Vierailija

Sivut

Kommentit (39)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


Itsekin muistan kun aina pienenä seisoin siinä takapenkin jalkatilassa etupenkkien " välissä" , siitä näki niin hyvin. Ja olisi kolaritilanteessa varmaan lentänytkin aika hyvin...
Ennen tuota läheltä piti -tilannetta seisoin aina etupenkkien välissä kun sieltä näki niin hyvin. Sen jälkeen meillä oli aina pakko istua, mutta turvavöitä ei ollut. Mitään vaurioita tuosta radiota päin lentämisestä ei ihme kyllä tullut.Tämä ei nyt tähän liity mutta ärsyttää monissa lastenhoitoon liittyvissä asioissa kun tehtiinhän ennenkin näin... juu tehtiin, mutta ennen myös kannettiin vesi kaivosta sitään ja lämmitettiin padassa, ennen synnytettiin saunassa, ei ollut rokotuksia ja taudit riehuivat....

Ennen oli ennen ja nyt on nyt. Ihmiset muuttuvat, tiedot kasvavat. Miksi ei siis voida toimia nykyajan tietämyksen mukaan?Ennen poltettiin sisälläkin estoissa.

että ok se oli sitä aikaa ja ei ollut liikenneturvan tutkimustuloksia tai mitä lie, MUTTA missä helkatissa oli ihmisten maalaisjärki?? Tuntuu että kaikki järestään kuljettivat lapsiaan jossain hattuhyllyllä. Eikö jo JÄRKI sano, että sehän on aivan seinähullua. Jos ei nyt huipputurvaistuimia, niin ainakin että lapsi olisi istunut paikallaan ja turvavöissä (jos sellaiset oli). Eikö 70-lukulainen tiennyt sen vertaa fysiikassa että olisi osannut funtsata miten sen hattuhyllymukulan käy äkkijarrutuksessa. Tarvitaanko kaikkeen tutkimustieto?


Sitä ennen sai ajaa niin kovaa kuin koslalla vaan pääsi.Mutta kyllä ihmisiä kuolikin liikenteessä, myös lapsia, liikennemääriin nähden moninkertaisesti nykymenoon verrattuna.Vierailija:

Lainaus:


Kyllähän sitä oli ennen autojaki vähemmän liikenteessä ja nopeudet alhaisempia......
Kuoli sitten kolarissa ajettuaan päin punaisia...Kerran viitisen vuotta sitten kuulin kun kaksi mummoa muisteli bussissa menneitä, toinen kertoi että siihen aikaan kun hän ajokortin ajoi ei edes ollut kaistamerkkejä :)

ihan määrällisestikin enemmän kuin nykyään. Taisi olla lähes satakertainen määrä nykyisiin lukuihin verrattuna.Vierailija:

Lainaus:


Niin, olihan liikennekuolemia suhteessa liikennemääriin huomattavasti enemmän.
Ei puhettakaan turvavöistä kun eihän niitä takapenkillä ollut. Meillä kyllä piti istua autossa. Hyvin sinne tuntui porukkaa mahtuvan. Meitä oli 2 aikuista ja 4 lasta ja vaunukoppa.

Nykyään meininki on se, että syntyvälle laitetaan kypärä päähän ennen kuin hartiat on ulkona ettei mitään satu. Miten todellakaan kukaan lapsi on säilynyt hengissä aikuisikään ennen 2000-lukua...

" tipparellun" takakontissa matkalla Dipolista Malmille (terveisiä vain " Aisalle" , jos satut olemaan palstalla vauvamasusi kanssa). Vähän äiti käski laittaa päätä alaspäin, jos poliiseja näki. Ja lapsilla oli hauskaa.Itse olen matkustanut tuhansia kilometrejä Fiat satakaksseiskan etupenkkien välissä seisten pikkulikkana. Takapenkillä oli niin paljon tekemiäni nukkeleikkejä, ettei sinne oikein sopinut. Onneksi ikinä ei käynyt mitään - olisin nimittäin päätä lyhyempi.Näitä ollaan miehen kanssa kauhunsekaisella hysterialla muisteltu, kun oman lapsen testivoittajaistuimen turvavöitä kiinnitetään niin, että lapsella hyvä kun henki pihisee.

Vielä 70-luvulla kuoli liikenneonnettomuuksissa noin 1000 ihmistä vuodessa, eli melkein 3 päivässä, vaikka liikennemäärät olivat ihan onnettomia nykyisiin verrattuna. Ei mikään ihme, kun kuuntelee tarinoita niiltä ajoilta.

Lestaäiti ajoi autoa. Ja muutaman vuoden ikänen tyttö oli aukinaisessa etuikkunassa puoleksi ulkona. No eipä ne lujaa pikkutiellä ajanut. Mut kyllä ois penska lentänyt ku leppäkeihäs, jos ois niillä tullut äkkijarrutus

Itsekin muistan kun aina pienenä seisoin siinä takapenkin jalkatilassa etupenkkien " välissä" , siitä näki niin hyvin. Ja olisi kolaritilanteessa varmaan lentänytkin aika hyvin...

etta liikennekuolemia oli yli 2 kertaa enemman kuin nyt, vaikka autojen maara oli murto-osa nykyisesta. Turha puhua ' vanhoista hyvista ajoista' kun ei tarvinnut kayttaa turvavoita.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat