auttakaa,huoltajuus riita..

Vierailija

olen eronnut lapseni isän kanssa jo enne kuin aloin odottamaan poikaa. poika syntyi kesällä 2006 ja minulla tuli uusi mies kuvioihin. nyt olen siis tämän uuden miehen kanssa naimisissa ja meillä on 2 yhteistä lasta. vanhin poikani jolla on siis eri isä oli 1v kun toinen lapsi syntyi. keväällä 2008. sairastuin pahasti ja olin todella uupunut 2pienen lapsen hoidosta. mieheni kävi koulussa ja hänkin oli uupunut. niimpä ehotin vanhemman lapsen isälle että voiko ottaa pojan vähäksi aikaa luokseen kunnes saan parannettua ja voimaa itselle lisää että jaksan taas. sopimukset tehtiin että lapsi menee isälleen asumaan n.5kk-6kk. sovittiin että syksyllä poika tulee taas luokseni. noh,syksy tuli ja rupesin pyytämään uusia neuvotteluja ja poikaani takaisin. pojan isä ilmoitti että hän ei anna lasta luokseni enään. minä laitoin sitten asian käräjäoikeuteen ja voitin sen. sillä välin ja edelleen lapsen isä ja hänen äitinsä keksii minusta ja perheestäni aivan kauheita juttuja ja tekee lastensuojelu ilmoituksia ym muuta pahaa:( olen käynyt vanhemmuuden arvioinnin ja siellä todettiin että olen sopiva vanhemmaksi mutta kehittämisen tarpeita on. toki varmasti onkin olen vasta 22vuotta. meillä on 4vuoden ajan rampannut sos,työntekijät ja psykologit. viimeisin arvio psykologilta oli että komennan voimattomasti lapsiani ja sen takia lapsi pitäisi antaa isälleen:O. en kehdannut huutaa pojalle silloin kun posykologi oli käymässä vaan sanoin koko ajan nätisti ja poika ei uskonut. niimpä siis isä on muka parempi huoltaja koska hän saa lapsen tottelemaan. poika siis asui isällään 2vuotta ja nyt kun voitin oikeuden niin minun ja uuden perheen luona kohta vuoden. isä valitti pojan asiasta hoviin ja on mihan varma että voittaa sen. koska poika puhuu aina kun tulee viikonloppu tapaamiselta että kohta minä muutan isän luokse kun isä lupasi. kauheaa jos oikeus uskoo valehtelijaa ja antaa pojan takaisin isälleen. vaikka alunperin tarkoitus oli vain että oli sovittu et poika on vain vähän aikaa isällään että saan voimaa kerättyä ja jaksan taas. aivan sairasta! muuten olen ihan tavallinen äiti ja elämme tavallista perhe elämää. nyt mies töissä ja minä 2pienen kanssa kotona ja vanhin päiväkodissa. emme käytä lainkn alkoholia ja meillä on säännöllinen rytmi lapsille. kaikki muut virka ihmiset ovat todenneet että aöelsi voisi asua meillä on olen hyvä äiti. paitsi tämä psykologi!

Kommentit (9)

Vierailija

Jos poika kerran viihtyy ja voi hyvin isän luona, miksi et anna hänen asua siellä?Minusta on järjen vastaista, että 3 v lapsi, joka on asunut isän luona viimeiset 2 v siirretään äidille. Osoitus siitä, että isiä sorretaan.Turhaa aikuisten välistä valtataistelua, jossa lapsi pelinappula!

Vierailija

Tassa ei ole kyse siita mitaa aiti(tai isa)haluaa. Olla erossa lapsesta on yhta vaikeaa kummallekin vanhemmalle! Jos lapsi on asunut isan kanssa 1 -3 vuotiaaksi- 2vuotta, niin lapselle parasta on jatkuvuus. Ehka viikonloppu vierailut sinun perheesi luona onnistuisivat silti?

Vierailija

Ymmärrän äidin rakkautesi ja ikävän poikaa kohtaan, ja varmasti tuntuu epäoikeudenmukaiselta, että sovitte lyhyestä olosta isän luona, ja sopimus ei pitänytkään. Mutta muuten ajattelen kyllä samoin kuin muut tuossa edellä, eli kun tilanne nyt on "tämä" ja poika on asunut isällään 2 vuotta, onko häntä järkevää ja reilua enää lähteä vaatimaan äidille. Sulla on tosi pienet lapset ja varmasti vaativa elämäntilanne ihan kahdenkin lapsen kanssa, mistä tietää, jos pysyvä tilanne kolmen kanssa kävisi kohta taas liian raskaaksi. Isänsä luona poika saa ilmeisesti nauttia ainoan lapsen etuisuuksista, isovanhemmista jne., eli hänellä on sikälikin hyvä olla siellä, vaikka sisarussuhteet tietysti nekin on tärkeitä. Mieti kahteen kertaan kannattaako tästä asiasta taistella. Pahoitit mielesi vanhemmuusarvioinnesta ym. prosessiin kuuluneesta ikävästä, mutta toivon, että käsittelet oman pahan mielesi pojan kohtalosta erillään. Ne kun ovat kaksi eri asiaa! Tsemppiä sulle, viisautta ja voimia tärkeisiin ratkaisuihin!

Vierailija

muttan nyt kun on hovioikeus niin poika on taas kerenny asua mulla vuoden. onko se sit pojna kannalta hyvä että lähdetään vaihtamaan taas hänen asuinpaikkaa?eli aluksi mulla 1,5vuotiaaksi sit isällään 2vuotta ja nyt mulla vuoden. pojalla vakiintuneet olosuhteet kuitenbkin meillä ja taas joutuis vaihtaan paikkaa. kaiken lisäksi isä valehtelee ja esittää sitä mitä ei oikeasti ole. saapa nähdä. isähän se valitti hoviin. ois antanu nyt pojan kasvaa täällä rauhassa. hovi päättää!

Vierailija

Väsymyksesi on ollut ihan ymmärrettävää, koska sinulla on noin monta noin lyhyen ajan sisällä syntynyttä lasta ja ilmeisesti taloudellisestikin tiukkaa. En kuitenkaan ymmärrä sitä, että olet antanut lapsen puoleksi vuodeksi isälle ja sitten vaadit lasta takaisin. Jos lapsen isän elämäntilanne on sopiva ja hän on kyvykäs ottamaan vastuun lapsesta, miksi oman tilanteesi vaihdellessa et anna lapsen isän olla lähivanhempi. Se voisi olla lapselle parempi ratkaisu. Etkä sinäkään lastasi menettäisi, vaan olisit tälle lapselle etävanhempi.Mielestäni on kummallista, että olette venkslanneet lapsen asumisella tuolla tavalla. Lastensuojeluilmoitukset ovat toki myös väärin, jos niiden tarkoitus on kiusata sinua eikä suojella lasta.

Vierailija

siitäs sait yritiät vain omaa oloa helpotta et lapsen etkä todellakaan ole hyvä äiti jos kerran lapsen jo pois halusit kärsi siitä =)

Vierailija

Olosiko sitä lasta muutenkaan huoraamalla pitänyt tehdä alulle. Jos kerta erosit miehestäsi niin mitä järkeä oli edes jälkikäteen tehdä hänelle lasta.

Vierailija

Pyydät Hovin päättämään että lapsen elämää ei riepotella enempää, hän on pienen ikänsä joutunut pompottelun kohteeksi ja kaikki tämä oikeustaistelu kuormittaa kaikkia sen ympärillä olevia, kuten myös lapsen pienempiä sisaruksia.

Vetoat myös sisarussuhteisiin, eli vanhimman lapsen asuessa toisaalla, hän ei pysty luomaan yhtä sidoksellisia sisarussuhteita muihin sisaruksiin ja erityisesti kun kaikilla on niin pieni ikäero - se on tärkeää.

Pyydät siis että Hovioikeus pysyttäytyy Käräjäoikeuden päätöksessä lapsen asuinpaikan suhteen. 

Mikäli psykologin lauselmasta tulee lausuma ja sitä käytetään oikeudessa, pyydät uuden lausuman toiselta asiantuntijalta arviointitilanteen kuormittavuuden (jännityksen) vuoksi. 

Kaikki mitä pyydät oikeudelta, pyydät sen lapselle. Et itsellesi.

Muutoin ammattilaiset katsovat, että ajat vain omaa etuasi huolimatta lapsen hyvinvoinnista. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat