Vierailija

Asutaan rivarissa, mutta talonyhtiön hommiin ei kuulu kuin etupensasaitojen leikkaus. Siis muita pensaita/ puita ei leikata, vaan ne pitää hoitaa itse.

Tai ei tietenkään ole pakko, mutta meillä on esim. jokaisella iso omenapuu etupihalla ja sitten omia istutuksia takapihalla. Katselin tuossa tuota omenapuuta ja se on ihan kamala kränkkä! Pitäis vetäistä siitä puolet sileäksi, mutta minne oksat?

Joidenkin pienempien pensaiden risuja ja oksia olen kottareilla vienyt 100m päähän metsän reunaan, mutta ei varmaan pari kottarillista riittäisi omenapuun kohdalla.

Kommentit (17)

Ja tähän rivarin pihaanko se tulipalo pitäis sytyttää...?! Ja onhan siellä metsässä risuja muutenkin; sinnehän ne maatuu.

Mielestäni taloyhtiön pitäis sitten kuskata ne risut veke, koska istutukset etupihoille on tehty jo talon rakentamisvaiheessa.

AP

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

en nyt sitten tiedä voiko sinne metsään kipata ihan omenapuita kuitenkaan =)Mutta siis haravoidut lehdet sinne ainakin meillä saa viedä maatumaan. Lehtiähän siellä on noista samoista puista vaikka miten, samaa lehteä tuo haapa pudottaa meidän takapihalle ja tohon metsään.Oon tän asian kanssa niin hiilenä just ton meidän uuden naapurin kanssa, kun roskakatokseen ei todella meinaa enää sopia roskia viemään kun siellä on puoleen väliin saakka niitä halvatun oksia ja risuja mitä kukaan ei vie pois.

Juurihan KYSYIN voiko sinne niitä viedä! Parista risusta ei varmasti ole haittaa ja niin tekee muutkin, sen tiedän, mutta en nyt itsekään mielelläni lähtisi puolta omenapuusta kuskaamaan sinne (eipä sillä, on siellä kaupungin metsässä kokonaista kaatuneita puitakin lahoamassa...)

AP

se haravoi ihan jatkuvasti tuolla, nyt siis siirtynyt oman ja yhteisen pihan raakattuaan tosiaan tuonne yleisille jalkakäytävän reunoille, pensassakset kädessä harventaa kaupungin ruusupensaita. Ja tuotokset jätesäkkiin ja jätesäkit roskakatokseen lojumaan.Lisäksi se kiertää välillä henkisenä talonmiehenä kai tuon leikkipihan läpi ja kerää mielestään turhat lelut roskiin, viimeeksi sain hakea tytön muumilapiot sieltä (juu on ne vähän halki mutta tytsyn suosikit)...10

Tuonne metsään saa viedä risut ja lehdet, on kaupungin metsä ja kysyin asiaa kiinteistöhuoltofirmalta, EI ROSKAKATOKSEEN PRKL!Siis tää ei nyt varmaan ole sulle AP, mutta joku meidän rivarissa haravoi into piukeena oman ja yhteisen pihan, kantoi jätesäkeittäin haravointinsatuotoksia roskakatokseen, ja siellähän ne lojuu ja leviää kun ei kuulu roskakuskille niiden poistaminen. Mutta, ei riittänyt tää, vaan täti siirtyi haravoimaan viereisen pyörätien pentaria, ei siis todellakaan meidän rivarin aluetta, ja taas säkkikaupalla moskaa katokseen.

Enkä siis ymmärrä sitäkään, että tuollaista pitää edes kysyä. Onhan ne jokamiehen oikeudet opetettu jokaiselle koulussa moneen kertaan ja tarkkaan.Ja onhan siinä nyt sentään eroa, onko siellä metsässä lahoamassa metsän omia puita, vai kannetaanko sinne ulkopuolelta roskaa. Ja edelleenkin kyse on omistajan oikeudesta maihinsa. Ei ulkopuolisten tarvi edes miettiä, mikä sinne metsään sopii ja mikä ei, kun se asia ei kerta kaikkiaan ole muiden päätettävissä.Sanomattakin varmaan selvää, että minä kuulun juuri niihin metsänomistajiin, jotka saa vuosittain tuskailla ihmisten aiheuttamien tuhojen kanssa. Niistä kun syntyy tulon menetyksiä, ja luvattomien kaatopaikkojen siivoamisesta turhia kuluja. Turhauttaahan se, täytyy myöntää.

Kyllähän moni kaupunki järjestää myös oksien keräyksen, joka pitää vaan tilata etukäteen. Täällä se on sitten tiettynä päivänä, kun se jäteauto kiertää hakemassa ne oksat.

Olkoot kenen metsää hyvänsä, niin rikoksen teet, jos ne sinne viet. Eikö sulla oo mitään tajua siitä, että sillä metsällä on käyttösuunnitelma, jota luvattomat röykkiöt voi pahasti häiritä. Mutta sekään ei ole se pointti, vaan se, että ei sulla oo toisen omaisuuteen tuollaista oikeutta.Tietenkin voit soittaa kaupungille ja kysyä, josko ne antaisi luvan risujen vientiin.

jäteasema ottaa risuja vastaan ilmaiseksi, ainakin täällä meillä. Mutta kiinteistöhuollosta siis sanottiin että viekää metsään (kaupungin). Sanoivat myös että jos siistii omaa pihaa, niin etupihalle jos jättää kasan niin kevätsiivouksessa kiinteistöhuolto vie ne pois. Siis että oman pihan, ei helvetti soikoon koko läheisen pyörätien pientareen roskia.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat