Vierailija

Meillä on säännöllinen viiden aterian ruokailurytmi eli aamulla klo 8 tienoilla syödään aamupala, lounas klo 11 - 12, välipala klo 14 - 15, päivällinen klo 16 - 17 ja iltapala jossain klo 20 paikkeilla.Aamupala on kaikkein vaikein pala. Poika ei saa alas palaakaan. Ruoka maistuu paremmin, jos tarjoilen hänen herkkujaan eli viiliä, kananmunaa tai puuroa. Yleensä parin tunnin päästä on kuitenkin jo kiljuva nälkä. Jos en saa poikaa syömään aamulla mitään, hän on todella hankala parin tunnin päästä.Lounas (eineksiä yleensä tai puuroa, jos aamulla syötiin jotain muuta)menee yleensä kohtalaisen hyvin, koska aamulla ei juuri syödä. Välipalakin (jugurtti, hedelmä, pieni näkkileipä) menee yleensä hyvin.Päivällisestä ei tule mitään. Teen silloin itse ruoan ja se ei maistu juuri koskaan. Hiukan närppii.Iltapala maittaa, jos on puuroa.Eli periaatteessa syö kyllä päivän mittaan kohtalaisen paljon, mutta voi millä vaivalla. Poika tulee pöytään, höpisee niitä näitä, närppii, kunnes kaikki muut ovat syöneet ja nousevat pöydästä. Syömiskehoituksiin ei juuri reagoi. Joskus saattaa kehoitettaessa laittaa palan suuhunsa. Kun muut ovat syöneet, poika ei tietenkään haluaisi jäädä syömään yksin. Sitten alkaa juokseminen, pöydästä poistuminen tai vaihtoehtoisesti pöydässä makailu, laulaminen ym. Ruokaa menee yhä hitaammin.Ruokailuun saattaa meillä kulua kevyesti tunti, jos edellytän syömistä. Yleensä edellytän, että syödään ainakin vähän eli rajaan tietyn alueen, joka on syötävä. Tämä siitä syystä, että jos annan nousta pöydästä syömättä juuri mitään, poika on TODELLA hankala seuraavat 2 - 3 tuntia, ennen kuin saa taas ruokaa. Eli siksi edellytän, että jokaisella aterialla syödään vähän.Onko kellään vinkkejä? Voimat hiipuvat tähän taisteluun.

Kommentit (8)

meillä ei tuosta päivän toisesta ruokailusta tahdo tulla mitään, joten olen, varsinkin viikonloppuisin, jättänyt välipalan pois! Meillä nukutaan joskus jopa yli yhdeksään, joten silloin tuo 5 ruokailukertaa on liikaa. Päiväkodissa toki syö välipalan ja illalla sit syödään normi ruoka!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mäkin kaipaan. Meillä ei karkkeja syödä, tosin nyt ostin xylitol pastilleja myös kotiin, että voin yrittää niillä palkita syömään ruokaa ja vähän edes nopeammalla tahdilla.....poika on myös päiväkodissa valikoiva syöjä. Yleensä siellä saattaa ruoasta tykätä, jos saadaan vaan maistamaan se ensimmäinen haarukallinen....välillä olen ihan neuvoton, toisaalta hänellä on hyvä veri ja kasvaa tasaisesti. Mä katselen aina kateellisena kun joku lapsi mättää ruokaa reippaasti ja pyytää vielä lisää itse, meillä on ehkä kerran tapahtunut niin.

Aamupalana aina puuroa,koska sitä poika syö,en oikeastaan tiedä miksi sen pitäisi muuta ollakkaan? Meillä syödään joko Nalle neljänviljanpuuroa tai ruispuuroa voisilmällä.Lounas on yleensä edellisen päivän kotiruokaa ja koska meillä on varsinainen nirsokka niin teen täsmälleen ja vain niitä ruokia mitkä uppoaa,eri variaatioita tosin.

Pasta menee,mutta olen vaihtanut " tavis" spagetin siihen V2000 (kasvis-)pastaan ja makaronit ruismakruun ja vehnänalkiopastaan ym.

Kastikkeita vaihtelen jauhelihakastiikkeesta tomaattikastikkeeseen,tonnikalakastikkeeseen ja kanakastikkeeseen.

Joskus nakkeja tai lihapullia " sivussa" . Joka ruoalla tarjoan kasviksia ja hyyyyvin hitaasti olen laajentanut pojan syömiset pelkästä hyörytetystä porkkanasta (porkkana kelpaa aina) myös kukkakaaliin (varsinkin jos muussaa sen pottumuussiin) ja parsakaaliin :)Muita meillä syötäviä " takuu" ruokia on lohikiusaus (yksinkertainen),jauhelihakiusaus,kanakiusaus. Perunamuussi+lisäke. Nakkikeitto,jauhelihakeitto. Broileri+riisi,kanasuikale+riisi,riisi+pyörykät jne,samoja aineita uudestaan ja uudestaan,yritän vaan yhdistellä erilailla aina ja pikkuisen lisätä niitä kasviksia.Omena pojalle kelpaa joten välipala on aika usein omena ja JOSKUS vieläkin vauvasosepurkkeja,koska ne kelpaa... Ja gefilusjuotava jugurtti,se kelpaa myös aina!

maitoa poika on HUONO juomaan,joten ruoka juoma on vesi ja joskus soijajuoma (aprikoosi-vanilja,pillitetra) ja joka päivä juodaan tuo juotava jugu.Päivällisellä poika syö huomattavasti vähemmän,mut olen ajatellut et sille nyt ei vaan voi mitään. Laitan tarkoituksella vähän vähemmän,ettei aina tarvi heitellä roskiin ja laitan aina sivuun leivän jonka saattaa syödä jos tuuri käy.Iltapuuro on iltapuuro,tässä syö usein jugurtin vielä lisäksi,jotta kalkin saanti turvautuis.Ihan tyynesti syötän vielä poikaa usein,koska sen tiedän,että vaikka osaa syödä (ja joskus vaadin syömään) itse niin helpommin se menee noin JA mua itseeni on syötetty 7v asti koska olen ollut varsinainen haahuilija ja ihan ok ihminen minusta tuli silti.Pöydässä meillä saa myös olla aina yksi pikkuauto,kummasti nopeuttaa syömistä kun " lastiauto" katsoo kuinka luolaan menee suuuuuri lasti (ja poika lappaa iiiison lusikallisen jne).

välillä ruoka maistuu, välillä ei.

Useimmiten ei.

Hyväkuntoiselta tuo silti vaikuttaa ja terveeltä, joten kaiketi syö senverran kun tarvitseekin.

Ruoka-aikaa on tasan puoli tuntia. Siinä ajassa tuon ikäinen ehtii kyllä syödä,jos vain haluaa. Kun aika on kulunut, ruoka otetaan pois ja seuraavan kerran saa ruokaa ruoka-aikana - ei ylimääräisiä välipaloja, vaikka olisi kuinka hirveä huuto: " Minulla on nälkä!" Seuraava ruoka yleensä maistuu ihan ok.Reippaasti syödystä ruuasta saa rastin listaan. Kun on ansainnut 10 rastia saa jotain kivaa (esim. tarran tms. jotan pientä. Jemmaan esim. kirjakerhon kirjatkin nykyisin tähän tarkoitukseen) tai tehdään jotain kivaa (metsä- ta vaikka uimahalliretki tms.).Nyt alkaa jo sujua. Lapsi sanoo itseki: minä söin reippaasti, minä saan rastin!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat