Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Hei,

jälleen kerran vakuutusasiaa. Onko joku saanut terveelle pikkukeskoselleen sairaskuluvakuutuksen ja mistä vakuutusyhtiöstä?

Yritimme saada reilun vuoden ikäiselle pikkukeskosena syntyneelle lapsellemme sairaskuluvakuutusta Fenniasta. Lapsellamme oli RDS syntyessään, mutta se ei kuitenkaan kehittynyt BPD:ksi. Hän kotiutui ennen laskettua aikaa ilman mitään lääkityksiä ja on ollut todella terve. Vain yksi nuhakuume ja siitäkin selvittiin ilman antibiootteja. Paino on tällä hetkellä noin 12 kiloa, syntyessä reilu kilo. Hoitaneen lääkärin mukaan riski saada astma vanhempana on 10-30% korkeampi kuin täysiaikaisella lapsella, mutta määräävintä ovat omat elintavat.Tietysti tiesimme, että vakuutusta voi olla mahdoton saada, mutta ärsyttävintä on se, että asiaa tiedustellessamme vakuutusyhtiöstä sanottiin, että terveydentila on määräävin tekijä, ei keskosuus ja että vakuutus todennäköisesti myönnetään. Käytännössä asia ei kuitenkaan ollut näin. Paljon turhaa vaivaa ja ehdimme jo siirtää muut vakuutukset kyseiseen vakuutusyhtiöön!!!! SApettaa vakuutusyhtiö ja oma naiivius...

Kommentit (4)

Kun poika oli 2 kk ikäinen haimme sairaskuluvakuutusta. Laitoimme hakumuksen Ifille, Fenniaan, Tapiolaan ja Pohjolaan. Yksi vakuutusyhtiö myönsi vakuutuksen. Kaikki muut vastasivat että voitte hakea vakuutusta uudestaan 6-12 kk kuluttua, vaihteli yhtiöittäin. Pohjola myönsi meille vakuutuksen, ainoa mitä vakuutus ei korvaa on keskoskontrollit sairaalassa. Pojalla ei ollut syntyessään muuta " vikaa2 kun pieni koko, 1300g ja 40cm. Hengitti koko ajan itse eikä muitakaan vaikeuksia ollut. Kotio päästiin 40 päivän kasvamisen jälkeen.

Juuri kilpailutimme useamman vakuutusyhtiön ja siirsimme vakuutukset edullisuuden ja teoriassa jo luvatun sairaskuluvakuutuksen vuoksi kyseiseen yhtiöön. Virkailijamme lupasi selvittää asiaa ja ilmoittaa meille tarkat perusteet hylkäykseen. Perusteluna nimittäin vain luki standardilauseke henkilön terveydestä kolmen(!) viimeisen vuoden aikana.

Ilmeisesti vakuutuksia myönnetään mutta niistä rajataan keskosuuden aiheuttamat sairaudet pois. Mutta emme saaneet edes sellaista. Käytännössä sekin on moniselitteinen juttu. Mutta hienoa että edes te saitte vakuutuksen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

minä hain vakuutusta Pohjantähdestä, se kun olisi korvannut erityismaitovalmisteet, jos tyttö on maitoallerginen niin kuin veljensä on. ei pitänyt keskosuuden olla este, ja ei sitä hylkäyksen perusteeksi sanottukaan. mutta vakuutusta ei myönnetty koska tytöllä oli epäilty aineenvaihdunta häiriötä, tosin kontrollinäytteet oli kaikki normaaleja. eli heille pelkästään se että jotain oli epäilty riitti syyksi hylätä hakemus.turvasta pyysin tarjouksen, mutta sitä ei koskaan tullut. fennian päätöstä odotan vielä, ja Pohjola myönsi vakuutuksen sillä rajoituksella, että ei korvaa kasvun ja kehityksen seurantaa. mutta missään ei siis rajata pois niistä aiheutuvaa hoitoa.

Vaihdoimme kaikki vakuutuksemme Pohjolaan. Näin saamme paremmat alennuksen kun ilman siirtoa. Kannattaa kysellä muistakin yhtiöistä vakuutusta. Meillä se ainakin kannatti. Pojalla on todettu astma, ei johdu keskosuudesta, vaan perintötekijät vaikuttavat, äidin suvussa astmaa ja allergiaa. Tää ei ole mainostamista, en ole Pohjolan palveluksessa, olen vain asiakas. :)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat