Seuraa 

Mitä päälle toppahaalarin jälkeen 8 kk:n ikäiselle lapselle?Onko järkevämpää ostaa tosi reilunkokoinen haalari, joka menee pääasiassa syksyllä vai kaksiosainen setti: takki ja housut? Kaupoista saa niin ristiriitaisia neuvoja ja uhkailevat, ettei haalareita enää löydy syksyllä kaupan hyllyltä... Ja ovathan nuo melko arvokkaita hankintojakin..Ja olisiko vielä hyviä merkkivinkkejä..!Kommentit (11)

kaksi vuotta sitten (9 kuukauden ikäisenä) reilun kokoisen (86 cm) Remun haalarin. Oli silloinkin plussatarjouksessa ja kaverit pelottelivat, että syksyllä löytyy huonosti kokoja ja malleja. Haalari oli vielä keväällä vähän iso, mutta eipä se oikeastaan haitannut. Kyseisenä keväänä poika konttaili muutaman kerran tai istuskeli maassa, kun oltiin esim. nuotiolla. Haalari ei mennyt miksikään, koska poika ei yksinkertaisesti tykännyt kontata ulkona. Mielestäni haalari oli kuitenkin tarpeeseen, koska esikoinen istuskeli rattaissa ja pulkassa. Talvihaalari oli kuitenkin liian kuuma ja tuo kosteus/tuulenpitävyyden takia lapsen uskalsi laskea välillä maahankin. Sama haalari meni sitten vielä syksylläkin, kun mentiin hoitoon.Nyt meillä on kahdeksan kuukauden ikäinen tyttö, jolle olen kaivanut saman haalarin jo odottamaan. Koko on vielä varmasti reilu, mutta uuttakaan en viitsi ostaa. Esikoisen kanssa ulkoilemme kuitenkin ahkerasti, joten tyttömme tulee ulkoilemaan kosteussuojahaalari päällä ja pienenpienet kumpparit jalassa, vaikka ei vielä niitä varsinaisesti tarvitsekaan. Kyseisissä tamineissa tyttöö on vaan helpompi ja huolettomampi käsitellä, kun ei tarvitse varoa vaatteiden kastumista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

päiväkotiin menoa varten kätevämpi Hiukan reilun kokoinen nyt keväällä mahtuu varmasti syksylläkin. Mielestäni on turha pelätä haalarin menevät pilalle keväällä; saisi kyllä aika touhukas pikkuinen olla. Eihän sitä tietenkään kannata laittaa asfaltille konttailemaan yms. Käyttöä varten vaattet kuitenkin ostetaan ja aina kannattaa varautua, että jotain sille sattuu. Eli en kyllä ostaisi mitään huippukallista, jonka rikkoontumista saisi harmitella puoli vuotta.Mitenkään kosteussuojattu ei noin pienen haalarin mielestäni tarvitse olla. Perusreima ja lassie ovat mielestäni hyviä merkkejä.Päiväkotiin voi sadepäiviä varten ostaa kurahousut.

mutta ei sitä keväällä kannata alkaa käyttää, ainakaan konttailuun maassa, menee ihan turhaan pilalle.Meillä elokuussa syntyneellä oli ekana keväänä kosteussuojahenkselihousut ja kevyt takki, syksyllä oli sama varustus mutta fleece siellä takin alla, sinä syksynä talvi tosin tuli aikaisin ja toppahaalariin sai siirtyä jo lokakuussa.Ekan kosteussuojavälikausihaalarin ostin kun lapsi oli 1 v. 8 kk, silloin sellaiselle vasta kunnolla oli käyttöä.

Moikka ja kiitos kattavasta ja hyödyllisestä kuvauksesta. Itse en ole vielä hankkinut mitään ulkovaatteita äp:n jälkeen ja kyllähän sitä kovasti olisikin hankittavaa. Nyt vasta alan hiffaamaan, että päiväkotiin menokin asettaa jotain vaatimuksia. Mahtaako olla tiettyjä vaatteita, joita toivovat/olettavat olevan? Heh, taidan olla täydellisen tietämätön näistä asioista. Nyt olen just lähdössä myyjäisiin, täytyypä tiirailla vaatteita...Ostin ensin 80-senttisen ja oisko tyttö ollut tuolloin keväällä 72 cm. Oli ihan liian iso ja vaihdettiin sitten 74-senttiseen, joka meni sitten kevään ja syksyn. Eli kannattaa sovittaa, usein koot tosi reiluja.

Ajattelin kommentoida, kun meilläkin neiti nyt 8kk. Minä olen ostellut kirppiksiltä hirveästi vähän semmosia huonompia vaatteita nyt kevääksi ja syksyksi meillä on 80cm reimatec (kokeiltiin sitä muutama päivä sitten, niin oli tosi reilu meidän lyhyen lännälle tytölle). Niin, tuon reimatecin ostin siksi että neiti on todennäköisesti menossa päiväkotiin syksyllä. Laitan tähän alle että mitä olen ostellut.- Lassien haalari, koko 74cm (ihan perusmalli, ei pidä vettä yhtään ja väri on kamala), maksoi 1e

- Kapp Ahlin vähän vettä pitävä haalari, koko 74cm, maksoi joku pari euroa

- Kapp Ahlin takki, 80cm (ei mitään vedenpito, ym. ominaisuuksia), 1,5e

- Tufferin housut, 80cm (myöskin ihan " tavallista kangasta, eli ei ole mitään ominaisuuksia), maksoi 80senttiä

- Rukan kurahousut 80cm +kurarukkaset, yht. 2,5e

- jonathanin kosteusuoja rukkaset, 7,5e (olen kuullut niistä paljon hyvää)

- Lindexin kevyesti topattu fleece-haalari, 10e

- H&M:n farkkutakki vähän hienompana takkina, 80cm, hintaa oli vissiin 14e

- reimatecin haalari 80cm, 30e (tammialesta, mielestäni oikea superlöytö, enkä kyllä ikinä maksaisi sataa euroa haalarista)Että tällä lailla meillä. Nuo kirppikseltä ostetut vaatteet ei kyllä oo mitään kauniita, mutta pihalla menee ihan hyvin, eikä ainakaan tarvii olla huolissaan että siinä menee nätit vaatteet pilalle :)

Ja ei kauhean kallista kyllä kannata hankkia, se rikkoutuminen harmittaa kuitenkin :/ Mä olen hankkinut samanikäiselle kirpparilta Travallen ihan puuvillahaalarin ja sillä meinaan antaa typyn tutkia maailmaa. Ei harmita, että kahden euron puku menee rikki -> vaikka tosi nätti se on sekin ;)

Hei, kiitos kommenteista.Mietin vielä tuota haaalariasiaa, onko päiväkodin arjessa siis kätevämpi kokohaalari kuin kaksiosainen setti? Kyllähän tuo neitokainen sinne päiväkotiin nimittäin syksyllä on menossa. Ja vielä vähän voivottelen noiden kokoasioiden takia; nyt neiti on n. 74cm pitkä, kasvanut kovaa vauhtia (esim. Reiman 80 cm haalari oli haaroista kireä), mutta monet sanovat, että kasvu voikin hidastua siinä 1 v. kieppeillä. Ehkäpä se 86 cm olisi kuitenkin hyvä, ettei ihan 92-sta tarvitsisi vielä ostaa...Näin pieni kupsahtelee syksylläkin vielä helposti vesilätäkköihin jne, ja takin alta pääsee helposti vesi vaatteisiin. Etenkin kun henkselihousuja näkyy kauhean vähän olevan myynnissä, lähes kaikissa 2-osaisissa asuissa on vyötäröhousut.Nyt keväällä voi olla, että joutuu joka tapauksessa käyttämään kurahousuja haalarin päällä, ellei halua että hyvä haalari kuraantuu konttailussa hirveän näköiseksi. Mutta välikausihaalareita on tosiaan syksyllä aika huonosti saatavilla, joten jos joku tietty väri miellyttää eniten, kannattaa ostaa nyt.Minä tilasin anopille Meidän Perhe -lehden lahjaksi ja saan 80-senttisen Reimatecin sitä kautta. Haalari on varmaankin nyt keväällä vielä iso (tyttö 8 kk ja 73 cm), mutta syksyllä sopii sitten.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat