Seuraa 

Hei me suunnitellaan muuttoa Seinäjoelle ja haluaisin tietää minkälaista siellä on asua lasten kanssa.

Onko siellä esimerkiksi leikkipuistoja?

Entä minkäverran on toimintaa lapsille, esimerkiksi äiti-vauvajumppia tms?Entä onko noin kolmevuotiaille kerhotoimintaa?Kiitos jos joku jaksaa vastata. Täältä pääkaupunkiseudulta kun muutetaan niin jännittää kovasti oma jaksaminen uudella paikkakunnalla.

Sivut

Kommentit (20)

Koko ikäni Sjoella asunut, nyt melkein vuoden verran ollut sieltä poissa ja tahtoisin takaisin. Heti kun löydän töitä sjoelta ja nurmosta niin kimpsut ja kampsut kasaan ja takaisin " kotikonnuille" :) Mielestäni hyviä paikkoja Sjoella on Jouppi ja Pohja -> keskustan ja kauppojen lähellä. Kivistökin on ihan ok. Kasperiin en muuttaisi. Kärki, Pajuluoma, Soukkajoki, Simuna, Hallilanvuori ja Niemistö ovat jotenkin " kaukana" . Katajalaaksokin ok. Samoin Kultavuori. Nurmon puolella Hyllykallio on myös hyvä vaihtoehto. Ja Ilmajoen suuntaan mennessä Ahonkylä, mutta sitten tarvitsee oman auton koska sieltä ei löydy kauppaa, postia, pankkia, apteekkia, yms (muuten viihtyisä ja rauhallinen paikka).Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mä oon kyllä tutkinut Seinäjoen kaupungin sivut ja myös MLL:n. MLL tuntuu siellä olevan aktiivinen mutta leikkipuistotoiminnasta ei kyllä saa oikeen mitään kuvaa. Kovin monessa kaupungissa ei ole leikkipuistotoimintaa ainakaan niin että samasta kompleksista löytyisi myös sisätilat.

En tiedä onko tällaista Seinäjoella enkä ainakaan ole saanut siitä netin kautta selvää.Kiitos sulle joka tapauksessa, joka vastasit.

Ei ainakaan taida olla kovin aktiivisia netissä pyörijöitä Seinäjoella kun ei tahdo kukaan vastata.Kiinnostaisi myös tietää, onko jokin kaupunginosa toista lapsiystävällisempi tai onko jollain kaupunginosalla siellä ns.huono maine?

Linja-autothan kulkevat n. kerran tunnissa lähes " virka-aikaan" . Joten jos ilman autoa haluaa selvitä Jouppila, jouppi ovat lähellä Citymarkettia ja keskustaan kävelee 10-30min paikasta ja tahdista riippuen. Pohja on myös keskustan lähellä, toisella puolella kun jouppi, siinä on sitten lähellä taas nurmon Prisma. Uppa on aika vanhusvaltaista enimmäkseen kerrostaloaluetta ihan keskustan vieressä.Hallilanvuorille, simunaan, pajuluomalle ja kultavuoreen on tullut viime vuosina paljon tontteja ja siten myös lapsiperheitä. Leikkikenttiä jne. ei ole hirveästi vielä noille alueille rakennettu. Pajuluomaan on kai suunnitteilla koulu ja olikohan päiväkoti yms. Kultavuoren kupeeseen valmistui vuos-kaks sitten päiväkoti, koulu (luokat 1-2), neuvola ja seurakuntakeskus. Siinä on myös hyvä liikuntamaastot ääressä ja laskettelurinne (jouppi ja jouppila ovat myös näiden palveluiden lähellä). Mitään aktiivista/järjestettyä leikkikenttä toimintaa ei Sjoella ole. Mutta ei sitä nyt silti ihan " mettässä" ole. Muskaria, kerhoa jos jonkinlaista, yms kyllä löytyy kun vaan etsii. Jotkut äidit ovat jopa pyörittäneet nuorisoseurantiloissa jotain " omaa" tapaamista kerran viikossa..Helpompi kai olisi kertoilla kun tietäisi mitkä asiat ovat juuri teille tärkeitä. Nurmo, ylistaro ja seinäjokihan yhdistyvät olikohan v.2009. Joten sitähän ei tiedä millaiseksi meno sitten muuttuu. Nurmossakin on ihan " hyviä" alueita. Kertunlaakso uutta aluetta paljon lapsi perheitä. Hyllykallio seinäjoen rajalla, paljon palveluita vanhempi alue. Tanelinranta on kans vissii sellaista " aktiivista" asuntoaluetta. Sitähän ei sitten edes huomaa missä nurmo vaihtuu seinäjoeksi jos ei kartasta katso.

Kotihoidontuen kuntalisää saa, mikäli on kolme alle kouluikäistä lasta.Eikai toi Kivistö kokonaan niin huono alue ole? Kun välttää sitä Kasperin lähistöä niin eikö siinä ihan ok ole asua?

Me asutaan Pohjassa, ihan Hyllykallion rajalla, viihtyisä paikka.

Omaa kämppää etsitään just sen takia että vuokramarkkinat näyttää mahdottomilta.Vähän nyt tuli uutta harkintaa mukaan kun tuo kuntalisä vaatisikin kolme lasta. Täällä Helsingissä kun saa 218 euroa kotihoidontuen päälle niin se on jo aika suuri tulopudotus mulle.

Meillä siis on nyt kolme ja puolvuotias tyttö sekä 5 kk:n ikäinen tyttö niin ei kyllä oo kolmatta lasta heti suunnitteilla.

Haluttais jättää tää nykyinen kämppä vuokralle niin kaikki tulo ois tarpeen.

Tarvii laskeskella tarkkaan kunhan miehen palkkaneuvottelut uudessa mahdollisessa työpaikassakin saadaan päätökseen.Nurmossa vissiin saa kuntalisää jotain 180 euroa. Olin ymmärtävinäni netistä, vai? Miten pitkä matka sieltä ajallisesti on Seinäjoen keskustaan? Voihan tuolta kartoista arvioida mutta...?

Ja pitää tuolle etuovi.comissa vielä pyöriä ja katella teidän suosittelemia alueita.Jos vielä riittää kerrottavaa niin mielellään luen lisää.

Täytyy miettiä joo. Mä en tahtoisi toisaalta kovin kauas keskustasta mutta kuitenkin tietty lapsiystävälliseen paikkaan. En tahtoisi olla riippuvainen autosta, kun en täälläkään joudu sitä käyttämään päivittäin.Voi tää on vaikeeta. Suositelkaa kaupunginosia, joista teistä kannattaisi kämppää katsoa, olisin kiitollinen :)


Bittiavaruuteen meni.Lyhyesti; Ei Kasperia, ei Kivistöä. Hiekkalaatikolta voi tarttua, ei niin toivottua äidinkieltä.Bye, Bye, sisätilalliset leikkipuistot. Saat muuta niiden tilalle, ratsastus, baletti, vauvauinti yms.. ovat kaikille mahdollisia.Itse viihtyisin, nyt lapsiperheen äitinä. läntisillä S-joen asuinalueilla. Vielä paremmin taitaisin kuitenkin viihtyä Nurmon tai Ilmajoen puolella, isommalla tontilla, pienemmällä hinnalla ja ajallisesti saman matkan päässä, kuin esim. Joupista matka Keskustan Anttilaan. Menikö mietintämyssyyn?Lila75

mutta miltei naapurikunnassa ja oikeastaan toivoisin, että perheemme joskus muuttaisi Seinäjoelle. Vaikka ei ole kaunis kaupunki, ainakin vaikuttaa energiseltä ja aktiiviselta. Kasvavan kaupungin ongelmat S-joella kyllä taitaa olla: käsittääkseni hoitopaikat melko täynnä ja ruuhkainen terveyskeskus. Itse tahtoisin asua Joupissa, Jouppilassa tai Kultavuoressa; ehkä Katajalaakso ja Alakyläkin kävisivät. Nämä ovat melko lähellä keskustaa ja käsittääkseni aika haluttuja, eli valitettavasti hinnat taitavat olla Seinäjoen mittapuussa juuri noilla alueilla korkeimmillaan. Kasperista minäkin olen kuullut lähinnä huonoa. Muutamat uudehkot ja kasvavat asuinalueet (Kärki, Hallilanvuori) vaikuttavat viihtyisiltä mutta ovat ainakin minun makuuni liian kaukana keskustasta.

Kivistö on ihan ok. Omaako asuntoa etsitte, vai vuokralle? Jos vuokra-asuntoa etsitte lapsen ja koiran kanssa se ei onnistu yksityiseltä (todennäköisesti) ollenkaan vaan asuntoa joutuu etsimään kaupungin vuokra-asunnoista.Kivistössäkin lähinnä kerrostalot kototien ovat levottomia, mutta niin kai nuo vanhemmat vuokratalot aina ovat (myös rivitalot). Mutta kyllä sielä vielä mummotkin asuvat, ja lapsenlapset ovat pärjäneet yökylässä tms ihan hyvin. Itse en äitinä ole kivistössä päin paljon kulkenut, yhtäkkiä en saa päähäni missä sielä olisi esim. leikkikenttä jossa äitejä tapaisi päivisin tms. Leikkikenttä/kenttiä toki on, mutta onko äitejä lapsineen se on eri juttu. Mutta jos löytää hyvän taloyhtiön tai naapuruston niin aikuisseura ongelma on ratkaistu sillä. Kivisössä on ihan mukavia rauhallisia pyöräteitä jne. missä kuljeskella, metsälenkeille joutuu sitten lähtemään ehkä hallilanvuorelle päin. Eikä sieltäkään pitkä matka keskustaan ole. Seurakunnan kerho on kototie:n varrella, kolmivuotiaiden ryhmästä en ole varma. Samaten kasperissa on kasperinviidan varrella toimintojen talo jossa on kaikenlaista toimintaa (muskaria 2 euroa kerta ja kaiken näköistä). Lintuviidalla (kasperissa) oli mun mielestä avoinpäiväkoti. Lintuviita ja kasperinviita ovat kasperissa, mutta ne ovat ainakin osasta kivistöstöä kävelymatkan päässä.Kasperissakin on levottomuus on kai keskittynyt lähinnä kasperinviidan ympäristöön ja kyllä sieläkin kai leikkikentillä rauhassa olla jne.Nyt täytyy lähetä kinkun metsästykseen.Kivistössä asuin 20 vuotta ja vain hyvää sanottavaa. Äitini asuu siellä edelleen pururadan lähistöllä. Koulu oli kolmensadan metrin päässä, ala-asteella loistava leikkipiha, kallioinen männikkö, yläasteen piha sen sijaan ankea. Nämä koulut ihan vierekkäin. Yksi lukio, jonne matkaa Kivistöstä kolmisen kilometriä. Polkupyörällä pääsi joka paikkaan.Kivistöstä lyhyt matka Hallilan metsäisiin ulkoilumaastoihin. Tyttärelläni on kaksi kouluikäistä kaveria lähitaloista, hän on parilla kesälomalla ollut viikon mummin kanssa ja viihtynyt. Lähileikkipuistossa käy perhepäivähoitaja ja muutama äiti.

Kasperissa lähinnä kai se kerrostaloalue on vähän levottoman maineessa.

Kasperi on pääsääntöisesti omakotialuetta. Ainoastaan kaupan likellä oleva kerrostaloalue on ns. huonompaa seutua. Asuinalue on rakennettu 70-luvulla, joten jos etsitte uudempaa aluetta, kannattaa miettiä Hallilanvuorta, Pajuluomaa (HUI! molemmat ovat Kasperin lähellä) tsi Kultavuorta.

Seinäjoki on oikein hyvä paikka asua. Paljon leikkipaikkoja ja toimintaa lapsille.

Me asuimme Huhtalassa joen rannassa. Viihdyin todella mainiosti ja joskus salaa haaveilen pääseväni takaisin. Vanhempani eivät siellä enää asu. Harrastuksia riittää ja kaikkeen pääsee mukaan ilman esim pääkaupunkiseudun tuskastuttavaa jonotusta.... Ja kaikkialle pääsi lapsena pyörällä tai bussilla. Meidän perhe (sisarukset) harrastuvat mm. voimistelua, ratsastusta, koiria (agility), jalkapalloa, tennistä, kuorolaulua, musiikkiopistoa, laskettelua... Kaikkea tosiaan löytyy. Ja koulut hyvät. Itse olin Hallilan päiväkodissa ja ei ole kuin hyviä muistoja. Sairaalan työntekijöiden Tenavakoti oli myös kehuttu. Onkohan nämä vielä olemassa :) Silloin " karu" asuinalue oli Kasperin kerrostaloalue. Omia ystäviä asui silloin ainakin Pohjassa (ok), Katajalaaksossa (ok), Kärjenmäellä (ok, mutta Seinäjoen mittapuun mukaan silloin se oli kaukana, eipä tuntuisi pääkaupnkiseudulla misssään tuo matka...), Joupissa (ok), Kivistössä ala-asteen vieressä (ok), Hallilassa (ok). Itse varmaan nykyisin muuttaisin esim. Ilmajoelle, tai Nurmooseen. Hinnat ovat alhaisempi ja muutenkin sopisi meidän eläinpainoitteeseen elämään.

Seinäjokiset voivat aluksi tuntua " juroilta" , mutta älä pelkää, kun tutustut, saat ikuisia ystäviä :)

pidetään kyllä myös Soukanjoen toimintakeskuksessa. Ainakin syksy -07 - kevät -08. Käsitykseni mukaan kerhoa järjestetään 3-vuotiaille vähän kysynnän mukaan. Ainakin meille viime keväänä kerhoon ilmoittautuessa jo sanottiin kysyntää olleen niin paljon että todennäköisesti 3-vuotiaille tulee oma ryhmä. Niinkuin sitten kävikin. Tuohon leikkipuistoasiaan en osaa kommentoida kun me asumme täällä maalla kaukana keskustasta.

Googletappa Seinäjoen kaupungin nettisivut ja tutki mitä siellä kerrotaan ja sit Seurakuntien nettisivuilla on varmaan kerhoista. MLL:lla on varmaan myös Seinäjoella paljon toimintaa josta on varmaan myös tietoa netissä..Mulla asuu serkkuja ja oma veli puolisoineen Seinäjoella ja varmasti siellä on tarjolla lapsiperheelle kaikkea mitä isossa Helsingissäkin, ellei enemmänkin ku on lähempänä maaseutua.. Hyvät ulkoilumaastot ynnä muuta.. Harrastetoimintaakin löytyy, muistan et serkkutyttö oli baletissa jo 4-vuotiaana...

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat