Vierailija

puute!! Ala-asteikäinen tarvitsisi väh 9-10h yöunet ja sitä nuorempi siihen päälle vielä päiväunet joiden pituuden tulisi olla väh 1h.

Vanhmemmat ei vain enää huolehdi niinkin yksinkertaisen asian toteumisesta kuin riittävä uni.

Riittävä uni, tasainen säännöllinen (aikuisen mielestä ehkä jopa tylsä aika ajoin) rytmi ruokailuineen ja turvalliset rajat rakkauden ilmapiirissä ilman psyykkistä tai fyysistä väkivaltaa, niistä seikoista on mielestäni hyvinvoivat tasapainoiset lapset (ja nuoret/aikuiset) tehty.

Kommentit (15)

Vierailija:

[quote]


jonka mielestä monet vanhemmat tulkitsevat adhd:ksi sen, että lapsi ei saa tarpeeksi unta, terveellistä ruokaa ja ulkoilua.

Ja näihin voi vielä lisätä myös kurjat kotiolot. Rauhattomuus kotona, vanhempien parisuhdeongelmat, päihteet ym. ym.jonka mielestä monet vanhemmat tulkitsevat adhd:ksi sen, että lapsi ei saa tarpeeksi unta, terveellistä ruokaa ja ulkoilua.Mutta tällaisista väitteistähän mammat suuttuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ajoissa tai ymmärtäisi rytmien merkitystä, mutta minkäs teet, kun se uni ei tule kuin vasta kahden tunnin pyörimisen jälkeen, jos ne päiväunet on nukuttu. Ja aamu alkaa aina samaan aikaan klo 8, vaikka illalla uni olisi tullut vasta puoliltaöin.

Tahkokalliolla on toinenkin vastaavantapainen kirja. Jomman kumman lukeminen oli tosi helpottava kokemus, koska tajusin oikeasti etten ole kamala ihminen jos olen lapselle tiukka, vaan että se tiukkuus on ihan oleellisen tärkeää. Tiukka siis siinä mielessä, että jos sanon että nyt mennään sisälle mennään kans, vaikka joutuis nappaamaan lapsen kainaloon ja lapsi huutais kuin palosireeni.

Ei se uni ole ainut autiaaksi tekevä asia, mutta auttaa huomattavasti. Meillä kuopuksen käytöksestä huomaa heti jos on nukkunut liian vähän. Esikoiseen poikkeuksellinen kertavalvominen ei vaikuta samalla tavalla.

Meidän lapset pärjäävät vähällä unella, mutta eivät todellakaan häiriköi, ja koulu sujuu kaikilla loistavasti. Kaikki jättivät päiväunetkin 2-vuotiaana.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat