? Yksihän tässä vaan sai henkilökohtaisen rangaistuksen, ei mikään yhteisvastuullinen kollektiivi. Olisiko niiltä kaikilta muiltakin saman sarjan painijoilta pitänyt ottaa mitalit pois kun vain katsoivat vierestä eivätkä vahtineet tätä ruotsalaista? Vai kaikilta Ruotsin joukkueen jäseniltä?Koulussa muiden lasten velvollisuus ei voi olla vahtia muita lapsia.Lainaus:

ja olympialaisisa kuukausi sitten joku (taisi olla ruotsalainen painija) menetti mitalinsa epäurheilijamaisen käyttäytymisen vuoksi.Ei muuta, kuin mitali pois, jos ei osata käyttäytyä. => Ei muuta kuin jälki-istuntua jos ei osaa käyttäytyäKyllä koulussakin voi tätä opettaa. Viittaan tällä siis siihen että on "epäurheilijamaista" katsoa vierestä kun yksi sylkee päin kasvoja muiden naureskellessa.Tätä siis tarkoitan yhteisvastuulla.Armeijassa kaikki ottaa hikijumpan jos yksi on epähuomiossa jättänyt solmimatta kengännauhat. Koulussa sovelletaan ehk ähieman toisin, mutta kuitenkin.

49

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat